Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.dises Kochbuchs. Züger/ darnach thu deß saffts darein/ daß es schön grün darvonwird/ saltz es recht/ thu heiß schmaltz drein/ zuckers wol/ sampt eim wenig Pfeffer/ bachs wie zuvor. Ein ander weiß. BEreits allerdings wie vor oben/ vnd nim darnach ein pfanne Ein Dort von einem frischen käß. NJm süssen käß/ beisse jhn wol/ nim gute butter/ bereits wie Einen ygel zubereiten. SToß Mandeln/ so klein möglich/ auß dem halben mach eine Ein Mörselkäß/ wenn Eyer vebotten seyn. SToß Mandeln ein vierling/ minder oder mehr/ nach dem du L ij
diſes Kochbuchs. Zuͤger/ darnach thu deß ſaffts darein/ daß es ſchoͤn gruͤn darvonwird/ ſaltz es recht/ thu heiß ſchmaltz drein/ zuckers wol/ ſampt eim wenig Pfeffer/ bachs wie zuvor. Ein ander weiß. BEreits allerdings wie vor oben/ vnd nim darnach ein pfanne Ein Dort von einem friſchen kaͤß. NJm ſuͤſſen kaͤß/ beiſſe jhn wol/ nim gute butter/ bereits wie Einen ygel zubereiten. SToß Mandeln/ ſo klein moͤglich/ auß dem halben mach eine Ein Moͤrſelkaͤß/ wenn Eyer vebotten ſeyn. SToß Mandeln ein vierling/ minder oder mehr/ nach dem du L ij
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diſes Kochbuchs.
Zuͤger/ darnach thu deß ſaffts darein/ daß es ſchoͤn gruͤn darvon
wird/ ſaltz es recht/ thu heiß ſchmaltz drein/ zuckers wol/ ſampt eim
wenig Pfeffer/ bachs wie zuvor.
Ein ander weiß.
BEreits allerdings wie vor oben/ vnd nim darnach ein pfanne
mit eim holen bodẽ/ mach ſchmaltz heiß wie zu eim Eyerknoch
oder Fleck/ ſchuͤt den zeug ob dem fewer darein/ hebs empor
uͤber der flammen/ ruͤtle es nicht/ ſo gewint es bald ein Ranfft/ den
loͤſe mit eim meſſer/ vnd laß den zeug/ ſo noch oben lind/ hinunter
lauffen/ daß es rings herum̃ hinunder komme: hebs wider uͤber/ laß
aber ein Ranfft bekommen/ thu jhm wider wie zuvor/ vñ das ſo offt/
biß nichts mehr oben auff iſt/ es ſol ein faltz drey oder vier haben/
darnach kehr jhn vmb/ wie man ein Eyerfleck oder Pfannkuchen/
vnd bach jn alſo auß/ gib den alſo/ es iſt luſtig/ weñ du es recht trifſt.
Ein Dort von einem friſchen kaͤß.
NJm ſuͤſſen kaͤß/ beiſſe jhn wol/ nim gute butter/ bereits wie
mehr gelehrt/ ſtoß trucken den ſafft auß/ ruͤhre den ſafft dar-
ein zart vñ wol/ ſaltz es wenig/ wiltu auch Weinbeer/ gnug-
ſam ſuͤſſe butter/ bereit ein Dortenhafen/ thu es darein/ mach ein
duͤnn blat daruͤber/ vermachs/ vnd bachs mit guter hitz.
Einen ygel zubereiten.
SToß Mandeln/ ſo klein moͤglich/ auß dem halben mach eine
milch/ die aͤnd’n treib ſo dick durch als du kanſt/ darnach ruͤhr
wol/ geuß immer von der Mandelmilch/ das beſte daran/ biß
es recht iſt/ ſo ruͤhr ſuͤſſe butter darein ſo vil deß zeugs iſt/ weñ es wol
geraͤt/ ſo zuckers vnnd ſaltzes ein wenig/ bereit ein Ygel oder Adler/
oder mach durch ein ſpritzen/ wie dirs gefelt.
Ein Moͤrſelkaͤß/ wenn Eyer vebotten ſeyn.
SToß Mandeln ein vierling/ minder oder mehr/ nach dem du
es gern groß haſt/ weich ein weiß brot inn Milch oder Man-
L ij
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Zitationshilfe: | Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598, S. 83. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/wecker_kochbuch_1598/95>, abgerufen am 27.07.2024. |