Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.Erster theil durch/ machs rechter dicke/ schüts in heiß schmaltz/ würtz es wol mitsüsser Würtz/ Saffran/ Pfeffer vnd Muscatenblüh/ du magst ein par Eyer darein thun: oder laß also/ wie es dir schmäckt/ gibs für durchgetriebene Erbsen. Ein Mörselkäß mit Züger vnd Brot. NJm ein fast guten Züger von milch vnd Eyern/ oder ein frischt Auff ein ander form. MAch ein zeug wie oben/ mit Züger vnnd Rosenwasser/ oder Anders. UErtreib den Züger wol vnd zart/ wie allezeit/ ehe du was dar- Züger
Erſter theil durch/ machs rechter dicke/ ſchuͤts in heiß ſchmaltz/ wuͤrtz es wol mitſuͤſſer Wuͤrtz/ Saffran/ Pfeffer vnd Muſcatenbluͤh/ du magſt ein par Eyer darein thun: oder laß alſo/ wie es dir ſchmaͤckt/ gibs fuͤr durchgetriebene Erbſen. Ein Moͤrſelkaͤß mit Zuͤger vnd Brot. NJm ein faſt guten Zuͤger von milch vñ Eyern/ oder ein friſcht Auff ein ander form. MAch ein zeug wie oben/ mit Zuͤger vnnd Roſenwaſſer/ oder Anders. UErtreib den Zuͤger wol vnd zart/ wie allezeit/ ehe du was dar- Zuͤger
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Erſter theil
durch/ machs rechter dicke/ ſchuͤts in heiß ſchmaltz/ wuͤrtz es wol mit
ſuͤſſer Wuͤrtz/ Saffran/ Pfeffer vnd Muſcatenbluͤh/ du magſt ein
par Eyer darein thun: oder laß alſo/ wie es dir ſchmaͤckt/ gibs fuͤr
durchgetriebene Erbſen.
Ein Moͤrſelkaͤß mit Zuͤger vnd Brot.
NJm ein faſt guten Zuͤger von milch vñ Eyern/ oder ein friſcht
kaͤß von Schaf vnd Geißmilch/ der wol gepreſt ſey/ den treib
mit Eyern ab/ daß er gar zart wird/ wiltu ein wenig Milch-
rahm/ es wird deſto luckerer/ ſaltz es wenig/ mach ein wenig ſchmaltz
heiß darein: bereite jhn wie ein Straubenteig/ ſchneid weißbrot zu
Schnieten/ behes ein wenig/ darnach mach ein moͤrſel heiß/ wie du
weiſt/ geuß deß zeugs darein: darnach uͤberlegs mit dem brot/ wiltu
ſo beſtrewe das brot mit Weinbeer: vnd wenn du es gar gut wilt
haben/ magſtu fuͤr den Milchrahm Roſenwaſſer nemen/ vnnd zu-
ckern: darnach thu angemachtes zeugs mehr auff das brot/ ſo dick
als am boden/ deß zeugs ſol mehr ſeyn dañ deß brots/ leg aber Legtẽ
brots/ vnd am letzten den zeug/ bachs wie du vor mehr haſt/ mit gu-
ter hitz/ wol oben ab/ aber vnden nichts dann heiſſe aſchen/ vnd im-
mer gegen dem fewer vmbgekehrt/ vnnd acht gehabt/ wo es hangen
wolt/ vnd fein hoͤflich geloͤſt/ wann es gebachen iſt/ gibs mit einer gu-
ten bruͤh/ die ſich darzu ſchickt.
Auff ein ander form.
MAch ein zeug wie oben/ mit Zuͤger vnnd Roſenwaſſer/ oder
Milch vnd Eyer/ bereit jhn in dem Moͤrſel/ bach jhn wie
zuvor.
Anders.
UErtreib den Zuͤger wol vnd zart/ wie allezeit/ ehe du was dar-
ein thuſt/ er ſey denn ſo gar feſt/ ſo feucht jn ein wenig mit Ro-
ſenwaſſer oder Milchrahm. Nim darnach Spinatkraut
oder Mangolt/ waſchs ſauber/ ſchwings durch ein ſack wol/ dz kein
waſſer treib/ ſtoß im moͤrſel klein/ druck den ſafft wol drauß/ klopff
denn Eyer ſo vil du vermeyneſt/ daß du bedarffſt/ ruͤhrs vnter den
Zuͤger
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Zitationshilfe: | Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598, S. 82. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/wecker_kochbuch_1598/94>, abgerufen am 27.07.2024. |