Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.Erster Theil gekocht/ so laß jhn kühlen/ vnd verrühr jhn wie andern Reiß/ er solkrauß seyn vnnd dick/ wann er nun kalt ist/ so richt jhn auff ein blat- ten/ am ersten eines guten tellers breit/ vier finger hoch/ darnach jmmer höher vnd spitziger/ so hoch du kanst/ mach jhn glat/ schneid Mandeln/ besteck jhn vberall wol/ zu öberst am spitz mach jhm et- was grünes/ bestrew jhn wol mit Zucker/ vnnd thu Rosenwasser da- ran/ es stopfft hefftig. Etliche zertreiben Krafftmeel mit der Milch durch mit den Mandeln/ damit/ so er erkalt/ desto steiffer stehe. Jst nicht böß. Mehr von allerhand herrlicher Essen von züger/ zuvor aber ein Mandelzüger oder käß. NJmb klein gestossene Mandeln vnd brundenwasser/ Auff ein andere weiß. NJmb die vorgeschriebene Milch/ klopff Eyer dar- oder
Erſter Theil gekocht/ ſo laß jhn kuͤhlen/ vnd verruͤhr jhn wie andern Reiß/ er ſolkrauß ſeyn vnnd dick/ wann er nun kalt iſt/ ſo richt jhn auff ein blat- ten/ am erſten eines guten tellers breit/ vier finger hoch/ darnach jmmer hoͤher vnd ſpitziger/ ſo hoch du kanſt/ mach jhn glat/ ſchneid Mandeln/ beſteck jhn vberall wol/ zu oͤberſt am ſpitz mach jhm et- was gruͤnes/ beſtrew jhn wol mit Zucker/ vnnd thu Roſenwaſſer da- ran/ es ſtopfft hefftig. Etliche zertreiben Krafftmeel mit der Milch durch mit den Mandeln/ damit/ ſo er erkalt/ deſto ſteiffer ſtehe. Jſt nicht boͤß. Mehr von allerhand herꝛlicher Eſſen von zuͤger/ zuvor aber ein Mandelzuͤger oder kaͤß. NJmb klein geſtoſſene Mandeln vnd bruñenwaſſer/ Auff ein andere weiß. NJmb die vorgeſchriebene Milch/ klopff Eyer dar- oder
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Erſter Theil
gekocht/ ſo laß jhn kuͤhlen/ vnd verruͤhr jhn wie andern Reiß/ er ſol
krauß ſeyn vnnd dick/ wann er nun kalt iſt/ ſo richt jhn auff ein blat-
ten/ am erſten eines guten tellers breit/ vier finger hoch/ darnach
jmmer hoͤher vnd ſpitziger/ ſo hoch du kanſt/ mach jhn glat/ ſchneid
Mandeln/ beſteck jhn vberall wol/ zu oͤberſt am ſpitz mach jhm et-
was gruͤnes/ beſtrew jhn wol mit Zucker/ vnnd thu Roſenwaſſer da-
ran/ es ſtopfft hefftig. Etliche zertreiben Krafftmeel mit der Milch
durch mit den Mandeln/ damit/ ſo er erkalt/ deſto ſteiffer ſtehe. Jſt
nicht boͤß.
Mehr von allerhand herꝛlicher Eſſen von zuͤger/
zuvor aber ein Mandelzuͤger oder kaͤß.
NJmb klein geſtoſſene Mandeln vnd bruñenwaſſer/
mach ein gute Mandelmilch/ diſe heng vber das fewer/ ruͤhr
ſie biß ſie ſchier wil anhebẽ zu ſieden/ ſo thu ein wenig Lab oder
Renne darein/ als wolſtu ſonſt ein kaͤß machen/ oder nimb Seyd-
milchen/ haſtu die auch nicht/ nimb Wein oder Eſſig/ ſo vil genug
zum geruͤnnen/ oder laß jhn inn eim ſiedenden waſſer vber nacht ſte-
hen/ wie du eins haſt/ laß jhn ruͤnnen wie ein kaͤß oder zuͤger/ heb jhn
dann vom fewer/ ſtell jhn auff ein ring/ ſpreng mit der hand friſch
waſſer darauff herumb/ decke jhn mit eim weiſſen tuch/ wie ſonſt ein
Eyerzuͤger oder kaͤß: bald heb jhn auch alſo auff mit eim loͤffel/ der
vil loͤcher hat/ in koͤrblein oder andern formen/ wann das Molcken
wol davon kompt/ ſpreng Roſenwaſſer vnd Zucker darauff/ wann
es wol darein ſchleufft/ ſo kehre es vmb in ein ſaubere blatten/ darin
du es fuͤrtragen wilt/ thu jhm wider alſo/ wiltu/ ſo mach mit Man
delmilch oder Roſenwaſſer/ oder ſonſt/ eine gute bruͤh daruͤber.
Diſer zuͤger wirt ſchoͤn weiß.
Auff ein andere weiß.
NJmb die vorgeſchriebene Milch/ klopff Eyer dar-
ein/ vnd dieſelbe von erſt/ darnach die Milch darunter/ wie du
von andern Eyerzuͤgern findeſt/ darnach ſcheid Molcken/
oder wo keins iſt/ Wein ein becher oder halben/ nach dem er ſawer/
oder
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