so dick du kanst: nimb Mandeln/ auch so vil deß Reiß gewesen/ ein
wenig mehr/ treibe es auch mit gesottenem wasser oder gewälter
Milch/ mache es nicht so dick wie den Reiß/ darnach rühre es vnter-
einander/ in der dicke/ wie ein ziemlicher dicker straubenteig/ zuckers
wol/ thu es in ein blatten oder schüssel/ stelle es in einen keller/ bedeck
es/ daß nichts darein falle/ so wirt es noch dicker/ bestecks mit Wein-
beer/ doch daß sie nicht hinvnder fallen.
Auff ein andere weiß
NJmb ein guten wolgekochten züger oder käß/ er sey
von Kühen oder Schafen. Der von eyern gemacht/ ist für die
so keine Milchspeiß essen/ am aller besten: presse das molcken
darvon/ rühr jhn zart vnnd wol/ darnach mach aber ein Mandel
milch/ wie vor oben/ vnd treib den züger mit ab/ thu Zucker vnnd
Rosenwasser daran/ oder nicht/ richts an/ wie du von denen oben
hast.
Ein andere in gemein für krancke vnnd
gesunde.
NJmb guten feisten Milchrahm/ den mach siedent/
mit dem treib Mandeln durch/ oder einen guten züger/ der
von dem Molcken wol geprest/ jedes allein/ oder beyde eines
so vil alß des andern zusammen/ treibs oder rühr es fast wol/ dar-
nach zuckere es/ vnnd thu es inn eine blatten/ wie zuvor/ bestrewe es
mit Zuckererbsen/ oder mit geschnittenen Mandeln/ von welchen
magstu die spitzlein vergulden.
Ein andere.
TReibe die Mandeln allein mit eim dicken Milch-
rahm durch/ sie gestehet wie ein sultz oder galrey.
Ein anders in gemein für Gäst/ ist auch
trefflich gut.
NJmb einen frischen süssen züger/ wie du jhn kanst
haben/ von feister Kuhe vnnd Schafmilch/ sie seynd von
Schafen
ſo dick du kanſt: nimb Mandeln/ auch ſo vil deß Reiß geweſen/ ein
wenig mehr/ treibe es auch mit geſottenem waſſer oder gewaͤlter
Milch/ mache es nicht ſo dick wie den Reiß/ darnach ruͤhre es vnter-
einander/ in der dicke/ wie ein ziemlicher dicker ſtraubenteig/ zuckers
wol/ thu es in ein blatten oder ſchuͤſſel/ ſtelle es in einen keller/ bedeck
es/ daß nichts darein falle/ ſo wirt es noch dicker/ beſtecks mit Wein-
beer/ doch daß ſie nicht hinvnder fallen.
Auff ein andere weiß
NJmb ein guten wolgekochten zuͤger oder kaͤß/ er ſey
von Kuͤhen oder Schafen. Der von eyern gemacht/ iſt fuͤr die
ſo keine Milchſpeiß eſſen/ am aller beſten: preſſe das molcken
darvon/ ruͤhr jhn zart vnnd wol/ darnach mach aber ein Mandel
milch/ wie vor oben/ vnd treib den zuͤger mit ab/ thu Zucker vnnd
Roſenwaſſer daran/ oder nicht/ richts an/ wie du von denen oben
haſt.
Ein andere in gemein fuͤr krancke vnnd
geſunde.
NJmb guten feiſten Milchrahm/ den mach ſiedent/
mit dem treib Mandeln durch/ oder einen guten zuͤger/ der
von dem Molcken wol gepreſt/ jedes allein/ oder beyde eines
ſo vil alß des andern zuſammen/ treibs oder ruͤhr es faſt wol/ dar-
nach zuckere es/ vnnd thu es inn eine blatten/ wie zuvor/ beſtrewe es
mit Zuckererbſen/ oder mit geſchnittenen Mandeln/ von welchen
magſtu die ſpitzlein vergulden.
Ein andere.
TReibe die Mandeln allein mit eim dicken Milch-
rahm durch/ ſie geſtehet wie ein ſultz oder galrey.
Ein anders in gemein fuͤr Gaͤſt/ iſt auch
trefflich gut.
NJmb einen friſchen ſuͤſſen zuͤger/ wie du jhn kanſt
haben/ von feiſter Kuhe vnnd Schafmilch/ ſie ſeynd von
Schafen
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[22/0034]
Erſter Theil
ſo dick du kanſt: nimb Mandeln/ auch ſo vil deß Reiß geweſen/ ein
wenig mehr/ treibe es auch mit geſottenem waſſer oder gewaͤlter
Milch/ mache es nicht ſo dick wie den Reiß/ darnach ruͤhre es vnter-
einander/ in der dicke/ wie ein ziemlicher dicker ſtraubenteig/ zuckers
wol/ thu es in ein blatten oder ſchuͤſſel/ ſtelle es in einen keller/ bedeck
es/ daß nichts darein falle/ ſo wirt es noch dicker/ beſtecks mit Wein-
beer/ doch daß ſie nicht hinvnder fallen.
Auff ein andere weiß
NJmb ein guten wolgekochten zuͤger oder kaͤß/ er ſey
von Kuͤhen oder Schafen. Der von eyern gemacht/ iſt fuͤr die
ſo keine Milchſpeiß eſſen/ am aller beſten: preſſe das molcken
darvon/ ruͤhr jhn zart vnnd wol/ darnach mach aber ein Mandel
milch/ wie vor oben/ vnd treib den zuͤger mit ab/ thu Zucker vnnd
Roſenwaſſer daran/ oder nicht/ richts an/ wie du von denen oben
haſt.
Ein andere in gemein fuͤr krancke vnnd
geſunde.
NJmb guten feiſten Milchrahm/ den mach ſiedent/
mit dem treib Mandeln durch/ oder einen guten zuͤger/ der
von dem Molcken wol gepreſt/ jedes allein/ oder beyde eines
ſo vil alß des andern zuſammen/ treibs oder ruͤhr es faſt wol/ dar-
nach zuckere es/ vnnd thu es inn eine blatten/ wie zuvor/ beſtrewe es
mit Zuckererbſen/ oder mit geſchnittenen Mandeln/ von welchen
magſtu die ſpitzlein vergulden.
Ein andere.
TReibe die Mandeln allein mit eim dicken Milch-
rahm durch/ ſie geſtehet wie ein ſultz oder galrey.
Ein anders in gemein fuͤr Gaͤſt/ iſt auch
trefflich gut.
NJmb einen friſchen ſuͤſſen zuͤger/ wie du jhn kanſt
haben/ von feiſter Kuhe vnnd Schafmilch/ ſie ſeynd von
Schafen