Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.Erster Theil Ein ander gattung Fladen. MAch ein guten züger oder eyerkäß von Milch vnd Ein gedeckten Fladen mach also. BEreit ein zeug wie du wilt/ allein wol/ oder welge- Ein ander gut Essen von Reiß. NJmb schönen Reiß/ steube den/ vnd brüh jhn mit ei- brauchen
Erſter Theil Ein ander gattung Fladen. MAch ein guten zuͤger oder eyerkaͤß von Milch vñ Ein gedeckten Fladen mach alſo. BEreit ein zeug wie du wilt/ allein wol/ oder welge- Ein ander gut Eſſen von Reiß. NJmb ſchoͤnen Reiß/ ſteube den/ vnd bruͤh jhn mit ei- brauchen
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Erſter Theil
Ein ander gattung Fladen.
MAch ein guten zuͤger oder eyerkaͤß von Milch vñ
eyer/ oder wie die Milch ſonſt in gemein gerennet wirt/ von
lauter feiſter Milch/ oder nimb ſuͤſſe friſche kaͤß/ preß ſie daß
ſie ſo trucken ſeynd/ daß man ſie auff einem reibeyſen reiben koͤndte/
dann reibs/ ſtoß vnd ſtampffs/ wie du kanſt/ klopff die eyer wol/ ſethe
ſie/ daß die voͤgel darvon kommen/ bereit den zuͤger oder kaͤß damit/
rechter dicke/ mache ſchmaltz woll heiß/ darein ruͤhre einen teig wie
breuchlich. Du magſt auch wol Weinbeer vnnd ſolche ſachen da-
rein thun/ aber fuͤr ſchwache Maͤgen taugen ſie nicht/ es iſt ein hart
vndaͤwig eſſen/ deßwegen ich kurtz dardurch gangen.
Ein gedeckten Fladen mach alſo.
BEreit ein zeug wie du wilt/ allein wol/ oder welge-
re ein blat von bodenzeug/ ſo duͤnn es moͤglich/ vnd mach den
zeug nicht zu duͤnn/ allzeit ſtupff den bodẽ mit eim meſſer oder
pfriemen/ ſo ſchteſſet der zeug nicht ab/ wann dann der zeug in hafen
kompt/ ſo mach das blat oben daruͤber/ vnnd kleibe es zu/ beſtreichs
mit dem gelben vomey/ bachs ſchoͤn/ es ſol auch ſchmaltz im teig ſein.
Ein ander gut Eſſen von Reiß.
NJmb ſchoͤnen Reiß/ ſteube den/ vnd bruͤh jhn mit ei-
nem ſiedenden waſſer/ trucke jhn auß dem waſſer auch inn ſie-
dende Milch/ laß jhn fein vnder einer haut kochen/ vnnd ruͤhr
jhn nicht biß er genug gekocht iſt/ wann du wilt wiſſen/ wann er ge-
nug gekocht/ ruͤhr mit einem meſſer im hafen/ zuvor aber heb die
haut ab/ nimb ſie dann mit dem meſſer herauß/ laſſen ſich die koͤrn-
lein gleich vertreiben/ ſo iſt er genug gekocht/ wo nicht/ ſo laß jhn beſ-
ſer kochen/ wann der Reiß gleich geſchlacht iſt/ ſo muß er zwo ſtun-
den haben/ dann ruͤhr jhn wol/ vnnd ſaltz jhn leiſe/ darvon thue da-
rein was du wile/ zucker/ Roſenwaſſer/ oder wol erklopffte eyer/ oder
zertriebne Mandeln/ mit einer gewalletẽ Milch/ welches dir geliebt/
oder alleſammen/ wiltu/ ſo laß jhn wie er iſt/ auch nach dem du jhn
brauchen
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