Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.Vierdter theil oder durch ein Spritz/ wiltu/ so thu es auff ein Teller oder flacheBlatten/ laß kalt werden/ vnnd schneids/ vnd gibs also trucken oder naß/ deines gefallens/ bestrewe jhn allweg wol mit Zucker/ oder be- steck sie mit geschnitnen Mandeln. Dise sind besser zum Außschlag zu bachen oder kalt zu essen in einer brüh/ bereits zum Auschlag wie vor oben/ Erbsen allein/ oder halb der Eyer/ so zuvor/ wie oben/ gesotten/ thu sie in heiß schmaltz/ laß kochen in rechter dick/ nicht zu lang/ klopff ein Ey oder drey fast wol/ nach dem deß Zeugs/ rühr es darein/ laß nit lang mehr stehen/ würtz es wie oben/ saltz es recht/ sihe daß die Eyer nicht lang drinnen bleiben/ wiltu/ so thu auch wol Weinbeer darein/ schlags auß/ wanns kalt/ so schneide es nach dei- nem gefallen/ wie schnitten oder Rauten/ oder zeuchs durch geklopffte Eyer/ vnnd bachs/ wiltu/ so laß also/ vnnd mache mit Honig eine brüh/ also daß das Honig verschaumt/ vnnd wider recht gesotten/ wol mit begossen/ oder auß dem wifftig so gar new darauff treuffen lassen/ oder wol mit schönem Zucker bestrewet werde. Ein anders BEreits wie vor oben/ wann du es dann allerdings bereit/ so brot
Vierdter theil oder durch ein Spritz/ wiltu/ ſo thu es auff ein Teller oder flacheBlatten/ laß kalt werden/ vnnd ſchneids/ vnd gibs alſo trucken oder naß/ deines gefallens/ beſtrewe jhn allweg wol mit Zucker/ oder be- ſteck ſie mit geſchnitnen Mandeln. Diſe ſind beſſer zum Außſchlag zu bachen oder kalt zu eſſen in einer bruͤh/ bereits zum Auſchlag wie vor oben/ Erbſen allein/ oder halb der Eyer/ ſo zuvor/ wie oben/ geſotten/ thu ſie in heiß ſchmaltz/ laß kochen in rechter dick/ nicht zu lang/ klopff ein Ey oder drey faſt wol/ nach dem deß Zeugs/ ruͤhr es darein/ laß nit lang mehr ſtehen/ wuͤrtz es wie oben/ ſaltz es recht/ ſihe daß die Eyer nicht lang drinnen bleiben/ wiltu/ ſo thu auch wol Weinbeer darein/ ſchlags auß/ wanns kalt/ ſo ſchneide es nach dei- nem gefallen/ wie ſchnitten oder Rautẽ/ oder zeuchs durch geklopffte Eyer/ vnnd bachs/ wiltu/ ſo laß alſo/ vnnd mache mit Honig eine bruͤh/ alſo daß das Honig verſchaumt/ vnnd wider recht geſotten/ wol mit begoſſen/ oder auß dem wifftig ſo gar new darauff treuffen laſſen/ oder wol mit ſchoͤnem Zucker beſtrewet werde. Ein anders BEreits wie vor oben/ wann du es dann allerdings bereit/ ſo brot
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Vierdter theil
oder durch ein Spritz/ wiltu/ ſo thu es auff ein Teller oder flache
Blatten/ laß kalt werden/ vnnd ſchneids/ vnd gibs alſo trucken oder
naß/ deines gefallens/ beſtrewe jhn allweg wol mit Zucker/ oder be-
ſteck ſie mit geſchnitnen Mandeln. Diſe ſind beſſer zum Außſchlag
zu bachen oder kalt zu eſſen in einer bruͤh/ bereits zum Auſchlag wie
vor oben/ Erbſen allein/ oder halb der Eyer/ ſo zuvor/ wie oben/
geſotten/ thu ſie in heiß ſchmaltz/ laß kochen in rechter dick/ nicht zu
lang/ klopff ein Ey oder drey faſt wol/ nach dem deß Zeugs/ ruͤhr
es darein/ laß nit lang mehr ſtehen/ wuͤrtz es wie oben/ ſaltz es recht/
ſihe daß die Eyer nicht lang drinnen bleiben/ wiltu/ ſo thu auch wol
Weinbeer darein/ ſchlags auß/ wanns kalt/ ſo ſchneide es nach dei-
nem gefallen/ wie ſchnitten oder Rautẽ/ oder zeuchs durch geklopffte
Eyer/ vnnd bachs/ wiltu/ ſo laß alſo/ vnnd mache mit Honig eine
bruͤh/ alſo daß das Honig verſchaumt/ vnnd wider recht geſotten/
wol mit begoſſen/ oder auß dem wifftig ſo gar new darauff treuffen
laſſen/ oder wol mit ſchoͤnem Zucker beſtrewet werde.
Ein anders
BEreits wie vor oben/ wann du es dann allerdings bereit/ ſo
thu ſie auff ein warme Blatten auß der Paſtecenpfann/ thu
ein wenig gerieben brot daꝛein/ wiltu/ auch Zucker/ laß in dem
bachofen nach gelegenheit trocknen/ dz fein roͤßlecht werde/ ſchneits
dann zu Riemlein/ gibs trucken in alle weg/ gib wol verzuckerten
Aniß darzu. Vnd alſo magſtu Ochſenzungen darauß bereiten/
wann du dann ein gemeine durchgetriebne Erbes haſt/ ſo dir vber-
blteben kanſtu auch bald etwas dergleichen darauß bereiten/ es laͤſt
ſich gleichfals in dem Moͤrſel oder tiegel bachen/ daß es iſt wie ein
Eyerkuchen oder Fladen Man mahlet auch die Erbſen wie Bonen
zu meel/ vnnd kocht Muͤſer darauß/ mit Moſt vnnd feiſter Milch/
aber es iſt gar ein blaͤſtige tracht/ darumb laß ich es auſſen/ diß aber
kan ſich wol leiden/ vnd iſt in dem Durchlauffen gut. Man mag
auch allezeit/ wo mans braucht/ wie allweg geſagt iſt/ wo man keine
Speiß von Fleiſch jſſet/ allerley erdencken/ das ich wol erfahren/
bey Schwangern vnnd andern ſeltzamen ſeuchen/ ein guten Ranfft
brot
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