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Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.

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dieses Kochbuchs.
wie gemelt/ wird vil verderbt/ spreng auch ein wenig Essig darüber/
vnd wann es wol vermenget/ so fülle die Krebs wol/ vnnd mach ei-
nem jeden seine Nasen oder Schalen wider auff/ die fülle auch zu-
vor/ damit du es wol steiff auff einander mögst trucken/ zeuchs dar-
nach durch ein dünnes teiglein/ von Eyer vnd wenig Wein/ bachs
so du wilt/ mach ein Muß von Krebsen/ wie du zuvor hast/ leg die
Krebs darein. Also magstu es mit gesotten auch thun/ dise aber
sind fast lustig.

Ein ander Form.

SO die Krebs gesotten/ so zeuch jhnen aber die Schal oder
Nase ab/ säubers wol/ vnd schneid jhn neben zu die Füß hin-
weg/ schäle jhn auch die Scheren biß an die Spitzlein/ so
auch die Wädel oder Schwäntze/ feuchte sie mit Essig/ vnnd milbs
in reinem Meel/ vnd bachs schnell hinweg/ mache gefült weiß brot
von einer Fäll mit Krebsen/ wie du hievor hast/ oder einer andern
Gattung wie du es findest/ legs dreyfach in die Blatten/ oben auff/
stecke die Krebs darein mit einer Scheer/ daß die andern vbersich
sehen/ die gefülten sind auch lustig darzu/ daß man das ander nicht
darfür sicht/ wiltu dann/ so bereite von den durchgetriebnen Kreb-
sen/ wie du von dem Muß hast/ einen Kuchen im Mörsel/ oder mit
Brot vnnd Mandeln einen Käß/ denn besteck dann also mit/
mach ein brühlein daran/ sie sind fast lustig/ alles was von Krebsen
ist/ das dienet den Lungsichtigen.

Ein anders.

NJmb die Krebs also lebendig/ so du es kanst/ kanstu es nicht/
so geuß ein siedend wasser drüber/ biß sie verzabeln/ darnach
thu die Nasen herab vnd seubers/ vnd bereits allerdings wie
du von den ersten hast/ mit andern solchen Krebsfleisch vnd Speck/
der Speck sol in allweg zuvor geschwelt seyn/ würtz es wol/ aber
Eyer vnd Weinbeer laß heraussen/ mache Essig vnd Wasser sie-
dend/ saltz es/ lege die Krebß darein/ decks behed/ laß sieden wie an-
dere Krebs die man seud/ darnach gibs also heiß auff den tisch/ wie

allezeit
J i

dieſes Kochbuchs.
wie gemelt/ wird vil verderbt/ ſpreng auch ein wenig Eſſig daruͤber/
vnd wann es wol vermenget/ ſo fuͤlle die Krebs wol/ vnnd mach ei-
nem jeden ſeine Naſen oder Schalen wider auff/ die fuͤlle auch zu-
vor/ damit du es wol ſteiff auff einander moͤgſt trucken/ zeuchs dar-
nach durch ein duͤnnes teiglein/ von Eyer vnd wenig Wein/ bachs
ſo du wilt/ mach ein Muß von Krebſen/ wie du zuvor haſt/ leg die
Krebs darein. Alſo magſtu es mit geſotten auch thun/ diſe aber
ſind faſt luſtig.

Ein ander Form.

SO die Krebs geſotten/ ſo zeuch jhnen aber die Schal oder
Naſe ab/ ſaͤubers wol/ vnd ſchneid jhn neben zu die Fuͤß hin-
weg/ ſchaͤle jhn auch die Scheren biß an die Spitzlein/ ſo
auch die Waͤdel oder Schwaͤntze/ feuchte ſie mit Eſſig/ vnnd milbs
in reinem Meel/ vnd bachs ſchnell hinweg/ mache gefuͤlt weiß brot
von einer Faͤll mit Krebſen/ wie du hievor haſt/ oder einer andern
Gattung wie du es findeſt/ legs dreyfach in die Blatten/ oben auff/
ſtecke die Krebs darein mit einer Scheer/ daß die andern vberſich
ſehen/ die gefuͤlten ſind auch luſtig darzu/ daß man das ander nicht
darfuͤr ſicht/ wiltu dann/ ſo bereite von den durchgetriebnen Kreb-
ſen/ wie du von dem Muß haſt/ einen Kuchen im Moͤrſel/ oder mit
Brot vnnd Mandeln einen Kaͤß/ denn beſteck dann alſo mit/
mach ein bruͤhlein daran/ ſie ſind faſt luſtig/ alles was von Krebſen
iſt/ das dienet den Lungſichtigen.

Ein anders.

NJmb die Krebs alſo lebendig/ ſo du es kanſt/ kanſtu es nicht/
ſo geuß ein ſiedend waſſer druͤber/ biß ſie verzabeln/ darnach
thu die Naſen herab vnd ſeubers/ vnd bereits allerdings wie
du von den erſten haſt/ mit andern ſolchen Krebsfleiſch vnd Speck/
der Speck ſol in allweg zuvor geſchwelt ſeyn/ wuͤrtz es wol/ aber
Eyer vnd Weinbeer laß herauſſen/ mache Eſſig vnd Waſſer ſie-
dend/ ſaltz es/ lege die Krebß darein/ decks behed/ laß ſieden wie an-
dere Krebs die man ſeud/ darnach gibs alſo heiß auff den tiſch/ wie

allezeit
J i
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[249/0261] dieſes Kochbuchs. wie gemelt/ wird vil verderbt/ ſpreng auch ein wenig Eſſig daruͤber/ vnd wann es wol vermenget/ ſo fuͤlle die Krebs wol/ vnnd mach ei- nem jeden ſeine Naſen oder Schalen wider auff/ die fuͤlle auch zu- vor/ damit du es wol ſteiff auff einander moͤgſt trucken/ zeuchs dar- nach durch ein duͤnnes teiglein/ von Eyer vnd wenig Wein/ bachs ſo du wilt/ mach ein Muß von Krebſen/ wie du zuvor haſt/ leg die Krebs darein. Alſo magſtu es mit geſotten auch thun/ diſe aber ſind faſt luſtig. Ein ander Form. SO die Krebs geſotten/ ſo zeuch jhnen aber die Schal oder Naſe ab/ ſaͤubers wol/ vnd ſchneid jhn neben zu die Fuͤß hin- weg/ ſchaͤle jhn auch die Scheren biß an die Spitzlein/ ſo auch die Waͤdel oder Schwaͤntze/ feuchte ſie mit Eſſig/ vnnd milbs in reinem Meel/ vnd bachs ſchnell hinweg/ mache gefuͤlt weiß brot von einer Faͤll mit Krebſen/ wie du hievor haſt/ oder einer andern Gattung wie du es findeſt/ legs dreyfach in die Blatten/ oben auff/ ſtecke die Krebs darein mit einer Scheer/ daß die andern vberſich ſehen/ die gefuͤlten ſind auch luſtig darzu/ daß man das ander nicht darfuͤr ſicht/ wiltu dann/ ſo bereite von den durchgetriebnen Kreb- ſen/ wie du von dem Muß haſt/ einen Kuchen im Moͤrſel/ oder mit Brot vnnd Mandeln einen Kaͤß/ denn beſteck dann alſo mit/ mach ein bruͤhlein daran/ ſie ſind faſt luſtig/ alles was von Krebſen iſt/ das dienet den Lungſichtigen. Ein anders. NJmb die Krebs alſo lebendig/ ſo du es kanſt/ kanſtu es nicht/ ſo geuß ein ſiedend waſſer druͤber/ biß ſie verzabeln/ darnach thu die Naſen herab vnd ſeubers/ vnd bereits allerdings wie du von den erſten haſt/ mit andern ſolchen Krebsfleiſch vnd Speck/ der Speck ſol in allweg zuvor geſchwelt ſeyn/ wuͤrtz es wol/ aber Eyer vnd Weinbeer laß herauſſen/ mache Eſſig vnd Waſſer ſie- dend/ ſaltz es/ lege die Krebß darein/ decks behed/ laß ſieden wie an- dere Krebs die man ſeud/ darnach gibs alſo heiß auff den tiſch/ wie allezeit J i

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Zitationshilfe: Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598, S. 249. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/wecker_kochbuch_1598/261>, abgerufen am 27.11.2024.