Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.dieses Kochbuchs. wol glut darauff/ wann sie dann kochen daß man sie in den Häuß-lein sihet glecklen/ laß so lang kochen als Eyer/ hab eine heisse brüh mit der fülls jmmer zu/ trags heiß für/ vnd so etwas brüh in der ka- chel were/ geuß vber die Schnecken/ wann du sie in ein Blatten stellst: Etliche gebens in der kachel auff den tisch/ von Wärme we- gen/ du magst es in einem flachen Pastetenhafen einsetzen. Von den Fröschen für die Lungsichtigen. ES seynd etliche Frösch die man jsset/ ich habe sie wol gekocht/ Ein gut Muß | von Fischrogen. NJmb einen Fischrogen/ mehr oder minder/ seud den brüh/
dieſes Kochbuchs. wol glut darauff/ wann ſie dann kochen daß man ſie in den Haͤuß-lein ſihet glecklen/ laß ſo lang kochen als Eyer/ hab eine heiſſe bruͤh mit der fuͤlls jmmer zu/ trags heiß fuͤr/ vnd ſo etwas bruͤh in der ka- chel were/ geuß vber die Schnecken/ wann du ſie in ein Blatten ſtellſt: Etliche gebens in der kachel auff den tiſch/ von Waͤrme we- gen/ du magſt es in einem flachen Paſtetenhafen einſetzen. Von den Froͤſchen fuͤr die Lungſichtigen. ES ſeynd etliche Froͤſch die man jſſet/ ich habe ſie wol gekocht/ Ein gut Muß | von Fiſchrogen. NJmb einen Fiſchrogen/ mehr oder minder/ ſeud den bruͤh/
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dieſes Kochbuchs.
wol glut darauff/ wann ſie dann kochen daß man ſie in den Haͤuß-
lein ſihet glecklen/ laß ſo lang kochen als Eyer/ hab eine heiſſe bruͤh
mit der fuͤlls jmmer zu/ trags heiß fuͤr/ vnd ſo etwas bruͤh in der ka-
chel were/ geuß vber die Schnecken/ wann du ſie in ein Blatten
ſtellſt: Etliche gebens in der kachel auff den tiſch/ von Waͤrme we-
gen/ du magſt es in einem flachen Paſtetenhafen einſetzen.
Von den Froͤſchen fuͤr die Lungſichtigen.
ES ſeynd etliche Froͤſch die man jſſet/ ich habe ſie wol gekocht/
aber nie lebend ſo eigentlich geſehen/ allein daß ich weiß/ das
ſie in Weyhern gefunden werden/ mich bedunckt ſie ſeynd et-
was gruͤner Farb/ auch etwas groͤſſer dann Laubfroͤſche/ die groſſẽ
ſchwartzen ſind gifftig. Nun die ſchneid man von einander wie ein
Haſen/ das hinder von dem foͤrdern/ zeucht jhnen die Haut ab/ vnd
wirffts eine weil in friſch Waſſer/ darnach trockne man ſie mit ei-
nem weiſſen tuch/ dann beſprengt man ſie mit gutem Eſſig vnnd
Saltz/ milbts wie andere Fiſch/ vnnd baͤchts. Alſo ſeud mans in
Wein/ mit Waſſer ein wenig gebrochen/ wann ſie genug/ ſo ſol
die bruͤh darvon gethan werden/ vnd in eine ſchuͤſſel oder Blatten
gelegt/ daran wol Pfeffer vnnd ſuͤſſe Butter/ vnnd darin auff eim
Kohlbecken gedeckt kochen laſſen/ biß das ſchmaltz lauter wird/ ſie
werden ſo weiß als die Huͤner: Wo man aber ein Schewen darob
hette/ muß man das Fleiſch von den Beinen ſchneiden/ nach dem
ſie geſotten ſind/ vnnd dann in ein Blatten oder Paſtetenhaͤfelein
bereiten wie die Krebs/ man kocht ſie auch in einer Naͤgeleinbruͤh
wie ſchwartze Karpffen.
Ein gut Muß | von Fiſchrogen.
NJmb einen Fiſchrogen/ mehr oder minder/ ſeud den
in halb Wein vnnd Waſſer/ darnach ſtoß den wol in ei-
nem Moͤrſel/ behe weiß brot/ nicht zu braun/ weichs in der
bruͤh/
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