Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.Vierdter theil mit Pfeffer vnnd klein geschnitten Peterlein am boden/ ein weniggrob gebrochen Muscatblüh vnd gantze Nägelein/ lege ein Stück neben das ander/ spreng mit der hand von dem Wein/ darüber vnd vorigs Gewürtz wenig/ oder spick in ein jedes stück zwey Nägelein nach/ leg noch ein leg darauff/ thu jhm aber also vnnd vermachs/ bachs so der ofen recht heiß eine stund oder drey Viertheil/ sie sind bald gebachen/ du darffst nichts zugiessen/ es gehöret heiß auff den tisch/ von wegen| der Feyste/ doch sind sie auch gut kalt/ versaltz es incht. Ein andere Forme. LAß dir den Salmen dem Rucken nach reissen/ daß du ein Fohren in einer Pasteten. WAnn du Fische gut vnd zum besten braten wilt/ so nimb sie Rogen
Vierdter theil mit Pfeffer vnnd klein geſchnitten Peterlein am boden/ ein weniggrob gebrochen Muſcatbluͤh vnd gantze Naͤgelein/ lege ein Stuͤck neben das ander/ ſpreng mit der hand von dem Wein/ daruͤber vnd vorigs Gewuͤrtz wenig/ oder ſpick in ein jedes ſtuͤck zwey Naͤgelein nach/ leg noch ein leg darauff/ thu jhm aber alſo vnnd vermachs/ bachs ſo der ofen recht heiß eine ſtund oder drey Viertheil/ ſie ſind bald gebachen/ du darffſt nichts zugieſſen/ es gehoͤret heiß auff den tiſch/ von wegen| der Feyſte/ doch ſind ſie auch gut kalt/ verſaltz es incht. Ein andere Forme. LAß dir den Salmen dem Rucken nach reiſſen/ daß du ein Fohren in einer Paſteten. WAnn du Fiſche gut vnd zum beſten braten wilt/ ſo nimb ſie Rogen
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Vierdter theil
mit Pfeffer vnnd klein geſchnitten Peterlein am boden/ ein wenig
grob gebrochen Muſcatbluͤh vnd gantze Naͤgelein/ lege ein Stuͤck
neben das ander/ ſpreng mit der hand von dem Wein/ daruͤber vnd
vorigs Gewuͤrtz wenig/ oder ſpick in ein jedes ſtuͤck zwey Naͤgelein
nach/ leg noch ein leg darauff/ thu jhm aber alſo vnnd vermachs/
bachs ſo der ofen recht heiß eine ſtund oder drey Viertheil/ ſie ſind
bald gebachen/ du darffſt nichts zugieſſen/ es gehoͤret heiß auff den
tiſch/ von wegen| der Feyſte/ doch ſind ſie auch gut kalt/ verſaltz es
incht.
Ein andere Forme.
LAß dir den Salmen dem Rucken nach reiſſen/ daß du ein
ſtuͤck kanſt geben/ wie ein groſſer Hecht/ nimb das hinder vnd
forder zuſammen/ oder das hinder allein wie du wilt/ das hin-
der reiß oben ein wenig/ wie du von den Bratfiſchen findeſt/ leg jhn
in halb ſtarcken Wein vnd Eſſig/ auff ein ſtund drey oder vier/ es
ſchadet nicht wan es ſchon vber Nacht iſt/ darnach nimb Jngwer
vnd Pfeffer/ mehr des Pfeffers/ ſaltz was recht/ fuͤlle die Schnit-
ten mit auß/ vnd vberall wol den Teig/ nach dem du die Form ha-
ben wilt/ beſtrewe jhn wol/ ſo weit ſich der Fiſch erſtrecket/ mit der
Wuͤrtz vnd auch klein geſtoſſene Naͤgelein vnd Muſcatbluͤh/ vnnd
klein geſchnittene Salvey darnach lege den Salm in einer ſchoͤnen
Form eines gebogenen Fiſches/ beſtrewe jhn aber mit vorigem Ge-
wuͤrtz/ Peterlein vnd Salvey/ lege kleine ſtuͤcklein ſchmaltz in der
hoͤhe darauff/ beſpreng jhn wol mit dem Wein vnd Eſſig/ darinnen
er gelegen/ lege den andern teig darauff/ vermach jhn wol vnnd
ſchoͤn/ bereit jhn in der Form wie Salmẽ/ bachs auff anderthalbe
ſtund/ diſe gehoͤren kalt.
Fohren in einer Paſteten.
WAnn du Fiſche gut vnd zum beſten braten wilt/ ſo nimb ſie
vorher auß/ beſonders fohren/ Aal vnd Aſch/ welche man
gemeiniglich kalt gib/ vnd laß die ruͤcken gantz/ haben ſie
Rogen
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