Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.dises Kochbuchs Aber ein Essen von allerley vberbliebnem Fleisch. WAnn du gut vberbliebnes Fleisch hast/ von allerhand groß Ein ander weiß von gesottenen Hünern oder Fleisch. HAstu gantze Viertheil von den Hünern oder Kalbfleisch vnd F f ij
diſes Kochbuchs Aber ein Eſſen von allerley vberbliebnem Fleiſch. WAnn du gut vberbliebnes Fleiſch haſt/ von allerhand groß Ein ander weiß von geſottenen Huͤnern oder Fleiſch. HAſtu gantze Viertheil von den Huͤnern oder Kalbfleiſch vnd F f ij
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diſes Kochbuchs
Aber ein Eſſen von allerley vberbliebnem Fleiſch.
WAnn du gut vberbliebnes Fleiſch haſt/ von allerhand groß
oder klein/ ſo hacks vnd wuͤrtz es mit Pfeffer/ Jngwer vnd
geſtoßnen Muſcatbluͤh/ wiltu/ nimb auch Saffran/ oder
Pfeffer nur allein/ wiltu/ ſo thu Weinbeer darein/ gewaſchene
Zwetzſchgen/ iſt es zur zeit/ daß man ſawre Kreuſelbeer oder Wein-
drauben hat ſo noch nicht zeitig/ thu jhr darein/ wie es gelegenheit
hat/ ſawer oder ſuͤß/ deines gefallens/ haſtu dann Huͤner/ Voͤgel
oder Taubẽ/ gantz oder halb/ thu es darzu/ vnd wolgeklopffte Eyer/
machs etwas dicker an dann zu klopwuͤrſten/ mach in einem Tiegel
halb Wein vnnd Waſſer/ oder gute fleiſchbruͤh/ aber kein Saltz/
laß ſieden/ ſampt genugſamẽ ſuppenſchmaltz/ oder hack zuvor Rin-
dern feyſt darein/ ſaltz es ein wenig/ thu dann ſolchen anbereiten
zeug mit einander darein/ oder mit einem groſſen kochloͤffel/ wie
groſſe Knoͤdlein/ laß darnach abſieden/ biß ein ſchoͤnes bruͤhlein hat
wie eine fiſchbruͤh/ richts an/ wiltu/ ſo beſtrewe es wol mit Zimet/
es wird in allweg gut/ du magſt auch geſchnittene Mandeln inn die
bruͤh werffen.
Ein ander weiß von geſottenen Huͤnern
oder Fleiſch.
HAſtu gantze Viertheil von den Huͤnern oder Kalbfleiſch
gantze ſtuͤck/ wie auch ander klein Fleiſch/ ſo wirffs in ein Ti-
gel mit Suppenſchmaltz oder anders/ wie du es haſt machs
ſchoͤn roͤßlecht/ aber nicht gar braun/ als were es gebachen/ thu ei-
nen guten loͤffel mit Eſſig darzu/ daß alſo mit einpregelt/ vnder deſ-
ſen behe ſchoͤn weiß Brot/ ſo vil du bedarffſt/ weichs in roten Wein/
treibs durch den durchſchlag/ machs rechter dicke/ wils zu ſtarck
von dem Wein ſeyn/ ſo brichs mit einer fleiſchbruͤch/ wuͤrtz es mit
ſuͤſſer Wuͤrtz/ iſt der Wein weiß geweſt/ thu Saffran darzu/ wann
du wilt/ oder laß alſo/ wiltu es gern ſuͤß haben/ ſtehets bey dir/ es iſt
gut/ oder wuͤrff wol Weinbeer darzu/ alſo etwann auch Zwetzſch-
gen. Nun ſchuͤtte das feyſte von den Huͤnern oder Fleiſch her ab/
vnd
F f ij
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