Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.dises Kochbuchs Ein andere form von Wildbrät/ Kalbfleisch Schepsen vnd Rindern. NJmb das Wildbrät/ was es ist/ Züner oder Wecken/ sihe Paste- E e ij
diſes Kochbuchs Ein andere form von Wildbraͤt/ Kalbfleiſch Schepſen vnd Rindern. NJmb das Wildbraͤt/ was es iſt/ Zuͤner oder Wecken/ ſihe Paſte- E e ij
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diſes Kochbuchs
Ein andere form von Wildbraͤt/ Kalbfleiſch
Schepſen vnd Rindern.
NJmb das Wildbraͤt/ was es iſt/ Zuͤner oder Wecken/ ſihe
daß es nicht vnſauber ſey/ bedarff es waſchens/ ſo waſch es
mit Eſſig/ ſeige jhn darnach durch ein tuch/ vnnd geuß jhn
wider daran in das geſchirꝛ/ darin du es behalten wilt/ wo ferꝛ aber
der Eſſig ſehr ſchweiſſig/ ſo nimb ein friſchen/ laß ein tag oder etliche
ſtehen/ nach gelegenheit/ wiltu ſie gern laͤnger behalten/ vnnd wil
dir zu lang im Eſſig ligen/ ſo ſchupffs/ aber nicht mehr/ daß es nur
bloß keck wird in dem Eſſig/ darinnen es gelegen iſt/ iſt er nicht mehr
ſchoͤn/ ſo nimb einen andern/ oder Wein/ vnnd nicht mehr/ dann
daß am geſchirꝛ/ darin du es ſchupffſt/ nicht anbrenne/ laß ein we-
nig erkalten/ ſo ſpicks wie oben gelehrt/ vnd darnach beſtrewe es wol
mit Jngwer vnnd Pfeffer/ allezeit noch ſo vil/ ein wenig geſtoſſen
Naͤgelein verderbts nicht/ ſo vil Pfeffer als Jngwer/ beſtrewe es
wol/ vnd behalts wol bedeckt/ beſtrewe es mit dem/ darinnen es ge-
ſchupfft iſt/ daß es nicht zu gar truckne/ du kanſt es noch ein tag drey
oder vier ligen laſſen/ vnd wird gewaltig gut/ vnnd wann du es im
Teig bereiteſt/ wuͤrtz es beſſer mit allerhand wuͤrtz/ wie den Rehe
oder den andern Schlegel vorher/ alſo magſtn von einem jungen
Rind ein guten Riemen zubereiten/ einen guten Luͤmmel oder Len-
denbraten/ den Wecken/ das Becklein/ vnnd wann es zeit hat/ daß
du es nach dem ſchwellen alſo ein tag oder etliche alſo gewuͤrtzt kanſt
laſſen ligen/ man jſſet es fuͤr ein Wildbraͤt/ vnnd alſo magſtu ein
Schlegel von einem Kalb oder Hammel bereiten/ kalt oder warm
zu eſſen/ wie man wil/ alſo ein ſchweinen Hammen/ aber dem ſchaͤle
die haut ab/ es iſt auch ein herꝛlich gebratens/ man ſolle jhn gleich-
wol durchſpicken/ vnd alſo magſtu aller dreyer gattung zu Riemen
hawen/ vnnd inn Eſſig einlegen/ darnach bereiten zum gebratens/
auch zu den kalt Paſteten allerdings/ wie zuvor/ du magſt auch inn
Paſteten bereiten/ wie oben von allerhand Huͤnern vnd Tau-
ben/ in hohen haͤfen/ auch in gute Pfefferlein/ ſuͤß vnd
ſawer/ auch zu gehackten Paſteten/ was du wilt.
Paſte-
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