Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.dieſes Kochbuchs. loͤffel voll der Gerſten trucken herauß/ ſtoß ſie zu den Mandeln wol/darnach treibs mit der bruͤhe durch/ zu einem ſuͤplein/ iſt die Gerſten mit fleiſchbruͤh abgekocht/ oder daß ſie wol nicht bruͤh hette/ daß du es mit einer lauteren fleiſchbruͤh/ das auch wol ſeyn kan/ durchtriebe hetteſt/ ſo bedarffſtu kein ſchmaltz/ iſt ſie aber im waſſer/ nach gele- genheit geſotten/ oder etwan mit einem trinckwaſſer außbereitet/ ſo mache ein wenig ſchmaltz heiß/ vnd geuß das durchtriebene darein/ mit einem guten loͤffel voll gereinigten vnd gewaſchnen Weinbeern/ ruͤhrs biß es ſeud/ hab zuvor ein ſchuͤſſel/ darin ein ſchnitlein zart vnd duͤnn geſchnitten brot/ jſſet der krancke kein brot/ ſo nimb ein broͤſam- lein ſchoͤn brot/ reib es mit durch/ vnd offt wollen ſie nicht was vom ſchmaltz ſehmaͤckt/ was man zuckert/ ſo kan es wol ohn ſchmaltz geſſe werden: richts an/ trags fuͤr. Anders. NJmb obgemelten zeug/ allein machs ein wenig Jch hab wol viermal von einem ey gekocht/ man muß den kran- Ein ander form/ etwas ſtaͤrckers. NJmb weiß brot/ ſchneid eine ſchnitten oder zwo/ wie einer B ij
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Zitationshilfe: | Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598, S. 11. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/wecker_kochbuch_1598/23>, abgerufen am 28.02.2025. |