Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.dieses Kochbuchs. also vermacht stehen/ laß bachen/ biß der Hafen erhartet/ so habeWein vnd die brüh darinnen sie geschupfft/ schupffs in halb Wein vnd Wasser/ da werden sie am besten/ in allweg machs siedend/ geuß darein was von nöten/ wie du offt gelehret worden/ laß auff eine halbe stund bachen/ wiltu dann/ so laß allen süssen zeug heraussen/ vnd schneid genugsam gesaltzene Lemonien darzu: Jn dem Som- mer magstu die sawren Drauben oder Stichbeer darzu nemen/ pfeffers vnd Würtz es. Vnd also magstu die Hüner je also dann al- so machen/ dann wo man der sachen vil kocht/ muß man es jmmer verändern/ so auch in andern trachten. Gefülte brot von kleinen Vögeln. BEreite die Vögelein/ schwells in halb Wein vnnd Wasser/ Folgen Pasteten von Wildbrät. WAnn du einen Schlägel oder Schilt von einem Hirschen ein E e
dieſes Kochbuchs. alſo vermacht ſtehen/ laß bachen/ biß der Hafen erhartet/ ſo habeWein vnd die bruͤh darinnen ſie geſchupfft/ ſchupffs in halb Wein vnd Waſſer/ da werden ſie am beſten/ in allweg machs ſiedend/ geuß darein was von noͤten/ wie du offt gelehret worden/ laß auff eine halbe ſtund bachen/ wiltu dañ/ ſo laß allen ſuͤſſen zeug herauſſẽ/ vnd ſchneid genugſam geſaltzene Lemonien darzu: Jn dem Som- mer magſtu die ſawren Drauben oder Stichbeer darzu nemen/ pfeffers vnd Wuͤrtz es. Vnd alſo magſtu die Huͤner je alſo dann al- ſo machen/ dann wo man der ſachen vil kocht/ muß man es jmmer veraͤndern/ ſo auch in andern trachten. Gefuͤlte brot von kleinen Voͤgeln. BEreite die Voͤgelein/ ſchwells in halb Wein vnnd Waſſer/ Folgen Paſteten von Wildbraͤt. WAnn du einen Schlaͤgel oder Schilt von einem Hirſchen ein E e
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dieſes Kochbuchs.
alſo vermacht ſtehen/ laß bachen/ biß der Hafen erhartet/ ſo habe
Wein vnd die bruͤh darinnen ſie geſchupfft/ ſchupffs in halb Wein
vnd Waſſer/ da werden ſie am beſten/ in allweg machs ſiedend/
geuß darein was von noͤten/ wie du offt gelehret worden/ laß auff
eine halbe ſtund bachen/ wiltu dañ/ ſo laß allen ſuͤſſen zeug herauſſẽ/
vnd ſchneid genugſam geſaltzene Lemonien darzu: Jn dem Som-
mer magſtu die ſawren Drauben oder Stichbeer darzu nemen/
pfeffers vnd Wuͤrtz es. Vnd alſo magſtu die Huͤner je alſo dann al-
ſo machen/ dann wo man der ſachen vil kocht/ muß man es jmmer
veraͤndern/ ſo auch in andern trachten.
Gefuͤlte brot von kleinen Voͤgeln.
BEreite die Voͤgelein/ ſchwells in halb Wein vnnd Waſſer/
machs braun/ geuß die bruͤh wider dran/ Fuͤß vnd Schnaͤbel
ſchneid jnen mit den augen allzeit ab/ thu gelbe Wuͤrtz vnnd
Zimet/ auch wol Weinbeer daran/ ſie ſollen wol Bruͤhen vnnd Zu-
cker genug/ wenig Saltz/ laß wol an einander ſieden/ fuͤlls ein/ wie
du von den Kirſchen oder Amarellen haſt/ eins/ zwey/ drey/ nach
dem ſie groß. Vnnd alſo fuͤllet man auch die groſſer verbruͤhten
Kuͤchlein/ vnnd ſo du keine Voͤgel haſt/ bereite Fleiſch/ wie du vor-
her vom gehackten Lendenbraten oder Paſteten haſt.
Folgen Paſteten von Wildbraͤt.
WAnn du einen Schlaͤgel oder Schilt von einem Hirſchen
oder Reh haſt/ ſo hawe den Fuß im geleich ab/ vñ leg es auff
den roſt/ daß die euſſer haut ſchnell ſtrupff/ alßdañ ſo ſchaͤls
wol/ thu jn dann in ein hafen der hoch genug/ thu ein Seidlein oder
halbs guten Eſſig daran/ oder halb Wein vnd Eſſig/ das bein ſol
vberſich gehen/ dañ hab einen andern hafen daruͤber/ vnd vermachs
mit einem leim oder pappen von ſchwartzen Meel/ ſtells weit von
dem fewer/ vmb den hafen hervmb ein glut/ laß jhn alſo auff ein
ſtund duͤnſten/ ſchwencke den hafen je bißweilin herumb/ darnach
laß alſo erkalten oder vberſchlagen/ ſo thu jhn herauß/ leg den in ein
geſchirꝛ das recht/ vnd den Eſſig wider daran/ haſtu zeit/ ſo laß jn
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