Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.Dritte theil Folgen die Pasteten. NJmb Rebhüner vnnd andere/ welche du wilt oder hast/ be- Ein ander Form. BEreit obgeschrieben Zeug von Hünern/ oder auch Käl- wol
Dritte theil Folgen die Paſteten. NJmb Rebhuͤner vnnd andere/ welche du wilt oder haſt/ be- Ein ander Form. BEreit obgeſchrieben Zeug von Huͤnern/ oder auch Kaͤl- wol
<TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <pb facs="#f0224" n="212"/> <fw place="top" type="header"> <hi rendition="#b">Dritte theil</hi> </fw><lb/> <div n="3"> <head> <hi rendition="#b">Folgen die Paſteten.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb Rebhuͤner vnnd andere/ welche du wilt oder haſt/ be-<lb/> reits an einem Spieß/ brats ſchoͤn/ ſchneid zuvor Pome-<lb/> rantzen zu viertheilen vnd halben viertheilen/ verſaltzs nit/<lb/> ſtoß Rindern marck in die Huͤner/ vermachs wie oben gehoͤrt/<lb/> wann ſie gebraten/ legs in einen bereiten Paſtetenhafen/ zuvor aber<lb/> habe in wenig Zimet vund gerieben Brot/ vnnd ein wenig Jngwer<lb/> vntereinander/ damit beſtrewe den Boden wol im Paſtetenhafen/<lb/> dann lege die Huͤner darein/ vnnd betreuffe ſie wol mit einer oder<lb/> zwo friſchen Pomerantzen/ darnach thu ſie in den Ofen/ inn dem<lb/> aber der hafen verhartet/ nimb die bruͤh ſo in der Bratpfannen ge-<lb/> weſen/ iſt der nicht genug/ daß gemeiniglich geſchicht/ nimb darun-<lb/> der ein Malvaſier oder andern ſolchen Wein/ thu darzu was recht<lb/> iſt auch bruͤh von ſolchen vorgeſchꝛiebnen Aepffeln/ darnach ein we-<lb/> nig Fleiſchbruͤh/ laß vndereinander ſieden mache in den Paſte-<lb/> tendeckel oben ein Loͤchlein/ daß ein Truͤchterlein mit einem kleinen<lb/> Roͤhrlein hinein moͤge/ geuß die ſiedende Bruͤh darein/ ſtells wider<lb/> in den ofen ein halbe ſtund/ als dann nimb ſie wider herauß/ thu ſie<lb/> auff/ ſtell von den bereiten Aepffeln zwiſchen die Huͤner/ rings vmb<lb/> vnd einen in die mitten/ begeuß mit der bruͤh/ laß auff ein halb vier-<lb/> theilſtund noch in dem ofen/ darnach trags fuͤr.</p> </div><lb/> <div n="3"> <head> <hi rendition="#b">Ein ander Form.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">B</hi>Ereit obgeſchrieben Zeug von Huͤnern/ oder auch Kaͤl-<lb/> berfleiſch/ wie du es haſt/ alſo daß es gereiniget vnnd ſau-<lb/> ber/ legs in Malvaſier oder andern koͤſtlichen Wein uͤber<lb/> naͤcht/ ſo du zeit haſt/ wo nicht/ ſo ſtells wol vermacht auff ein glut<lb/> eine ſtund oder zwo/ laß aber zu keinem ſieden kommen/ nur daß die<lb/> Waͤrm deſto beſſer durchziehe/ vnder deſſen ſchneid auch Pome-<lb/> rantzen/ wie vorher zu dem einmachen gelehrt/ vberſeud ſie in Waſ-<lb/> ſer ſo lang als ein weiches Ey/ thu ein anders daran/ wiltu/ ſo ſeud<lb/> ſie aber wie vorher noch ein mal/ darnach nimb die Huͤner vnd was<lb/> es iſt/ wuͤrtz es mit Zimet/ Jngwer/ wenig Naͤgelein/ Muſcatnuß/<lb/> <fw place="bottom" type="catch">wol</fw><lb/></p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [212/0224]
Dritte theil
Folgen die Paſteten.
NJmb Rebhuͤner vnnd andere/ welche du wilt oder haſt/ be-
reits an einem Spieß/ brats ſchoͤn/ ſchneid zuvor Pome-
rantzen zu viertheilen vnd halben viertheilen/ verſaltzs nit/
ſtoß Rindern marck in die Huͤner/ vermachs wie oben gehoͤrt/
wann ſie gebraten/ legs in einen bereiten Paſtetenhafen/ zuvor aber
habe in wenig Zimet vund gerieben Brot/ vnnd ein wenig Jngwer
vntereinander/ damit beſtrewe den Boden wol im Paſtetenhafen/
dann lege die Huͤner darein/ vnnd betreuffe ſie wol mit einer oder
zwo friſchen Pomerantzen/ darnach thu ſie in den Ofen/ inn dem
aber der hafen verhartet/ nimb die bruͤh ſo in der Bratpfannen ge-
weſen/ iſt der nicht genug/ daß gemeiniglich geſchicht/ nimb darun-
der ein Malvaſier oder andern ſolchen Wein/ thu darzu was recht
iſt auch bruͤh von ſolchen vorgeſchꝛiebnen Aepffeln/ darnach ein we-
nig Fleiſchbruͤh/ laß vndereinander ſieden mache in den Paſte-
tendeckel oben ein Loͤchlein/ daß ein Truͤchterlein mit einem kleinen
Roͤhrlein hinein moͤge/ geuß die ſiedende Bruͤh darein/ ſtells wider
in den ofen ein halbe ſtund/ als dann nimb ſie wider herauß/ thu ſie
auff/ ſtell von den bereiten Aepffeln zwiſchen die Huͤner/ rings vmb
vnd einen in die mitten/ begeuß mit der bruͤh/ laß auff ein halb vier-
theilſtund noch in dem ofen/ darnach trags fuͤr.
Ein ander Form.
BEreit obgeſchrieben Zeug von Huͤnern/ oder auch Kaͤl-
berfleiſch/ wie du es haſt/ alſo daß es gereiniget vnnd ſau-
ber/ legs in Malvaſier oder andern koͤſtlichen Wein uͤber
naͤcht/ ſo du zeit haſt/ wo nicht/ ſo ſtells wol vermacht auff ein glut
eine ſtund oder zwo/ laß aber zu keinem ſieden kommen/ nur daß die
Waͤrm deſto beſſer durchziehe/ vnder deſſen ſchneid auch Pome-
rantzen/ wie vorher zu dem einmachen gelehrt/ vberſeud ſie in Waſ-
ſer ſo lang als ein weiches Ey/ thu ein anders daran/ wiltu/ ſo ſeud
ſie aber wie vorher noch ein mal/ darnach nimb die Huͤner vnd was
es iſt/ wuͤrtz es mit Zimet/ Jngwer/ wenig Naͤgelein/ Muſcatnuß/
wol
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/wecker_kochbuch_1598 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/wecker_kochbuch_1598/224 |
Zitationshilfe: | Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598, S. 212. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/wecker_kochbuch_1598/224>, abgerufen am 27.07.2024. |