Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.Dritte theil vnnd dann machs also in das Netz/ vernehe es allenthalben/ machden Spieß zuvor heiß/ so verstehet es/ daß die fülle nit herauß laufft/ also auch das Eysen/ das durch sol gehen/ brat es schnell hinweg/ mache eine brüh darzu/ oder bereit Pomerantzen/ wie du es findest bey den Koppen vnd jungen Hünern/ auch wie mans mit den Po- mer antzen die Koppen auff der Glutpfann bereit/ es thut wol. Ein herrlich Essen. JCH habe gesagt/ so dir die Brüh von dem vorgeschrieb- Aller-
Dritte theil vnnd dann machs alſo in das Netz/ vernehe es allenthalben/ machden Spieß zuvor heiß/ ſo verſtehet es/ daß die fuͤlle nit herauß laufft/ alſo auch das Eyſen/ das durch ſol gehen/ brat es ſchnell hinweg/ mache eine bruͤh darzu/ oder bereit Pomerantzen/ wie du es findeſt bey den Koppen vnd jungen Huͤnern/ auch wie mans mit den Po- mer antzen die Koppen auff der Glutpfann bereit/ es thut wol. Ein herꝛlich Eſſen. JCH habe geſagt/ ſo dir die Bruͤh von dem vorgeſchrieb- Aller-
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Dritte theil
vnnd dann machs alſo in das Netz/ vernehe es allenthalben/ mach
den Spieß zuvor heiß/ ſo verſtehet es/ daß die fuͤlle nit herauß laufft/
alſo auch das Eyſen/ das durch ſol gehen/ brat es ſchnell hinweg/
mache eine bruͤh darzu/ oder bereit Pomerantzen/ wie du es findeſt
bey den Koppen vnd jungen Huͤnern/ auch wie mans mit den Po-
mer antzen die Koppen auff der Glutpfann bereit/ es thut wol.
Ein herꝛlich Eſſen.
JCH habe geſagt/ ſo dir die Bruͤh von dem vorgeſchrieb-
nem Zeug nicht geliebet/ welche doch faſt herꝛlich gut/ ſo
brauchs alſo: Seud Eyer hart/ ſchaͤle ſie/ ſchneid das weiſ-
ſe hoͤflich darvon/ daß das Gelbe gantz bleibe/ nimb einen guten
Wein oder Malvaſier/ haſtu den nicht/ ſo nimb den beſten Wein
den du haben kanſt/ brich jhn ein wenig mit eim halben Loͤffel voll
Roſenwaſſer/ vnd Zucker jhn wol/ lege die Eyer darein/ eine ſtund/
minder oder mehr/ biß ſie wol durchkriechen/ mache der Bruͤh nicht
zu vil/ daß eben annimbt/ ſtoß Zimet vnd Naͤgelein darein/ weiche
wol Weinbeer in die Bruͤh/ ſo dir von dem Fleiſch blieben iſt/ geuß
uͤber die Eyer/ laß auff eim Kolbecken wol mit einander erwarmen/
beſtrewe es wol mit Zimet/ trags fuͤr/ wilt du ſo treib die Eyer mit
der Bruͤh durch einen Durchſchlag/ laß in einem Tiegel kurtz ko-
chen/ es iſt gut vnd faſt kraͤfftig fuͤr krancke vnnd ſchwache Maͤgen/
ein wenig brot mit durchtrieben/ vnnd wol Zimet darein/ vnnd dar-
auff wol Zucker/ nachdem die Bruͤh ſuͤß. Jch habe wol eine ſolche
Ruͤſtung von Fleiſch gekocht/ nur von wegen der Bruͤh/ dann dar-
ein kompt die beſte Krafft von dem Fleiſch/ vnnd von dem Gewuͤrtz-
vnd hab alsdann etwas darein gelegt/ was ich gedacht/ das anmu-
tig vñ nuͤtzlich ſey: Jn allweg ſol mans ſo ſie zu feyſt abheben/
ein Kuͤchlein vom brot vnd Mandeln iſt auch gut
darein/ kleine Voͤgelein gebraten/
oder in dem Schmaltz
gedempfft.
Aller-
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Zitationshilfe: | Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598, S. 200. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/wecker_kochbuch_1598/212>, abgerufen am 28.07.2024. |