Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.dieses Kochbuchs. Von der Zungen. Ein herrlich Essen von der Zungen. WAnn die Zung halb gesotten/ so zeuch jhr die Haut ab/ kleines A a ij
dieſes Kochbuchs. Von der Zungen. Ein herꝛlich Eſſen von der Zungen. WAnn die Zung halb geſotten/ ſo zeuch jhr die Haut ab/ kleines A a ij
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dieſes Kochbuchs.
Von der Zungen.
Ein herꝛlich Eſſen von der Zungen.
WAnn die Zung halb geſotten/ ſo zeuch jhr die Haut ab/
fpick ſie wol mit einem friſchẽ Speck/ oder betreuffe ſie wol
mit ſuͤſſem Schmaltz/ daß in der Bratpfannen ſeyn ſolle/
laß ſie ſchoͤn braten/ vnter deſſen bereit ein geriebens Brot/ ſo viel
von noͤten/ roͤſts in dem Schmaltz/ daß es ſchoͤn braun ſey/ vnnd nit
verbrenne/ laß das Schmaltz darvon/ daß es nicht zu feiſt werde/
oder wann du Pfefferbrot haſt/ wie du es findeſt/ ſo nimb ſo viel du
bedarffſt/ machs mit gutem Wein ab laß es ſtehen/ biß die Zung ge-
ſotten/ ſpiß ſie darnach an/ vnnd wann ſie an den Spiß kompt/ ſo
brenne ein halbe oder gantze Nußſchalen voll Meel in dem vorigen
Schmaltz/ auch braun/ darnach das gebeitzte Brotmeel darzu/ laß
mit einander roͤſten/ darnach vertreibs welchen weg du es macheſt/
mit halb Wein vnnd der Bruͤh von der Zungen/ alsdann wans ge-
kocht/ die Bruͤh ſey wie dann ein jedes Bruͤhlein das man mit
Schnitten jſſet/ allezeit ſind ſie recht/ wann ſie ſind wie ein Brey/
den man fuͤr ein erſtgeboren Kind kocht/ diſe wuͤrtz mit einem guten
Gewuͤrtz ab/ vnd das wol von Muſcatnuß vnd Naͤgelein ſchmecke/
mache ſie ſuͤß/ vnd laß wol kochen/ verſaltz es nicht/ wiltu/ ſo laß ein
wenig Saffran darunder lauffen/ doch daß mans nicht daran ver-
mercke: Wann dann die Zung gebraten/ ſo legs in die Blatten/ vnd
geuß die Bruͤh darein/ vnd beſtrew es wol mit Zimet. Alſo magſtu
fuͤr das Brot ſchoͤn gerieben Leckkuchen nemen/ oder denſelbigen zu
Schnitten ſchneiden/ vnd auff dem Roſt braten/ darnach inn dem
wein weich laſſen werden/ vnd durchtreiben mit vorgemelter bruͤh/
vnd beſſer mit ſuͤſſer Wuͤrtz vnd Zimet wuͤrtzen/ vnd recht ſuͤß ma-
chen/ wiltu dann/ ſo thu auch geſchwelte Weinbeer/ Roſin oder Zi-
beben/ geſchnitten Mandel/ allzumal/ oder eins allein/ wie du wilt/
darein. Alſo magſtu es mit Zimet/ Jngwer/ Wein/ ein wenig Ro-
ſeneſſig vnd Zucker ein Bruͤhlein bereiten/ vnd daran vnd vbergieſ-
ſen/ vnd auff ein Kohlbecken oder Pfannen ſetzen/ daß es nur ein
kleines
A a ij
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Zitationshilfe: | Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598, S. 187. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/wecker_kochbuch_1598/199>, abgerufen am 27.07.2024. |