Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.dieses Kochbuchs. an mit süsser Würtz vnd Pfeffer/ rösts wol inn einander/ darnachschlags auß wie das ober/ wanns kalt/ schneid vnd bachs/ es ist sehr gut/ aber für ein kranck es nim an stad deß Specks Rinderin marck. Auff ein andere Form von Lungen vnd Lebermuß. SEud die Lung in halb Wein vnnd Wasser wol/ darnach Würst von disem Zeug. SEud die Lung welche du wilt/ von Kälbern oder Schwei- oben Z
dieſes Kochbuchs. an mit ſuͤſſer Wuͤrtz vnd Pfeffer/ roͤſts wol inn einander/ darnachſchlags auß wie das ober/ wanns kalt/ ſchneid vnd bachs/ es iſt ſehr gut/ aber fuͤr ein kranck es nim an ſtad deß Specks Rinderin marck. Auff ein andere Form von Lungen vnd Lebermuß. SEud die Lung in halb Wein vnnd Waſſer wol/ darnach Wuͤrſt von diſem Zeug. SEud die Lung welche du wilt/ von Kaͤlbern oder Schwei- oben Z
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dieſes Kochbuchs.
an mit ſuͤſſer Wuͤrtz vnd Pfeffer/ roͤſts wol inn einander/ darnach
ſchlags auß wie das ober/ wanns kalt/ ſchneid vnd bachs/ es iſt ſehr
gut/ aber fuͤr ein kranck es nim an ſtad deß Specks Rinderin marck.
Auff ein andere Form von Lungen vnd
Lebermuß.
SEud die Lung in halb Wein vnnd Waſſer wol/ darnach
ſchneid ſie klein/ wie man in ein Gemuͤß klein gewuͤrffelt
brockt/ darnach ſchneid auch die Leber alſo/ die ſol aber nicht
geſotten werden/ mach ein heiß Schmaltz/ brenn ein gerieben brot/
roͤſt braun/ vnd nicht verbrant/ thu Lungen vnd Leber darein/ kehrs
einmal oder zwey mit einem Loͤffel herumb in der Pfann uͤber dem
Fewer/ darnach geuß der bruͤh/ darin die Lung geſotten iſt/ daran/
ſo viel du bedarffſt/ machs wol an mit Jngwer vnd ſuͤſſer Wuͤrtz/
auch Zimet vnd geſtoſſene Naͤgelein/ wann es aneinander wolt/ ſo
thu es in ein kachel/ vnnd nim denn Schweiß von dem Rehe/ ſo vil
du bedarffſt/ haſtu den nicht/ ſo nim den von einer oder zweyen Huͤ-
nern/ ſeige jhn/ vnd ruͤhre jhn darein/ laß kochen/ aber nit zu lang/
es ſol ſein/ das es ſich alles mit einander mit ſchnitten eſſen laͤſt/ in
dem anrichten beſtrewe es wol mit Zimet. Alſo magſtu von Kaͤl-
bern/ auch jungen Schweinlein Lung vnd Leber bereiten.
Wuͤrſt von diſem Zeug.
SEud die Lung welche du wilt/ von Kaͤlbern oder Schwei-
nen/ nur im Waſſer/ daß es ſich zu einem Muß hacken
laͤſt/ wann die gehackt/ ſo ſchwell die Leber inn derſelbigen
Bruͤh/ daß ſie inwendig rot/ außwendig aber weiß ſey/ hacke es
alles ſo wol als muͤglich/ thu die Haut vnd alles was aͤderig iſt dar-
von/ ſchwell auch Speck der friſch iſt/ wol in der Bruͤh/ laß jhn mit
der Lungen ſieden/ aber nicht gar zu faſt/ dann ſchneid jhn fein duͤñ
in den Zeug/ wann der genug gehackt/ ſo thu es alles zuſammen inn
ein rein Geſchtrꝛ/ bereits mit grob geſtoſſen Pfeffer an/ ziemlich
Kuͤmmel/ auch Saffran/ wiltu darnach von der Bruͤh das Feyſte
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Zitationshilfe: | Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598, S. 177. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/wecker_kochbuch_1598/189>, abgerufen am 28.07.2024. |