Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.Dritte theil Saffran wol/ mache es mit der Brüh recht/ wanns noch eine hal-be stund kochet/ daß es wie ein fein dickes Pfefferbrühlein sey/ thu geschnittene Mandeln/ Weinbeer vnnd Zibeben darzu/ laß vnder- einander erwallen/ thu es in das Hirn/ laß kochen/ wie gemelt/ wann du es anrichtest/ bestrewe/ es wol mit Zimet. Also magstu ei- ne Brüh mit Leckküchlein darüber machen/ also auch ein Näge- leinbrühe auch nun von Jngwer weiß gelassen/ es bedarff nit viel beschreibens/ dann sie sind bey menniglichen gemein. Das Hirn/ ein Hun/ alte oder junge Dauben/ Vö- gel/ Milchlein oder Brüßlein mit einer Näge- leinbrüh zubereiten. SEtz es zu in halb Wein vnd Wasser/ jedoch mehr Wein Flädlein
Dritte theil Saffran wol/ mache es mit der Bruͤh recht/ wanns noch eine hal-be ſtund kochet/ daß es wie ein fein dickes Pfefferbruͤhlein ſey/ thu geſchnittene Mandeln/ Weinbeer vnnd Zibeben darzu/ laß vnder- einander erwallen/ thu es in das Hirn/ laß kochen/ wie gemelt/ wann du es anrichteſt/ beſtrewe/ es wol mit Zimet. Alſo magſtu ei- ne Bruͤh mit Leckkuͤchlein daruͤber machen/ alſo auch ein Naͤge- leinbruͤhe auch nun von Jngwer weiß gelaſſen/ es bedarff nit viel beſchreibens/ dann ſie ſind bey menniglichen gemein. Das Hirn/ ein Hun/ alte oder junge Dauben/ Voͤ- gel/ Milchlein oder Bruͤßlein mit einer Naͤge- leinbruͤh zubereiten. SEtz es zu in halb Wein vnd Waſſer/ jedoch mehr Wein Flaͤdlein
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Dritte theil
Saffran wol/ mache es mit der Bruͤh recht/ wanns noch eine hal-
be ſtund kochet/ daß es wie ein fein dickes Pfefferbruͤhlein ſey/ thu
geſchnittene Mandeln/ Weinbeer vnnd Zibeben darzu/ laß vnder-
einander erwallen/ thu es in das Hirn/ laß kochen/ wie gemelt/
wann du es anrichteſt/ beſtrewe/ es wol mit Zimet. Alſo magſtu ei-
ne Bruͤh mit Leckkuͤchlein daruͤber machen/ alſo auch ein Naͤge-
leinbruͤhe auch nun von Jngwer weiß gelaſſen/ es bedarff nit viel
beſchreibens/ dann ſie ſind bey menniglichen gemein.
Das Hirn/ ein Hun/ alte oder junge Dauben/ Voͤ-
gel/ Milchlein oder Bruͤßlein mit einer Naͤge-
leinbruͤh zubereiten.
SEtz es zu in halb Wein vnd Waſſer/ jedoch mehr Wein
dann Waſſer/ daß es in dem abſieden nicht verſaltzen ſey/
wann es geſotten/ vnnd die Bruͤh eben recht/ ſo habe ein
gebehet Brot/ faſt braun gebehet/ oder Pfefferbrot/ wie hievor/
thu es in das Schmaltz/ vermeinſtu daß es nicht ſchwartz gnug ſey/
oder werden als es ſeyn ſolle/ gar zu ſchwartz/ ſo thu ein wenig ge-
doͤrte Nußſchalen gepuͤlvert (welches nicht ſchaͤdlich) darzu/ ma-
che alſo ein feines Bruͤhlein/ nicht zu dick oder duͤnn/ machs wie
ein Eyerſuppen: Nimb geſtoſſene Naͤgelein/ ein wenig Jngwer
vnnd Pfeffer/ thu es mit eim wenig Eſſig darein/ es were dann
die Bruͤh zuvor ſawer/ wilt du dann daß es ein wenig ſuͤß wer-
de/ vnnd doch nicht gar Zuckerſuͤß/ ſo wirff ein wenig Weinbeer
oder gar wenig Zucker darein/ vnnd dann ein wenig Muſcat-
nuß. Diß ſind die beſten Naͤgeleinbruͤh. Du magſt auch
wol geriebnen Leckuchen/ der offt gebachen/ fuͤr das
Brot nemen/ nach dem der es eſſen ſolle.
Dann auch nicht alle krancken
von Gewuͤrtz eſſen
doͤrffen.
Flaͤdlein
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Zitationshilfe: | Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598, S. 471[174]. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/wecker_kochbuch_1598/186>, abgerufen am 27.07.2024. |