Wecker, Anna: Ein Köstlich new Kochbuch Von allerhand Speisen/ an Gemüsen/ Obs/ Fleisch/ Geflügel/ Wildpret/ Fischen vnd Gebachens. Hrsg. v. Katharina Taurellus. 2. Aufl. Amberg, 1598.dises Kochbuchs. Ein anders im mörsel zu bachen. MAch aber Eyer vnd milch gleich wie ein teig/ rühr einen teig an Ein Dorten von einem frischen käß. NJm ein fast guten frischen Käß von frischer milch/ preß das Aber ein Dort von Züger. MAch einen Züger oder Käß/ wie sich der fügt/ im wasser oder M ij
diſes Kochbuchs. Ein anders im moͤrſel zu bachen. MAch aber Eyer vñ milch gleich wie ein teig/ ruͤhr einen teig an Ein Dorten von einem friſchen kaͤß. NJm ein faſt guten friſchen Kaͤß von friſcher milch/ preß das Aber ein Dort von Zuͤger. MAch einen Zuͤger oder Kaͤß/ wie ſich der fuͤgt/ im waſſer oder M ij
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diſes Kochbuchs.
Ein anders im moͤrſel zu bachen.
MAch aber Eyer vñ milch gleich wie ein teig/ ruͤhr einen teig an
wie zu Strauben/ das ſol aber zuvor in einer pfañ uͤber dem
fewr getrocknet werden/ doch nicht braun ſeyn/ vnd dañ ſaltz
es ein wenig/ zuckers/ vnd thu es in Moͤrſel/ der zuvor heiß vnd wol
ſchmutzig: Wenn du es in Moͤrſel gethan/ ſo wirff grob gebrochen
Zimet darein/ ſo ſinckens allgemach hinunter/ ſonſt felt es als gleich
zu boden. Alſo magſtu auch Weinbeer oder Roſenwaſſer darein
thun/ bachs ſchoͤn im ofen.
Ein Dorten von einem friſchen kaͤß.
NJm ein faſt guten friſchen Kaͤß von friſcher milch/ preß das
Molcken wol darvon/ dann nim allerhand gute kraͤuter/ als
Peterlein/ Mangolt/ oder Pinetſch/ vnd was du gern guts
darin reuchſt/ waſchs/ ſchwing das waſſer wol darvon/ ſtoß es zart/
wind den ſafft davon/ treib den kaͤß mit an/ thu Zucker oder friſche
Butter darein/ bereits in ein Dortenhafen/ vnd bachs/ mach auch
ein zarten deckel von bodenteig darauff/ oder mach von weiſſem
Meel vnnd dem gelben vom Ey ein Muͤßlein/ beſtreichs mit einem
penſel wie ſonſt ein Dorten/ bachs ſchoͤn/ wiltu/ ſo bachs im Moͤrſel
im bachofen/ ſo wirds gar ſchoͤn. Man mag ſolche beyde gattun-
gen in vil kleinen haͤfelein oder kaͤchelein theilen/ vñ in bachofen ſtel-
len/ es gibt kuͤchlein/ brauchen kein ſchmaltz/ denn wie man bloß daß
tiegelein beſchmieret.
Aber ein Dort von Zuͤger.
MAch einen Zuͤger oder Kaͤß/ wie ſich der fuͤgt/ im waſſer oder
hafen gerunnen/ nach gelegenheit/ preſſe das Molcken wol
darvon: Nim eine gute Neudel oder Mandelmilch/ klopffe
ſo vil Eyer darzu/ bereit ein Dort vñ was du wilt darauß/ ſaltz alles
leiß/ thu auch Weinbeer darein. Alle diſe eſſen dienen den ſchwan-
gern vnd ſaͤugerin/ die gleichwol etwan vnluſtig mit eſſen ſind/
etwan uͤbel ſaͤugen/ wer jhm zuwarten hat/ der thu es/
vnd dancke Gott davor.
M ij
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