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Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.

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Kälbern Füß gemacht von Gebackens. 18
Lämmern Füß gemacht von Gebackens. 19
Alles solches Gebackens im Ofen gebacken/ müssen aber Jrdene Mödel
seyn/ vnd wann man es wil auff den Tisch geben/ so muß man die Mödel
zubrechen/ so kan das Gebackens herauß/ alsdann muß man es warm
in ein Silber anrichten/ vnnd zulassen Meyen Butter darüber giessen/
auch Zucker vnd Zimmet darüber strewen.
Neben dem magstu auch von allerley Confect/ von allerley Eyngemachten
sachen/ von frischen Früchten/ die man erst von dem Baum abgebro-
chen/ zurichten.
Auch Beschaw Essen die von Wachß gemacht seyn/ die kan man nicht essen.
Ende deß andern Banckets der Ertzhertzogen/ zum Nachtmahl/
am Fleischtag.
Das dritte Bancket der Ertz-
hertzogen.
Der erste Gang zum Frümahl/ am Fasttag.
EJn Hecht Suppen. 1
Ein Wein Suppen. 2
Frische Eyer gesotten. 3
Eyer vnd Schmaltz/ mit Epffel. 4
Eyngemachte Hecht auff Vngerisch. 5
Dürre Hecht Lebern/ mit Spenat gekocht. 6
Brücken in eim schwartzen Pfeffer. 7
Gesottenen Salmen. 8
Ein Hecht/ gespickt mit Stockfisch Blasen vnd Pomerantzen Schelen/ blaw
abgesotten in einer saurn Brüh. 9
Ein gebratene Lampreten/ vnter eim schwartzen Pfeffer. 10
Gebackene Ochssenaugen/ von Eyern/ mit einem Mandel Gescharb. 11
Blaw abgesotten kleine Styrlein. 12
Spanische Pfansel/ die dünn gemacht seyn/ vnd Zimmet/ Zucker vnd schwar-
tzen Rosein dareyn gestrewt/ vbereinander gewickelt/ vnd warm auff den
Tisch geben. 13
Blaw abgesotten Sängelein/ vnd Butter darüber. 14
Ein Manscho Blanco von einem Stockfisch vnd Mandel Milch gemacht.     15
Ein warm gebratenen Hecht/ der gefüllt ist. 16
Kaͤlbern Fuͤß gemacht von Gebackens. 18
Laͤmmern Fuͤß gemacht von Gebackens. 19
Alles solches Gebackens im Ofen gebacken/ muͤssen aber Jrdene Moͤdel
seyn/ vnd wann man es wil auff den Tisch geben/ so muß man die Moͤdel
zubrechen/ so kan das Gebackens herauß/ alsdann muß man es warm
in ein Silber anrichten/ vnnd zulassen Meyen Butter daruͤber giessen/
auch Zucker vnd Zimmet daruͤber strewen.
Neben dem magstu auch von allerley Confect/ von allerley Eyngemachten
sachen/ von frischen Fruͤchten/ die man erst von dem Baum abgebro-
chen/ zurichten.
Auch Beschaw Essen die von Wachß gemacht seyn/ die kan man nicht essen.
Ende deß andern Banckets der Ertzhertzogen/ zum Nachtmahl/
am Fleischtag.
Das dritte Bancket der Ertz-
hertzogen.
Der erste Gang zum Fruͤmahl/ am Fasttag.
EJn Hecht Suppen. 1
Ein Wein Suppen. 2
Frische Eyer gesotten. 3
Eyer vnd Schmaltz/ mit Epffel. 4
Eyngemachte Hecht auff Vngerisch. 5
Duͤrre Hecht Lebern/ mit Spenat gekocht. 6
Bruͤcken in eim schwartzen Pfeffer. 7
Gesottenen Salmen. 8
Ein Hecht/ gespickt mit Stockfisch Blasen vñ Pomerantzen Schelen/ blaw
abgesotten in einer saurn Bruͤh. 9
Ein gebratene Lampreten/ vnter eim schwartzen Pfeffer. 10
Gebackene Ochssenaugen/ von Eyern/ mit einem Mandel Gescharb. 11
Blaw abgesotten kleine Styrlein. 12
Spanische Pfansel/ die duͤñ gemacht seyn/ vñ Zimmet/ Zucker vnd schwar-
tzen Rosein dareyn gestrewt/ vbereinander gewickelt/ vnd warm auff den
Tisch geben. 13
Blaw abgesotten Saͤngelein/ vnd Butter daruͤber. 14
Ein Manscho Blanco von einem Stockfisch vñ Mandel Milch gemacht.     15
Ein warm gebratenen Hecht/ der gefuͤllt ist. 16
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[27b/0070] Kaͤlbern Fuͤß gemacht von Gebackens. 18 Laͤmmern Fuͤß gemacht von Gebackens. 19 Alles solches Gebackens im Ofen gebacken/ muͤssen aber Jrdene Moͤdel seyn/ vnd wann man es wil auff den Tisch geben/ so muß man die Moͤdel zubrechen/ so kan das Gebackens herauß/ alsdann muß man es warm in ein Silber anrichten/ vnnd zulassen Meyen Butter daruͤber giessen/ auch Zucker vnd Zimmet daruͤber strewen. Neben dem magstu auch von allerley Confect/ von allerley Eyngemachten sachen/ von frischen Fruͤchten/ die man erst von dem Baum abgebro- chen/ zurichten. Auch Beschaw Essen die von Wachß gemacht seyn/ die kan man nicht essen. Ende deß andern Banckets der Ertzhertzogen/ zum Nachtmahl/ am Fleischtag. Das dritte Bancket der Ertz- hertzogen. Der erste Gang zum Fruͤmahl/ am Fasttag. EJn Hecht Suppen. 1 Ein Wein Suppen. 2 Frische Eyer gesotten. 3 Eyer vnd Schmaltz/ mit Epffel. 4 Eyngemachte Hecht auff Vngerisch. 5 Duͤrre Hecht Lebern/ mit Spenat gekocht. 6 Bruͤcken in eim schwartzen Pfeffer. 7 Gesottenen Salmen. 8 Ein Hecht/ gespickt mit Stockfisch Blasen vñ Pomerantzen Schelen/ blaw abgesotten in einer saurn Bruͤh. 9 Ein gebratene Lampreten/ vnter eim schwartzen Pfeffer. 10 Gebackene Ochssenaugen/ von Eyern/ mit einem Mandel Gescharb. 11 Blaw abgesotten kleine Styrlein. 12 Spanische Pfansel/ die duͤñ gemacht seyn/ vñ Zimmet/ Zucker vnd schwar- tzen Rosein dareyn gestrewt/ vbereinander gewickelt/ vnd warm auff den Tisch geben. 13 Blaw abgesotten Saͤngelein/ vnd Butter daruͤber. 14 Ein Manscho Blanco von einem Stockfisch vñ Mandel Milch gemacht. 15 Ein warm gebratenen Hecht/ der gefuͤllt ist. 16

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Sonja Bayer, Tom Bilodeau, Thomas Gloning, Martina Grasse, Tanja Kasten, Marc Kuse, Yvonne Ziegler, Justus–Liebig-Universität: Bereitstellung der Transkription (2013-05-03T12:17:31Z)
Marc Kuse: Konvertierung nach XML gemäß DTA-Basisformat. (2013-05-03T12:17:31Z)
Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel: Bereitstellung der Bilddigitalisate (2013-05-03T12:17:31Z)

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Zitationshilfe: Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581, S. 27b. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/70>, abgerufen am 24.11.2024.