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Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.

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Hausen Rogen kocht mit Zwibel/ blaw. 11
Hausen Rogen roh/ ist auch ein gut essen. 12
Gestürtzte gebacken Eyer. 13
Kraut Turten von Spenat. 14
Eyngemachte Schreitzel. 15
Gebackene Grundeln. 16
Ein braune Gallrat/ vnd blaw abgesotten Sälmling in die Gallrat eynge-
setzt/ auch mit vberzogen Mandeln vmblegt. 17
Ein Mandel Käß. 18
Ein Schne Milch. 19
Ein Salmen Pasteten kalt. 20
Ein Gehackts von Salmen/ mit Eyerdotter. 21
Eyngemacht Hecht auff Bolnisch gelb/ vnd mit Zwibel. 22
Gesottene Krebß. 23
Zu diesem vierdten Gang mag man auch allerley warme Beyessen zu-
schicken.
Den letzten Gang zum Obß/ nach dem sich die gelegenheit zutregt/ es
sey im Winter oder im Sommer/ soll man mit allerley Confect/ mit Marce-
pan/ mit Gebackens/ mit Quitten Safft/ vnnd mit allerley eyngemachtem
Obß/ zurichten.
Ende deß vierdten Banckets der Churfürsten/ zum Frümahl/
am Fasttag.
[Abbildung]
Hausen Rogen kocht mit Zwibel/ blaw. 11
Hausen Rogen roh/ ist auch ein gut essen. 12
Gestuͤrtzte gebacken Eyer. 13
Kraut Turten von Spenat. 14
Eyngemachte Schreitzel. 15
Gebackene Grundeln. 16
Ein braune Gallrat/ vnd blaw abgesotten Saͤlmling in die Gallrat eynge-
setzt/ auch mit vberzogen Mandeln vmblegt. 17
Ein Mandel Kaͤß. 18
Ein Schne Milch. 19
Ein Salmen Pasteten kalt. 20
Ein Gehackts von Salmen/ mit Eyerdotter. 21
Eyngemacht Hecht auff Bolnisch gelb/ vnd mit Zwibel. 22
Gesottene Krebß. 23
Zu diesem vierdten Gang mag man auch allerley warme Beyessen zu-
schicken.
Den letzten Gang zum Obß/ nach dem sich die gelegenheit zutregt/ es
sey im Winter oder im Som̃er/ soll man mit allerley Confect/ mit Marce-
pan/ mit Gebackens/ mit Quitten Safft/ vnnd mit allerley eyngemachtem
Obß/ zurichten.
Ende deß vierdten Banckets der Churfuͤrsten/ zum Fruͤmahl/
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[24b/0064] Hausen Rogen kocht mit Zwibel/ blaw. 11 Hausen Rogen roh/ ist auch ein gut essen. 12 Gestuͤrtzte gebacken Eyer. 13 Kraut Turten von Spenat. 14 Eyngemachte Schreitzel. 15 Gebackene Grundeln. 16 Ein braune Gallrat/ vnd blaw abgesotten Saͤlmling in die Gallrat eynge- setzt/ auch mit vberzogen Mandeln vmblegt. 17 Ein Mandel Kaͤß. 18 Ein Schne Milch. 19 Ein Salmen Pasteten kalt. 20 Ein Gehackts von Salmen/ mit Eyerdotter. 21 Eyngemacht Hecht auff Bolnisch gelb/ vnd mit Zwibel. 22 Gesottene Krebß. 23 Zu diesem vierdten Gang mag man auch allerley warme Beyessen zu- schicken. Den letzten Gang zum Obß/ nach dem sich die gelegenheit zutregt/ es sey im Winter oder im Som̃er/ soll man mit allerley Confect/ mit Marce- pan/ mit Gebackens/ mit Quitten Safft/ vnnd mit allerley eyngemachtem Obß/ zurichten. Ende deß vierdten Banckets der Churfuͤrsten/ zum Fruͤmahl/ am Fasttag. [Abbildung]

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Zitationshilfe: Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581, S. 24b. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/64>, abgerufen am 24.11.2024.