Anmelden (DTAQ) DWDS     dlexDB     CLARIN-D

Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.

Bild:
<< vorherige Seite
Beschlusz.

NAch dem ich nun/ freundlicher lieber Leser/ meinem vorhaben
nach/ viel vnd mancherley art Speise artlich vnd künstlich/ so
viel mir müglich/ zu zurichten vnnd zubereiten/ fleissig anlei-
tung geben/ ist diß allein vbrig/ dz du von solcher meiner müh
vnd arbeit/ auffrichtig/ vnd ohne vorgeschöpffte Affecten/ vr-
theilest. Denn mich betreffendt/ kan ich mit gutem Gewissen bezeugen/ daß
ich zum aller trewlichsten diß/ so ich gefasset vnnd gelehrnet/ andern darzu-
thun/ vnd auffs förderlichste mitzutheilen/ mich vnterstanden. Vnd hab diß/
so ich allhie beschrieben/ nicht auß andern Büchern entlehnet vnd entfremb-
det/ sondern mit eygener Handt/ an der Herrn Höfen/ so ich gedienet/ zuge-
richtet vnd gemachet. Bin auch dessen erbötig/ wenn sich einer nicht genug-
sam/
seinem verstandt nach/ darauß richten kan/ der verfüge sich zu mir/ wil
ich es alsdenn jhm nach der läng erklären/ vnnd mit eygener Handt solche
Speiß zu machen/ zeigen vnd lehren. Verhoff aber/ es werde nicht nötig
seyn. Denn ich mich auffs kläreste vnd deutlichste/ so viel mir müglich/ solchs
an Tag zu geben/ vnd jedermänniglich/ so es begert/ mit meinem fleiß zu die-
nen/ bemühet. Vnd bin der tröstlichen hoffnung vnd zuversicht/ der ver-
ständige Leser werde hierinnen meinen fleiß spüren vnd vermer-
cken/ deßhalben auch desto auffrichtiger/ iudiciern/ mir
vnd andern hinfort Leuten zu dienen/
vrsach geben. [Abbildung]

Beschlusz.

NAch dem ich nun/ freundlicher lieber Leser/ meinem vorhaben
nach/ viel vnd mancherley art Speise artlich vnd kuͤnstlich/ so
viel mir muͤglich/ zu zurichten vnnd zubereiten/ fleissig anlei-
tung geben/ ist diß allein vbrig/ dz du von solcher meiner muͤh
vnd arbeit/ auffrichtig/ vnd ohne vorgeschoͤpffte Affecten/ vr-
theilest. Denn mich betreffendt/ kan ich mit gutem Gewissen bezeugen/ daß
ich zum aller trewlichsten diß/ so ich gefasset vnnd gelehrnet/ andern darzu-
thun/ vnd auffs foͤrderlichste mitzutheilen/ mich vnterstanden. Vnd hab diß/
so ich allhie beschrieben/ nicht auß andern Buͤchern entlehnet vnd entfremb-
det/ sondern mit eygener Handt/ an der Herrn Hoͤfen/ so ich gedienet/ zuge-
richtet vnd gemachet. Bin auch dessen erboͤtig/ wenn sich einer nicht genug-
sam/
seinem verstandt nach/ darauß richten kan/ der verfuͤge sich zu mir/ wil
ich es alsdenn jhm nach der laͤng erklaͤren/ vnnd mit eygener Handt solche
Speiß zu machen/ zeigen vnd lehren. Verhoff aber/ es werde nicht noͤtig
seyn. Denn ich mich auffs klaͤreste vnd deutlichste/ so viel mir muͤglich/ solchs
an Tag zu geben/ vnd jedermaͤnniglich/ so es begert/ mit meinem fleiß zu die-
nen/ bemuͤhet. Vnd bin der troͤstlichen hoffnung vnd zuversicht/ der ver-
staͤndige Leser werde hierinnen meinen fleiß spuͤren vnd vermer-
cken/ deßhalben auch desto auffrichtiger/ iudiciern/ mir
vnd andern hinfort Leuten zu dienen/
vrsach geben. [Abbildung]

<TEI>
  <text>
    <body>
      <div n="1">
        <div n="1">
          <pb facs="#f0465" n="CLXXXIIIa"/>
          <div n="1">
            <head> <hi rendition="#b">Beschlusz.</hi> </head><lb/>
            <p><hi rendition="#in">N</hi>Ach dem ich nun/ freundlicher lieber Leser/ meinem vorhaben<lb/>
nach/ viel vnd mancherley art Speise artlich vnd ku&#x0364;nstlich/ so<lb/>
viel mir
        mu&#x0364;glich/ zu zurichten vnnd zubereiten/ fleissig anlei-<lb/>
tung geben/ ist diß
        allein vbrig/ dz du von solcher meiner mu&#x0364;h<lb/>
vnd arbeit/ auffrichtig/ vnd ohne
        vorgescho&#x0364;pffte Affecten/ vr-<lb/>
theilest. Denn mich betreffendt/ kan ich mit gutem
        Gewissen bezeugen/ daß<lb/>
ich zum aller trewlichsten diß/ so ich gefasset vnnd gelehrnet/
        andern darzu-<lb/>
thun/ vnd auffs fo&#x0364;rderlichste mitzutheilen/ mich vnterstanden. Vnd
        hab diß/<lb/>
so ich allhie beschrieben/ nicht auß andern Bu&#x0364;chern entlehnet vnd
        entfremb-<lb/>
det/ sondern mit eygener Handt/ an der Herrn Ho&#x0364;fen/ so ich gedienet/
        zuge-<lb/>
richtet vnd gemachet. Bin auch dessen erbo&#x0364;tig/ wenn sich einer nicht
        genug-<lb/>
sam/<lb/>
seinem verstandt nach/ darauß richten kan/ der verfu&#x0364;ge sich zu
        mir/ wil<lb/>
ich es alsdenn jhm nach der la&#x0364;ng erkla&#x0364;ren/ vnnd mit eygener
        Handt solche<lb/>
Speiß zu machen/ zeigen vnd lehren. Verhoff aber/ es werde nicht
        no&#x0364;tig<lb/>
seyn. Denn ich mich auffs kla&#x0364;reste vnd deutlichste/ so viel mir
        mu&#x0364;glich/ solchs<lb/>
an Tag zu geben/ vnd jederma&#x0364;nniglich/ so es begert/ mit
        meinem fleiß zu die-<lb/>
nen/ bemu&#x0364;het. Vnd bin der tro&#x0364;stlichen hoffnung vnd
        zuversicht/ der ver-<lb/>
sta&#x0364;ndige Leser werde hierinnen meinen fleiß spu&#x0364;ren
        vnd vermer-<lb/>
cken/ deßhalben auch desto auffrichtiger/ iudiciern/ mir<lb/>
vnd andern
        hinfort Leuten zu dienen/<lb/>
vrsach geben.<figure/></p>
          </div>
        </div>
      </div>
    </body>
  </text>
</TEI>
[CLXXXIIIa/0465] Beschlusz. NAch dem ich nun/ freundlicher lieber Leser/ meinem vorhaben nach/ viel vnd mancherley art Speise artlich vnd kuͤnstlich/ so viel mir muͤglich/ zu zurichten vnnd zubereiten/ fleissig anlei- tung geben/ ist diß allein vbrig/ dz du von solcher meiner muͤh vnd arbeit/ auffrichtig/ vnd ohne vorgeschoͤpffte Affecten/ vr- theilest. Denn mich betreffendt/ kan ich mit gutem Gewissen bezeugen/ daß ich zum aller trewlichsten diß/ so ich gefasset vnnd gelehrnet/ andern darzu- thun/ vnd auffs foͤrderlichste mitzutheilen/ mich vnterstanden. Vnd hab diß/ so ich allhie beschrieben/ nicht auß andern Buͤchern entlehnet vnd entfremb- det/ sondern mit eygener Handt/ an der Herrn Hoͤfen/ so ich gedienet/ zuge- richtet vnd gemachet. Bin auch dessen erboͤtig/ wenn sich einer nicht genug- sam/ seinem verstandt nach/ darauß richten kan/ der verfuͤge sich zu mir/ wil ich es alsdenn jhm nach der laͤng erklaͤren/ vnnd mit eygener Handt solche Speiß zu machen/ zeigen vnd lehren. Verhoff aber/ es werde nicht noͤtig seyn. Denn ich mich auffs klaͤreste vnd deutlichste/ so viel mir muͤglich/ solchs an Tag zu geben/ vnd jedermaͤnniglich/ so es begert/ mit meinem fleiß zu die- nen/ bemuͤhet. Vnd bin der troͤstlichen hoffnung vnd zuversicht/ der ver- staͤndige Leser werde hierinnen meinen fleiß spuͤren vnd vermer- cken/ deßhalben auch desto auffrichtiger/ iudiciern/ mir vnd andern hinfort Leuten zu dienen/ vrsach geben. [Abbildung]

Suche im Werk

Hilfe

Informationen zum Werk

Download dieses Werks

XML (TEI P5) · HTML · Text
TCF (text annotation layer)
XML (TEI P5 inkl. att.linguistic)

Metadaten zum Werk

TEI-Header · CMDI · Dublin Core

Ansichten dieser Seite

Voyant Tools ?

Language Resource Switchboard?

Feedback

Sie haben einen Fehler gefunden? Dann können Sie diesen über unsere Qualitätssicherungsplattform DTAQ melden.

Kommentar zur DTA-Ausgabe

Dieses Werk wurde im Rahmen des Moduls DTA-Erweiterungen (DTAE) digitalisiert. Weitere Informationen …

Sonja Bayer, Tom Bilodeau, Thomas Gloning, Martina Grasse, Tanja Kasten, Marc Kuse, Yvonne Ziegler, Justus–Liebig-Universität: Bereitstellung der Transkription (2013-05-03T12:17:31Z)
Marc Kuse: Konvertierung nach XML gemäß DTA-Basisformat. (2013-05-03T12:17:31Z)
Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel: Bereitstellung der Bilddigitalisate (2013-05-03T12:17:31Z)

Weitere Informationen:

Anmerkungen zur Transkription:

  • Bodensignaturen, Kustoden, Kolumnentitel und Ligaturen werden nicht erfasst.
  • Schaft-s und rundes s werden nicht unterschieden.



Ansicht auf Standard zurückstellen

URL zu diesem Werk: https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581
URL zu dieser Seite: https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/465
Zitationshilfe: Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581, S. CLXXXIIIa. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/465>, abgerufen am 22.11.2024.