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Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.

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Von kleinen schwartzen Muscheln.
[Abbildung]

SEtz sie auff in Wasser/ vnd laß ein Sudt auffthun/ so thun
sie sich selber auff/ wenn du sie wilt anrichten/ so thu sie mit
einem Faumlöffel herauß/ richt sie in die Schüssel an/ geuß
ein saure Brüh/ die mit Eyerdottern/ Essig/ frischer Butter/
vnd grünen Kräutern gemacht ist/ darüber/ so werden sie gut
vnd wolgeschmack.

Von Schildtkröten seind neunerley Speiß vnd
Trachten zu machen.
[Abbildung]
I.
NJmm die Schildtkröten/ setz sie zu in einem Wasser/ vnnd thu
Saltz darein/ vnd wenn sie gesotten ist/ so thu sie herauß/ vnd
kül sie/ thu die Schalen davon/ vnd glidt sie fein ab/ pfeffers/
saltzs vnd mehls wol/ backs darnach in heisser Butter/ gibs
trucken auff ein Tisch also warm/ mit Agrastbrüh/ oder fri-
schen sauren Limonien safft darauff gedruckt.
2. Wenn die Schildtkröten abglidt vnnd gesotten ist/ so nimm ein heisse
Butter/ wirff sie darein/ vnnd rößts/ pfeffer sie vnd gelbs/ machs an mit A-
grastbrüh vnd wolschmeckenden Kräutern/ laß darmit auffsieden/ so wirdt
es gut vnd wolgeschmack.
3. Nimm die Schildtkröten/ wenn sie gesotten vnd außgebutzt ist/ nimm darü-
ber ein Erbsbrüh/ frische Butter/ gantze Pfeffer/ Muscatenblüt vnd gestossen
Von kleinen schwartzen Muscheln.
[Abbildung]

SEtz sie auff in Wasser/ vnd laß ein Sudt auffthun/ so thun
sie sich selber auff/ wenn du sie wilt anrichten/ so thu sie mit
einem Faumloͤffel herauß/ richt sie in die Schuͤssel an/ geuß
ein saure Bruͤh/ die mit Eyerdottern/ Essig/ frischer Butter/
vnd gruͤnen Kraͤutern gemacht ist/ daruͤber/ so werden sie gut
vnd wolgeschmack.

Von Schildtkroͤten seind neunerley Speiß vnd
Trachten zu machen.
[Abbildung]
I.
NJm̃ die Schildtkroͤten/ setz sie zu in einem Wasser/ vnnd thu
Saltz darein/ vnd wenn sie gesotten ist/ so thu sie herauß/ vñ
kuͤl sie/ thu die Schalen davon/ vnd glidt sie fein ab/ pfeffers/
saltzs vnd mehls wol/ backs darnach in heisser Butter/ gibs
trucken auff ein Tisch also warm/ mit Agrastbruͤh/ oder fri-
schen sauren Limonien safft darauff gedruckt.
2. Wenn die Schildtkroͤten abglidt vnnd gesotten ist/ so nim̃ ein heisse
Butter/ wirff sie darein/ vnnd roͤßts/ pfeffer sie vnd gelbs/ machs an mit A-
grastbruͤh vnd wolschmeckenden Kraͤutern/ laß darmit auffsieden/ so wirdt
es gut vnd wolgeschmack.
3. Nim̃ die Schildtkroͤten/ weñ sie gesotten vnd außgebutzt ist/ nim̃ daruͤ-
ber ein Erbsbruͤh/ frische Butter/ gantze Pfeffer/ Muscatenbluͤt vñ gestossen
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[CXXXVIa/0371] Von kleinen schwartzen Muscheln. [Abbildung] SEtz sie auff in Wasser/ vnd laß ein Sudt auffthun/ so thun sie sich selber auff/ wenn du sie wilt anrichten/ so thu sie mit einem Faumloͤffel herauß/ richt sie in die Schuͤssel an/ geuß ein saure Bruͤh/ die mit Eyerdottern/ Essig/ frischer Butter/ vnd gruͤnen Kraͤutern gemacht ist/ daruͤber/ so werden sie gut vnd wolgeschmack. Von Schildtkroͤten seind neunerley Speiß vnd Trachten zu machen. [Abbildung] I. NJm̃ die Schildtkroͤten/ setz sie zu in einem Wasser/ vnnd thu Saltz darein/ vnd wenn sie gesotten ist/ so thu sie herauß/ vñ kuͤl sie/ thu die Schalen davon/ vnd glidt sie fein ab/ pfeffers/ saltzs vnd mehls wol/ backs darnach in heisser Butter/ gibs trucken auff ein Tisch also warm/ mit Agrastbruͤh/ oder fri- schen sauren Limonien safft darauff gedruckt. 2. Wenn die Schildtkroͤten abglidt vnnd gesotten ist/ so nim̃ ein heisse Butter/ wirff sie darein/ vnnd roͤßts/ pfeffer sie vnd gelbs/ machs an mit A- grastbruͤh vnd wolschmeckenden Kraͤutern/ laß darmit auffsieden/ so wirdt es gut vnd wolgeschmack. 3. Nim̃ die Schildtkroͤten/ weñ sie gesotten vnd außgebutzt ist/ nim̃ daruͤ- ber ein Erbsbruͤh/ frische Butter/ gantze Pfeffer/ Muscatenbluͤt vñ gestossen

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Sonja Bayer, Tom Bilodeau, Thomas Gloning, Martina Grasse, Tanja Kasten, Marc Kuse, Yvonne Ziegler, Justus–Liebig-Universität: Bereitstellung der Transkription (2013-05-03T12:17:31Z)
Marc Kuse: Konvertierung nach XML gemäß DTA-Basisformat. (2013-05-03T12:17:31Z)
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Zitationshilfe: Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581, S. CXXXVIa. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/371>, abgerufen am 25.11.2024.