Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.ler/ Brot/ Löffel/
Messer/ Pironen oder Gäblin fein ordenlich/ nach Tisch- Von Trucksessen/ Schencken vnd Mundtschencken. Das V. Capitel. [Abbildung] DJe Truckseß/ so die Speise aufftragen/ sollen stadtliche/ wa- ler/ Brot/ Loͤffel/
Messer/ Pironen oder Gaͤblin fein ordenlich/ nach Tisch- Von Trucksessen/ Schencken vnd Mundtschencken. Das V. Capitel. [Abbildung] DJe Truckseß/ so die Speise aufftragen/ sollen stadtliche/ wa- <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0027" n="6a"/> ler/ Brot/ Loͤffel/ Messer/ Pironen oder Gaͤblin fein ordenlich/ nach Tisch-<lb/> brauch/ darauff legen/ vnnd die Tischtuͤchlin fein kuͤnstlich auff mancherley<lb/> Manier vnnd Form zusammen gelegt/ auff jedes Deller vnnd Brot auffs<lb/> zierlichst vnd ordenlichst auffstellen/ Vnd sonsten alles ander/ zu einer Fuͤr-<lb/> sten vnd Herrn Taffel gehoͤrig/ hinbey ordenen/ vnd also dieselbige in seiner<lb/> gebuͤrenden stadtlichen bereitschafft/ biß daß dem Herrn die Speiß auffzu-<lb/> tragen gelieben wirt/ stehen lassen.</p> </div> <div n="2"> <head>Von Trucksessen/ Schencken vnd Mundtschencken.<lb/> Das V. Capitel.<lb/><figure/></head><lb/> <p><hi rendition="#in">D</hi>Je Truckseß/ so die Speise aufftragen/ sollen stadtliche/ wa-<lb/> ckere/ freudige/ junge vom Adel seyn/ vnd die Speise/ je eine<lb/> auff die andere gesetzet/ mit einem schoͤnen/ saubern/ weissen/<lb/> vberherhangenden Tischfatzanetlin oder Seruieten/ fein<lb/> auffrichtig/ in aller zierde/ vor jnen her tragen/ Vnd dieselbi-<lb/> gen nachmals fein ordenlich/ eine nach der andern/ mit gebuͤrender Tisch<lb/> Ehr vñ Reuerentz/ auff jres Herrn Taffel niderzusetzẽ wissen. Der Schenck<lb/> sol seines Herrn Taffel/ nach dem die Zeit ist/ vnnd frembde Gaͤste vorhan-<lb/> den seyn/ mit allerley rotem/ weissem/ suͤssem vnd saurem Wein/ recht vñ wol </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [6a/0027]
ler/ Brot/ Loͤffel/ Messer/ Pironen oder Gaͤblin fein ordenlich/ nach Tisch-
brauch/ darauff legen/ vnnd die Tischtuͤchlin fein kuͤnstlich auff mancherley
Manier vnnd Form zusammen gelegt/ auff jedes Deller vnnd Brot auffs
zierlichst vnd ordenlichst auffstellen/ Vnd sonsten alles ander/ zu einer Fuͤr-
sten vnd Herrn Taffel gehoͤrig/ hinbey ordenen/ vnd also dieselbige in seiner
gebuͤrenden stadtlichen bereitschafft/ biß daß dem Herrn die Speiß auffzu-
tragen gelieben wirt/ stehen lassen.
Von Trucksessen/ Schencken vnd Mundtschencken.
Das V. Capitel.
[Abbildung]
DJe Truckseß/ so die Speise aufftragen/ sollen stadtliche/ wa-
ckere/ freudige/ junge vom Adel seyn/ vnd die Speise/ je eine
auff die andere gesetzet/ mit einem schoͤnen/ saubern/ weissen/
vberherhangenden Tischfatzanetlin oder Seruieten/ fein
auffrichtig/ in aller zierde/ vor jnen her tragen/ Vnd dieselbi-
gen nachmals fein ordenlich/ eine nach der andern/ mit gebuͤrender Tisch
Ehr vñ Reuerentz/ auff jres Herrn Taffel niderzusetzẽ wissen. Der Schenck
sol seines Herrn Taffel/ nach dem die Zeit ist/ vnnd frembde Gaͤste vorhan-
den seyn/ mit allerley rotem/ weissem/ suͤssem vnd saurem Wein/ recht vñ wol
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/27 |
Zitationshilfe: | Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581, S. 6a. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/27>, abgerufen am 16.07.2024. |