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Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.

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nimms hinweg/ vnnd laß kalt werden/ geuß es vber die Hünner/ wenn du es
anrichtest/ so wirt es gut vnd wolgeschmack.
13. Junge Hünner in Pasteten.
14. Weiß eyngemacht Hünner mit Spenat/ wie vorhin vermeldet ist
von einem Salat eynzumachen.
15. Junge Hünner eyngemacht auff Vngerisch/ gelb/ vnd mit Limonien/
wie vorhin vermeldt ist von einem Kappaunen zu machen.
16. Widerumb Hünner weiß eyngemacht mit Limonien. Nimm junge
Hünner/ vnd quell sie wol/ vnnd säuber sie auß/ seig darnach ein gute Hen-
nenbrüh darüber/ schneidt kleine Zwibeln darein/ vnnd laß miteinander sie-
den/ mach es säuerlich/ vnd schneidt Limonien darein fein breit/ thu ein wenig
eyngebrennt Mehl darein/ vnd frische vngesaltzene Butter/ gantze Musca-
tenblüt/ Pfeffer/ vnd ein wenig gestossen Jngwer/ laß das miteinander auff-
sieden/ so wirt es gut vnd wolgeschmack.
17. Junge Hünner abgewürgt/ gerupfft/ vnd Fasanen darauß gemacht/
solche Hünner richt man zu zum Braten.
18. Nimm junge Hünner/ die gesotten seyn/ Eyerdotter/ vnnd ein gute
Rindtfleischbrüh/ vnd ein wenig Essig/ laß es miteinander durch ein Härin
Tuch durchlauffen/ thu frische vngeschmältzte Butter darein/ vnnd grüne
Kräuter/ die klein gehackt seyn/ laß das alles miteinander auffsieden/ geuß
vber die jungen Hünner/ die in der Pasteten seyn/ es sey mit Limonien oder
nicht.
19. Du kanst auch kalte Hünner geben gantz/ mit Weichselsalsen vber-
gossen/ so ist es gut vnd wolgeschmack.
20. Du kanst auch Hünner geben mit einer Weinbrüh/ gelb oder grün/
so ist es auch gut.
21. Mach die Hünner eyn/ vnd nimm ein gebeht Schnitten Brot von ei-
nem Weck/ laß es miteinander auffsieden/ mit einer Rindtfleischbrüh/ streich
es durch/ daß fein glat wirt/ geuß darnach vber die Hünner/ vnd laß es dar-
mit sieden/ pfeffers vnd gelbs/ so werden sie auch gut zu essen.
22. Wiltu Hünner auff ein ander manier kochen/ so nimm harte Eyer-
dotter/ die gesotten seyn/ vnd auch gesotten Lebern von den jungen Hünnern/
stoß in einem Mörsel durcheinander/ streich es mit einer Rindtfleischbrüh
durch/ pfeffers vnd gelbs/ geuß vber die gesotten Hünner/ vnd laß es darmit
nim̃s hinweg/ vnnd laß kalt werden/ geuß es vber die Huͤnner/ wenn du es
anrichtest/ so wirt es gut vnd wolgeschmack.
13. Junge Huͤnner in Pasteten.
14. Weiß eyngemacht Huͤnner mit Spenat/ wie vorhin vermeldet ist
von einem Salat eynzumachen.
15. Junge Huͤnner eyngemacht auff Vngerisch/ gelb/ vnd mit Limonien/
wie vorhin vermeldt ist von einem Kappaunen zu machen.
16. Widerumb Huͤnner weiß eyngemacht mit Limonien. Nim̃ junge
Huͤnner/ vnd quell sie wol/ vnnd saͤuber sie auß/ seig darnach ein gute Hen-
nenbruͤh daruͤber/ schneidt kleine Zwibeln darein/ vnnd laß miteinander sie-
den/ mach es saͤuerlich/ vnd schneidt Limonien darein fein breit/ thu ein wenig
eyngebrennt Mehl darein/ vnd frische vngesaltzene Butter/ gantze Musca-
tenbluͤt/ Pfeffer/ vnd ein wenig gestossen Jngwer/ laß das miteinander auff-
sieden/ so wirt es gut vnd wolgeschmack.
17. Junge Huͤnner abgewuͤrgt/ gerupfft/ vñ Fasanen darauß gemacht/
solche Huͤnner richt man zu zum Braten.
18. Nim̃ junge Huͤnner/ die gesotten seyn/ Eyerdotter/ vnnd ein gute
Rindtfleischbruͤh/ vnd ein wenig Essig/ laß es miteinander durch ein Haͤrin
Tuch durchlauffen/ thu frische vngeschmaͤltzte Butter darein/ vnnd gruͤne
Kraͤuter/ die klein gehackt seyn/ laß das alles miteinander auffsieden/ geuß
vber die jungen Huͤnner/ die in der Pasteten seyn/ es sey mit Limonien oder
nicht.
19. Du kanst auch kalte Huͤnner geben gantz/ mit Weichselsalsen vber-
gossen/ so ist es gut vnd wolgeschmack.
20. Du kanst auch Huͤnner geben mit einer Weinbruͤh/ gelb oder gruͤn/
so ist es auch gut.
21. Mach die Huͤnner eyn/ vnd nim̃ ein gebeht Schnitten Brot von ei-
nem Weck/ laß es miteinander auffsiedẽ/ mit einer Rindtfleischbruͤh/ streich
es durch/ daß fein glat wirt/ geuß darnach vber die Huͤnner/ vnd laß es dar-
mit sieden/ pfeffers vnd gelbs/ so werden sie auch gut zu essen.
22. Wiltu Huͤnner auff ein ander manier kochen/ so nim̃ harte Eyer-
dotter/ die gesotten seyn/ vnd auch gesotten Lebern von den jungen Huͤñern/
stoß in einem Moͤrsel durcheinander/ streich es mit einer Rindtfleischbruͤh
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[LXXXVa/0269] nim̃s hinweg/ vnnd laß kalt werden/ geuß es vber die Huͤnner/ wenn du es anrichtest/ so wirt es gut vnd wolgeschmack. 13. Junge Huͤnner in Pasteten. 14. Weiß eyngemacht Huͤnner mit Spenat/ wie vorhin vermeldet ist von einem Salat eynzumachen. 15. Junge Huͤnner eyngemacht auff Vngerisch/ gelb/ vnd mit Limonien/ wie vorhin vermeldt ist von einem Kappaunen zu machen. 16. Widerumb Huͤnner weiß eyngemacht mit Limonien. Nim̃ junge Huͤnner/ vnd quell sie wol/ vnnd saͤuber sie auß/ seig darnach ein gute Hen- nenbruͤh daruͤber/ schneidt kleine Zwibeln darein/ vnnd laß miteinander sie- den/ mach es saͤuerlich/ vnd schneidt Limonien darein fein breit/ thu ein wenig eyngebrennt Mehl darein/ vnd frische vngesaltzene Butter/ gantze Musca- tenbluͤt/ Pfeffer/ vnd ein wenig gestossen Jngwer/ laß das miteinander auff- sieden/ so wirt es gut vnd wolgeschmack. 17. Junge Huͤnner abgewuͤrgt/ gerupfft/ vñ Fasanen darauß gemacht/ solche Huͤnner richt man zu zum Braten. 18. Nim̃ junge Huͤnner/ die gesotten seyn/ Eyerdotter/ vnnd ein gute Rindtfleischbruͤh/ vnd ein wenig Essig/ laß es miteinander durch ein Haͤrin Tuch durchlauffen/ thu frische vngeschmaͤltzte Butter darein/ vnnd gruͤne Kraͤuter/ die klein gehackt seyn/ laß das alles miteinander auffsieden/ geuß vber die jungen Huͤnner/ die in der Pasteten seyn/ es sey mit Limonien oder nicht. 19. Du kanst auch kalte Huͤnner geben gantz/ mit Weichselsalsen vber- gossen/ so ist es gut vnd wolgeschmack. 20. Du kanst auch Huͤnner geben mit einer Weinbruͤh/ gelb oder gruͤn/ so ist es auch gut. 21. Mach die Huͤnner eyn/ vnd nim̃ ein gebeht Schnitten Brot von ei- nem Weck/ laß es miteinander auffsiedẽ/ mit einer Rindtfleischbruͤh/ streich es durch/ daß fein glat wirt/ geuß darnach vber die Huͤnner/ vnd laß es dar- mit sieden/ pfeffers vnd gelbs/ so werden sie auch gut zu essen. 22. Wiltu Huͤnner auff ein ander manier kochen/ so nim̃ harte Eyer- dotter/ die gesotten seyn/ vnd auch gesotten Lebern von den jungen Huͤñern/ stoß in einem Moͤrsel durcheinander/ streich es mit einer Rindtfleischbruͤh durch/ pfeffers vnd gelbs/ geuß vber die gesotten Huͤnner/ vnd laß es darmit

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Zitationshilfe: Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581, S. LXXXVa. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/269>, abgerufen am 25.11.2024.