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Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.

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gehackt seyn/ so thut mans darnach zusammen/ vnnd hacks wider/ daß sich
das Feißt vnter dem Fleisch verleuret/ hack auch darvnter Eyer/ weiß vnnd
gelb/ Nimm kein Gewürtz darzu/ als nur ein wenig Saltz. Thu darnach das
gehackt Fleisch in eine Schüssel/ vnd nimm ein gute Hennenbrüh/ die fein lind
gesaltzen ist/ thu sie in ein vberzinten Fischkessel/ oder in einen saubern Ha-
fen/ setz die Brüh zu/ vnnd laß sie auffsieden/ nimm ein Silbern vnd Zinnen
Löffel/ stoß jhn in die Brüh/ greiff darnach in das gehackt Fleisch/ zeuchs
eyn in die Brüh/ vnd mach es klein/ vnnd wenn du das Fleisch hast gar hin-
ein gethan/ so laß es ein starcken Sudt auffthun/ so werden sie gesotten ge-
nug seyn. Richt sie alsbald an/ denn solche Knödel mustu machen/ wenn
du schier wilt anrichten/ sonderlich in die Brüh eynziehen
so seinds gute Knödel von der
Hennenbrust. [Abbildung]
gehackt seyn/ so thut mans darnach zusammen/ vnnd hacks wider/ daß sich
das Feißt vnter dem Fleisch verleuret/ hack auch darvnter Eyer/ weiß vnnd
gelb/ Nim̃ kein Gewuͤrtz darzu/ als nur ein wenig Saltz. Thu darnach das
gehackt Fleisch in eine Schuͤssel/ vnd nim̃ ein gute Hennenbruͤh/ die fein lind
gesaltzen ist/ thu sie in ein vberzinten Fischkessel/ oder in einen saubern Ha-
fen/ setz die Bruͤh zu/ vnnd laß sie auffsieden/ nim̃ ein Silbern vnd Zinnen
Loͤffel/ stoß jhn in die Bruͤh/ greiff darnach in das gehackt Fleisch/ zeuchs
eyn in die Bruͤh/ vnd mach es klein/ vnnd wenn du das Fleisch hast gar hin-
ein gethan/ so laß es ein starcken Sudt auffthun/ so werden sie gesotten ge-
nug seyn. Richt sie alsbald an/ denn solche Knoͤdel mustu machen/ wenn
du schier wilt anrichten/ sonderlich in die Bruͤh eynziehen
so seinds gute Knoͤdel von der
Hennenbrust. [Abbildung]
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[LXXXIIIb/0266] gehackt seyn/ so thut mans darnach zusammen/ vnnd hacks wider/ daß sich das Feißt vnter dem Fleisch verleuret/ hack auch darvnter Eyer/ weiß vnnd gelb/ Nim̃ kein Gewuͤrtz darzu/ als nur ein wenig Saltz. Thu darnach das gehackt Fleisch in eine Schuͤssel/ vnd nim̃ ein gute Hennenbruͤh/ die fein lind gesaltzen ist/ thu sie in ein vberzinten Fischkessel/ oder in einen saubern Ha- fen/ setz die Bruͤh zu/ vnnd laß sie auffsieden/ nim̃ ein Silbern vnd Zinnen Loͤffel/ stoß jhn in die Bruͤh/ greiff darnach in das gehackt Fleisch/ zeuchs eyn in die Bruͤh/ vnd mach es klein/ vnnd wenn du das Fleisch hast gar hin- ein gethan/ so laß es ein starcken Sudt auffthun/ so werden sie gesotten ge- nug seyn. Richt sie alsbald an/ denn solche Knoͤdel mustu machen/ wenn du schier wilt anrichten/ sonderlich in die Bruͤh eynziehen so seinds gute Knoͤdel von der Hennenbrust. [Abbildung]

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Zitationshilfe: Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581, S. LXXXIIIb. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/266>, abgerufen am 25.11.2024.