Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.Vom Silberkämmerling. Das IIII. Capitel. [Abbildung] WAnn der Silberkämmerling fein wacker/ freudig/
sittsam vnd Vom Silberkaͤmmerling. Das IIII. Capitel. [Abbildung] WAñ der Silberkaͤmmerling fein wacker/ freudig/
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Vom Silberkaͤmmerling.
Das IIII. Capitel.
[Abbildung]
WAñ der Silberkaͤmmerling fein wacker/ freudig/ sittsam vnd
holdselig ist/ so zieret er eine Hof oder Haußhaltung vber die
massen herrlich wol. Es sol ein Silberkaͤmmerling/ so bald er
deß morgens auff ist/ auff seine Thresor vnd Silberkammer
gute achtung geben. Die Thresor sol er mit einem schoͤnen/
koͤstlichen/ sauberen weissen Thresortuch/ fein herrlich vnd stadtlich vberde-
cken vnd zieren/ vnd darauff die Credentzen/ Duppleten/ guͤldene Schalen/
vnd Scheuren/ vnd andere guͤldene/ silberne vnd vberguͤlte Becher mehr/
schoͤne herrliche glaͤserne oder Christallene Trinckgeschirr/ fein ordenlich
nacheinander setzen/ darzu auch alles anders/ so zu einem Herrn Bancket
gehoͤret/ in einen feinen herrlichen/ stadtlichen vnnd ordenlichen anschaw/
den Herrn Gaͤsten/ bevorab/ wenn etwan deren etliche auß frembden Lan-
den werden/ zu ehren vnd sonderlichem Augenlust/ darstellen. Wann es dann
auch dem Herrn gefallen vnd gelieben wuͤrde/ so sol er den Tisch so bald gantz
vnd vollkommenlich zubereiten/ denselbigen mit einem stadtlichen/ herrli-
chen/ koͤstlichen vnd weissen Tischtuch fein zierlich vberziehen/ Saltz/ Del-
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Zitationshilfe: | Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581, S. 5b. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/26>, abgerufen am 16.07.2024. |