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Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.

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Vom Drappen seindt fünfferley Speiß vnd
Trachten zu machen.
[Abbildung]
I.
MJt einer braunen Brüh warm abgebraten oder trucken.
2. Jn Pasteten kalt lassen werden.
3. Von einem gebratenen Drappen die Brust genom-
men/ halb gehack darauß gemacht/ ein sauren frischen Limoniensafft darein
gedruckt/ oder fein breit geschnitten/ vnd darmit anffsieden lassen sampt der
braunen Brüh/ so ist es gut vnd wolgeschmack. Vnd ein solches gehack kan-
stu zurichten auf vielerey manier/ es sey saur oder nicht. Auß der andern
halben Brust kanstu auch ein gestossens machen.
4. Kanst auch den Drappen zurichten schwartz oder gelb/ auff Vnge-
risch.
5. Du kanst auch den Drappen zurichten/ wie von einem Schwan/ in
einer Gallrat/ daß sie allerley farb hat/ es sey gelb/ grün/ rot/ weiß/ braun o-
der Leibfarb/ auch schwartz mit Mandeln/ die vberzogen seind
von allerley farb/ vnd die Gallrat damit belegt/ ist
es gut/ vnd ein schön Schaw-
essen.
Vom Drappen seindt fuͤnfferley Speiß vnd
Trachten zu machen.
[Abbildung]
I.
MJt einer braunen Bruͤh warm abgebraten oder trucken.
2. Jn Pasteten kalt lassen werden.
3. Von einem gebratenen Drappen die Brust genom-
men/ halb gehack darauß gemacht/ ein sauren frischen Limoniensafft darein
gedruckt/ oder fein breit geschnitten/ vnd darmit anffsieden lassen sampt der
braunen Bruͤh/ so ist es gut vnd wolgeschmack. Vnd ein solches gehack kan-
stu zurichten auf vielerey manier/ es sey saur oder nicht. Auß der andern
halben Brust kanstu auch ein gestossens machen.
4. Kanst auch den Drappen zurichten schwartz oder gelb/ auff Vnge-
risch.
5. Du kanst auch den Drappen zurichten/ wie von einem Schwan/ in
einer Gallrat/ daß sie allerley farb hat/ es sey gelb/ gruͤn/ rot/ weiß/ braun o-
der Leibfarb/ auch schwartz mit Mandeln/ die vberzogen seind
von allerley farb/ vnd die Gallrat damit belegt/ ist
es gut/ vnd ein schoͤn Schaw-
essen.
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[LXVa/0229] Vom Drappen seindt fuͤnfferley Speiß vnd Trachten zu machen. [Abbildung] I. MJt einer braunen Bruͤh warm abgebraten oder trucken. 2. Jn Pasteten kalt lassen werden. 3. Von einem gebratenen Drappen die Brust genom- men/ halb gehack darauß gemacht/ ein sauren frischen Limoniensafft darein gedruckt/ oder fein breit geschnitten/ vnd darmit anffsieden lassen sampt der braunen Bruͤh/ so ist es gut vnd wolgeschmack. Vnd ein solches gehack kan- stu zurichten auf vielerey manier/ es sey saur oder nicht. Auß der andern halben Brust kanstu auch ein gestossens machen. 4. Kanst auch den Drappen zurichten schwartz oder gelb/ auff Vnge- risch. 5. Du kanst auch den Drappen zurichten/ wie von einem Schwan/ in einer Gallrat/ daß sie allerley farb hat/ es sey gelb/ gruͤn/ rot/ weiß/ braun o- der Leibfarb/ auch schwartz mit Mandeln/ die vberzogen seind von allerley farb/ vnd die Gallrat damit belegt/ ist es gut/ vnd ein schoͤn Schaw- essen.

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Zitationshilfe: Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581, S. LXVa. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/229>, abgerufen am 23.11.2024.