Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.Vom Strauß/ vnd was darauß zu machen sey. [Abbildung] WEnn man wil kochen von einem Strauß/ kanstu jn gantz bra- Vom Strauß/ vnd was darauß zu machen sey. [Abbildung] WEnn man wil kochen von einem Strauß/ kanstu jn gantz bra- <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="1"> <div n="1"> <pb facs="#f0228" n="LXIIIIb"/> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Vom Strauß/ vnd was darauß zu machen sey.</hi><lb/> <figure/> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">W</hi>Enn man wil kochen von einem Strauß/ kanstu jn gantz bra-<lb/> ten/ vnd kanst jn auffrichten/ daß er stehet mit den Federn/ so<lb/> ist er gut zu essen/ vnd ist ein herrlicher vnd ansehenlicher Vo-<lb/> gel fuͤr ein Schawessen. Wenn man jhn nicht wil kochen/ so<lb/> macht man jn schoͤn vnd sauber/ gliedt jn ab wie ein Kappau-<lb/> nen/ haw stuͤck darvon/ vnd setz sie zu mit Wasser/ vnd verfaums wol/ vnnd<lb/> versaltz es nicht/ nim̃ das Fleisch auß der Bruͤh/ kuͤls vnd saͤubers auß. Die<lb/> Bruͤh/ darinnen er gesotten/ seig durch ein Haͤrin Tuch/ thu sie wider in den<lb/> Hafen oder Hafenkessel/ vnd thu das Fleisch auch darein. Vnnd wenn du es<lb/> wilt zusetzen/ so thu Pettersilgen darein/ vnd Muscatenbluͤt/ so wirdt es gut<lb/> vnd wolgeschmack/ laß es in seiner eygenen Bruͤh lauter/ deñ es gibt ein bes-<lb/> ser Bruͤh/ als vom Kalbfleisch. Vnd es wirts mancher essen fuͤr Kalb-<lb/> fleisch/ gibt aber kraͤfftiger Bruͤh. Vnnd von einem Strauß<lb/> kan man so viel Speise zurichten/ als<lb/> von einem Kalb.</p> </div> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [LXIIIIb/0228]
Vom Strauß/ vnd was darauß zu machen sey.
[Abbildung]
WEnn man wil kochen von einem Strauß/ kanstu jn gantz bra-
ten/ vnd kanst jn auffrichten/ daß er stehet mit den Federn/ so
ist er gut zu essen/ vnd ist ein herrlicher vnd ansehenlicher Vo-
gel fuͤr ein Schawessen. Wenn man jhn nicht wil kochen/ so
macht man jn schoͤn vnd sauber/ gliedt jn ab wie ein Kappau-
nen/ haw stuͤck darvon/ vnd setz sie zu mit Wasser/ vnd verfaums wol/ vnnd
versaltz es nicht/ nim̃ das Fleisch auß der Bruͤh/ kuͤls vnd saͤubers auß. Die
Bruͤh/ darinnen er gesotten/ seig durch ein Haͤrin Tuch/ thu sie wider in den
Hafen oder Hafenkessel/ vnd thu das Fleisch auch darein. Vnnd wenn du es
wilt zusetzen/ so thu Pettersilgen darein/ vnd Muscatenbluͤt/ so wirdt es gut
vnd wolgeschmack/ laß es in seiner eygenen Bruͤh lauter/ deñ es gibt ein bes-
ser Bruͤh/ als vom Kalbfleisch. Vnd es wirts mancher essen fuͤr Kalb-
fleisch/ gibt aber kraͤfftiger Bruͤh. Vnnd von einem Strauß
kan man so viel Speise zurichten/ als
von einem Kalb.
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