Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.vnd etwas
tügliches/ on diesen meinen vnterricht/ lehrnen/ Weil aber nicht allein von vierfüssigen zamen vnd wil- vnd etwas
tuͤgliches/ on diesen meinen vnterricht/ lehrnen/ Weil aber nicht allein von vierfuͤssigen zamen vnd wil- <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="1"> <div n="1"> <p><pb facs="#f0226" n="LXIIIb"/> vnd etwas tuͤgliches/ on diesen meinen vnterricht/ lehrnen/<lb/> vorzuschreiben. Sondern hab viel mehr betrachtet vnnd zu<lb/> Gemuͤt gefuͤhret/ wie andern Leuten/ so offt gern allen muͤg-<lb/> lichen fleiß vorwendten/ daß sie etwas außrichten/ Leuten<lb/> damit dienen/ vnd jren vnterhalt davon haben koͤnnen/ nie-<lb/> mandt aber sich jrer trewlich annimpt/ vnnd vber sie erbar-<lb/> met/ moͤge gedienet vnd fortgeholffen werden. Bin derwe-<lb/> gen der troͤstlichen hoffnung vnd zuversicht/ der verstaͤndige<lb/> Leser werde hierinnen nicht die groͤsse der Kunst/ noch bere-<lb/> denheit/ sondern viel mehr mein geneigt Gemuͤt/ andern zu<lb/> willfahren/ erwegen.</p><lb/> <p>Weil aber nicht allein von vierfuͤssigen zamen vnd wil-<lb/> den Thieren/ sondern auch von allerley Voͤgel vnnd Feder-<lb/> wildpret/ viel herrliche Speiß/ so beydes Gesunden vnnd<lb/> Krancken/ alten vnd jungen Leuten bequemlichen/ zu auff-<lb/> enthalt deß Menschlichen Lebens dienstlich/ koͤñen zubereitet<lb/> vñ gemacht werden: Also wil ich auch die fuͤrnembste/ so ich<lb/> an Herrnhoͤfen zugerichtet/ kuͤrtzlich anzeigen/ ob vielleicht<lb/> etliche dieselbigen/ auff gleiche form/ art vñ weise/ zu machen<lb/> lust hetten. Vnd sintemal der Adler vor aller Koͤnig/ auch<lb/> vor den edlesten vnd herrlichsten Vogel vnter allen gemei-<lb/> niglich gehalten wirt/ wil ich anfaͤnglichen von demselben<lb/> auff mancherley art kuͤnstlich Speise zu zurichten<lb/> vnd zu machen/ vnterricht vnd anlei-<lb/> tung geben.</p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [LXIIIb/0226]
vnd etwas tuͤgliches/ on diesen meinen vnterricht/ lehrnen/
vorzuschreiben. Sondern hab viel mehr betrachtet vnnd zu
Gemuͤt gefuͤhret/ wie andern Leuten/ so offt gern allen muͤg-
lichen fleiß vorwendten/ daß sie etwas außrichten/ Leuten
damit dienen/ vnd jren vnterhalt davon haben koͤnnen/ nie-
mandt aber sich jrer trewlich annimpt/ vnnd vber sie erbar-
met/ moͤge gedienet vnd fortgeholffen werden. Bin derwe-
gen der troͤstlichen hoffnung vnd zuversicht/ der verstaͤndige
Leser werde hierinnen nicht die groͤsse der Kunst/ noch bere-
denheit/ sondern viel mehr mein geneigt Gemuͤt/ andern zu
willfahren/ erwegen.
Weil aber nicht allein von vierfuͤssigen zamen vnd wil-
den Thieren/ sondern auch von allerley Voͤgel vnnd Feder-
wildpret/ viel herrliche Speiß/ so beydes Gesunden vnnd
Krancken/ alten vnd jungen Leuten bequemlichen/ zu auff-
enthalt deß Menschlichen Lebens dienstlich/ koͤñen zubereitet
vñ gemacht werden: Also wil ich auch die fuͤrnembste/ so ich
an Herrnhoͤfen zugerichtet/ kuͤrtzlich anzeigen/ ob vielleicht
etliche dieselbigen/ auff gleiche form/ art vñ weise/ zu machen
lust hetten. Vnd sintemal der Adler vor aller Koͤnig/ auch
vor den edlesten vnd herrlichsten Vogel vnter allen gemei-
niglich gehalten wirt/ wil ich anfaͤnglichen von demselben
auff mancherley art kuͤnstlich Speise zu zurichten
vnd zu machen/ vnterricht vnd anlei-
tung geben.
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/226 |
Zitationshilfe: | Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581, S. LXIIIb. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/226>, abgerufen am 16.02.2025. |