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Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581.

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Von einem Pöffel.
[Abbildung]

DV magst das Fleisch auch kochen/ wie von einem Zamen Ochsen/
hat auch gröber Fleisch. Die Kälber darvon seind so gut/ als von
einer Kuh/ vnd was du davon kanst zurichten/ magstu auch von
diesem Kalb zurichten.

Von einem Beeren.
[Abbildung]

NJmm die Füß von einem Beeren/ setz sie zu mit Wasser/ vnnd
laß sie so lang sieden/ biß daß das Haar herab gehet/ butz sie
darnach sauber auß/ vnnd koch sie in einem guten Pfeffer/ in
einem Mandelgescharb/ weiß vnd saur mit Limonien/ so wer-
den sie gut vnd wolgeschmack. Nimm die Beerenfüß/ vnd den
Beerenkopff/ besengs auff dem Feuwr/ wie man ein wild Schwein besengt/
setz es zu/ vnd kochs/ wie man es von einem wilden Schwein macht/
zeuch jn auß/ vnd laß jn kalt werden/ beschneidt jn/
vnd säuber jn sauber auß/ so ist es
gut zu essen.

Von einem Poͤffel.
[Abbildung]

DV magst das Fleisch auch kochen/ wie von einem Zamen Ochsen/
hat auch groͤber Fleisch. Die Kaͤlber darvon seind so gut/ als von
einer Kuh/ vnd was du davon kanst zurichten/ magstu auch von
diesem Kalb zurichten.

Von einem Beeren.
[Abbildung]

NJm̃ die Fuͤß von einem Beeren/ setz sie zu mit Wasser/ vnnd
laß sie so lang sieden/ biß daß das Haar herab gehet/ butz sie
darnach sauber auß/ vnnd koch sie in einem guten Pfeffer/ in
einem Mandelgescharb/ weiß vñ saur mit Limonien/ so wer-
den sie gut vnd wolgeschmack. Nim̃ die Beerenfuͤß/ vnd den
Beerenkopff/ besengs auff dem Feuwr/ wie man ein wild Schwein besengt/
setz es zu/ vnd kochs/ wie man es von einem wilden Schwein macht/
zeuch jn auß/ vnd laß jn kalt werden/ beschneidt jn/
vnd saͤuber jn sauber auß/ so ist es
gut zu essen.

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[LVb/0210] Von einem Poͤffel. [Abbildung] DV magst das Fleisch auch kochen/ wie von einem Zamen Ochsen/ hat auch groͤber Fleisch. Die Kaͤlber darvon seind so gut/ als von einer Kuh/ vnd was du davon kanst zurichten/ magstu auch von diesem Kalb zurichten. Von einem Beeren. [Abbildung] NJm̃ die Fuͤß von einem Beeren/ setz sie zu mit Wasser/ vnnd laß sie so lang sieden/ biß daß das Haar herab gehet/ butz sie darnach sauber auß/ vnnd koch sie in einem guten Pfeffer/ in einem Mandelgescharb/ weiß vñ saur mit Limonien/ so wer- den sie gut vnd wolgeschmack. Nim̃ die Beerenfuͤß/ vnd den Beerenkopff/ besengs auff dem Feuwr/ wie man ein wild Schwein besengt/ setz es zu/ vnd kochs/ wie man es von einem wilden Schwein macht/ zeuch jn auß/ vnd laß jn kalt werden/ beschneidt jn/ vnd saͤuber jn sauber auß/ so ist es gut zu essen.

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Zitationshilfe: Rumpolt, Marx: Ein new Kochbuch. Frankfurt (Main), 1581, S. LVb. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/rumpolt_kochbuch_1581/210>, abgerufen am 22.11.2024.