[N. N.]: Die Curieuse [...] Köchin. Nürnberg, 1706.Von allerley Fleischwerck. daran/ thut Jngwer/ Pfeffer/ Muscatenblüh und Nägelein daran/ lästs es sieden/giesset es heiß darüber. NB. Wir müssen allhier auch des Küh-Euters nicht vergessen/ als welches/ 2. Kühe-Euter gut einzumachen. Man setzet das Küh-Euter im Wasser zu/ lässet es wol sieden/ ziehet es heraus 3. Kühe-Euter im Pfeffer. Man schneidet das abgesottene Küh-Euter in breite Schnitten/ bräunet es 4. Gebraten Küh-Euter. Wann das Euter fast gekochet ist/ so lasset es gantz bleiben/ schneidet Speck 5. Küh-Euter in Mandel-Geschärb eingemachet. Setzet Mandeln auf/ ziehet sie ab/ und hacket oder schneidet sie klein/ röstet sie 6. Raviolen von Küh-Euter zu machen. Nehmet ein Stück Küh-Euter/ siedet es gar weich/ hacket es mit grünen Eu- Kühe- J 3
Von allerley Fleiſchwerck. daran/ thut Jngwer/ Pfeffer/ Muſcatenbluͤh und Naͤgelein daran/ laͤſts es ſieden/gieſſet es heiß daruͤber. NB. Wir muͤſſen allhier auch des Kuͤh-Euters nicht vergeſſen/ als welches/ 2. Kuͤhe-Euter gut einzumachen. Man ſetzet das Kuͤh-Euter im Waſſer zu/ laͤſſet es wol ſieden/ ziehet es heraus 3. Kuͤhe-Euter im Pfeffer. Man ſchneidet das abgeſottene Kuͤh-Euter in breite Schnitten/ braͤunet es 4. Gebraten Kuͤh-Euter. Wann das Euter faſt gekochet iſt/ ſo laſſet es gantz bleiben/ ſchneidet Speck 5. Kuͤh-Euter in Mandel-Geſchaͤrb eingemachet. Setzet Mandeln auf/ ziehet ſie ab/ und hacket oder ſchneidet ſie klein/ roͤſtet ſie 6. Raviolen von Kuͤh-Euter zu machen. Nehmet ein Stuͤck Kuͤh-Euter/ ſiedet es gar weich/ hacket es mit gruͤnen Eu- Kuͤhe- J 3
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Von allerley Fleiſchwerck.
daran/ thut Jngwer/ Pfeffer/ Muſcatenbluͤh und Naͤgelein daran/ laͤſts es ſieden/
gieſſet es heiß daruͤber.
NB. Wir muͤſſen allhier auch des Kuͤh-Euters nicht vergeſſen/ als welches/
wann es recht zugerichtet wird/ unter die ſtattlichſten Geruͤchte mag gerechnet wer-
den. Dieſes kan man auch auf mancherley Art und Manier bereiten/ als folget:
2. Kuͤhe-Euter gut einzumachen.
Man ſetzet das Kuͤh-Euter im Waſſer zu/ laͤſſet es wol ſieden/ ziehet es heraus
und laͤſſet es erkalten/ ſchneidet es klein/ wie Kuttelflecke/ nimmt dann eine gute Rind-
fleiſchbruͤhe/ ein wenig Eſſig/ friſche unzerlaſſene Butter/ und ein wenig eingebrenn-
tes Meel in guter lauterer Butter/ thut es unter das Euter/ nimmt auch geſaltzene
Limonien/ laͤſſet es darmit aufſieden/ ſo wird es wolgeſchmack.
3. Kuͤhe-Euter im Pfeffer.
Man ſchneidet das abgeſottene Kuͤh-Euter in breite Schnitten/ braͤunet es
auf dem Roſt ab/ machet es hernach in einen guten Pfeffer/ es iſt ein gutes Eſſen.
4. Gebraten Kuͤh-Euter.
Wann das Euter faſt gekochet iſt/ ſo laſſet es gantz bleiben/ ſchneidet Speck
klein/ und ſpicket es darmit/ ſtecket es an einen Spieß und laͤſſet es braten/ und ma-
chet darzu von Huͤner-Schweiß mit gelinden Gewuͤrtze Zimmet und Naͤgelein/ ge-
riebenen Lebkuchen und ein wenig Eſſig eine Sultze oder Bruͤhe/ laſſet es dann wol
aufſieden/ machet es ſuͤß oder ſauer/ ſo iſt es gut/ und ſo man es anrichtet/ ſo thut
man es darunter/ ſo wird es gut und wolgeſchmack.
5. Kuͤh-Euter in Mandel-Geſchaͤrb eingemachet.
Setzet Mandeln auf/ ziehet ſie ab/ und hacket oder ſchneidet ſie klein/ roͤſtet ſie
aus lauter Butter/ thut ſie in ein Keſſelein oder Pfaͤnnlein/ nehmt dann kleine
ſchwartze Weinbeerlein/ die ſauber ſeynd/ gieſſet Wein/ Rindfleiſchbruͤhe und ein
wenig Eſſig daran/ machet es mit Zucker/ Pfeffer und Saffran an/ brennt ein we-
nig Meel in das Geſchaͤrb/ laſſet es darmit aufſieden/ zerſchneidet das Euter/ und
braͤunet es auf dem Roſt/ thut es in das Geſcharbe/ ſo wird es gut und wolge-
ſchmack.
6. Raviolen von Kuͤh-Euter zu machen.
Nehmet ein Stuͤck Kuͤh-Euter/ ſiedet es gar weich/ hacket es mit gruͤnen Eu-
ter/ roͤſtet es in Butter mit geriebenen Semmel-Brod/ nehmet Rindern-Marck
darunter/ auch ein paar Eyer/ Jngwer/ Pfeffer/ Muſcatenbluͤh/ ſchlagt es in einen
Taig ein/ formiret Kroͤpfflein/ als Haaſen-Oehrlein daraus/ kochet es in einer Bruͤ-
he uͤber Kohlen/ oder bachet es aus heiſſer Butter.
Kuͤhe-
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