[N. N.]: Die Curieuse [...] Köchin. Nürnberg, 1706.Allerhand Mues zu bereiten. chen Mues kanst du auch wol einen Dorten machen/ der dann auch nicht böse seynwird. 24. Köstliches Gries-Mues mit Mandel-Milch. Rühre den Gries wol ab/ mit guter kalter Mandel-Milch/ setze die andere 25. Ein gutes Eyer-Mues. Nimm frische Eyer/ schlage Gelb und Weisses durcheinander/ und zeuchs in ei- Oder/ Nimm Eyerdotter und Saltz darein/ geuß ein wenig Milchrahm dar- 26. Ein gutes Gersten-Mues. Nimm die Gersten/ die mit Rindfleisch-Brühe gesotten ist/ streiche sie durch 27. Ein gutes Gries-Mues mit Eyern. Brenne Gries ein in lauter Butter/ die warm ist/ wann die Milch seud/ so rühre 28. Gutes Haber-Mues. Nimm frische Weinbeerlein und Rosinen/ eines so viel als des andern/ hacke und
Allerhand Mues zu bereiten. chen Mues kanſt du auch wol einen Dorten machen/ der dann auch nicht boͤſe ſeynwird. 24. Koͤſtliches Gries-Mues mit Mandel-Milch. Ruͤhre den Gries wol ab/ mit guter kalter Mandel-Milch/ ſetze die andere 25. Ein gutes Eyer-Mues. Nimm friſche Eyer/ ſchlage Gelb und Weiſſes durcheinander/ und zeuchs in ei- Oder/ Nimm Eyerdotter und Saltz darein/ geuß ein wenig Milchrahm dar- 26. Ein gutes Gerſten-Mues. Nimm die Gerſten/ die mit Rindfleiſch-Bruͤhe geſotten iſt/ ſtreiche ſie durch 27. Ein gutes Gries-Mues mit Eyern. Brenne Gries ein in lauter Butter/ die warm iſt/ wann die Milch ſeud/ ſo ruͤhre 28. Gutes Haber-Mues. Nimm friſche Weinbeerlein und Roſinen/ eines ſo viel als des andern/ hacke und
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Allerhand Mues zu bereiten.
chen Mues kanſt du auch wol einen Dorten machen/ der dann auch nicht boͤſe ſeyn
wird.
24. Koͤſtliches Gries-Mues mit Mandel-Milch.
Ruͤhre den Gries wol ab/ mit guter kalter Mandel-Milch/ ſetze die andere
Milch auf und laſſe ſie aufſieden/ ruͤhre den Gries/ und laſſe es darmit ſieden/ mache
es ſuͤß und thue friſche Butter darein/ verſaltze es ja nicht/ dann es wuͤrde ſonſten
nicht wolgeſchmack/ wann du es anrichteſt beſtreue es mit Zimmet und Zucker.
25. Ein gutes Eyer-Mues.
Nimm friſche Eyer/ ſchlage Gelb und Weiſſes durcheinander/ und zeuchs in ei-
ne heiſſe geſottene Milch/ ruͤhre es um/ bis daß es aufſeud/ ſchuͤtte es auf einen
Durchſchlag/ ſo wird es ſehen wie Maden/ wann du es willſt auf einen Tiſch geben/
ſo beſtreue es mit kleinem Confect und ſchoͤnen weiſſen Zucker/ ſo nennet man es ein
Maden Mues.
Oder/ Nimm Eyerdotter und Saltz darein/ geuß ein wenig Milchrahm dar-
unter/ ruͤhre es durcheinander/ und laß es durch ein haͤrenes Tuch lauffen/ mache es
ſuͤß mit Zucker und zeuchs in Milch/ wann ſie ſiedet/ ruͤhre es um/ daß es nicht an-
brennet/ ſchuͤtte es auf eine Schuͤſſel/ die Loͤcher hat/ oder in einen andern Model/ laß
es darinnen kalt werden/ daß die geronnene Milch davon hinweg kommet/ ſtuͤrtze es
um auf ein Weinblat/ und ſtreue ein gutes Triſaneth daruͤber/ oder auch wol gar
nichts/ dann es iſt vorhin ſuͤß. Alſo kan man auch Eyerkaͤſe machen/ du kanſt auch
daraus ein Maden-Mues machen.
26. Ein gutes Gerſten-Mues.
Nimm die Gerſten/ die mit Rindfleiſch-Bruͤhe geſotten iſt/ ſtreiche ſie durch
ein haͤrines Tuch/ daß es fein dick wird/ thue ſie in einen uͤberzinnten Fiſch-Keſſel/ gu-
te friſche ungeſchmeltzte Butter darunter/ ruͤhre auch Eyer darein und laß darmit
aufſieden/ ſo iſt es gut und wolgeſchmack.
27. Ein gutes Gries-Mues mit Eyern.
Brenne Gries ein in lauter Butter/ die warm iſt/ wann die Milch ſeud/ ſo ruͤhre
es ein/ daß es nicht knollicht wird/ laß darnach ſieden/ und iſt wenig Gries eingebren-
net daß es duͤnne iſt/ ſo nimm Eyer/ zerſchlage ſie wol/ gilbs ein wenig/ und laſſe es
durch ein haͤrenes Tuch lauffen/ ruͤhre die Eyer in das Mues/ ſo wird es fein dicke/
ſaltze es darnach ab/ und mache es braun mit einer heiſſen Hafen-Decke/ ſtreue Tri-
ſaneth daruͤber/ ſo wird es gut und wolgeſchmack.
28. Gutes Haber-Mues.
Nimm friſche Weinbeerlein und Roſinen/ eines ſo viel als des andern/ hacke
und
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Die Curieuse [...] Köchin. Nürnberg, 1706, S. 31. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_koechin_1706/53>, abgerufen am 03.03.2025. |