[N. N.]: Die Curieuse [...] Köchin. Nürnberg, 1706.Das XXI. Capitel. tenblüh und Pfeffer/ lasset es sieden/ will man ihn aber süß haben/ so nimmt manZucker- und Zimmet-Stüpp. 46. Wie man den Hecht im Kraut machen soll. Siedet den Hecht gantz fertig/ und wann er gesotten ist/ so klaubt den Fisch 47. Ein gesultzter Hecht. Schneidet den Hecht zu Stücken/ siedet ihn in halb Essig und Wein/ hernach 48. Hechte auf das beste zu dämpffen. Man macht die Hechte eben so auf/ als wann man solche krumm sieden wollte/ 49. Ein herrliches Essen von einem gefüllten Hecht- Darm. Wann man einen sehr grossen Hecht hat/ so nimmt man den Darm/ wäschet eine
Das XXI. Capitel. tenbluͤh und Pfeffer/ laſſet es ſieden/ will man ihn aber ſuͤß haben/ ſo nimmt manZucker- und Zimmet-Stuͤpp. 46. Wie man den Hecht im Kraut machen ſoll. Siedet den Hecht gantz fertig/ und wann er geſotten iſt/ ſo klaubt den Fiſch 47. Ein geſultzter Hecht. Schneidet den Hecht zu Stuͤcken/ ſiedet ihn in halb Eſſig und Wein/ hernach 48. Hechte auf das beſte zu daͤmpffen. Man macht die Hechte eben ſo auf/ als wann man ſolche krumm ſieden wollte/ 49. Ein herꝛliches Eſſen von einem gefuͤllten Hecht- Darm. Wann man einen ſehr groſſen Hecht hat/ ſo nimmt man den Darm/ waͤſchet eine
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Das XXI. Capitel.
tenbluͤh und Pfeffer/ laſſet es ſieden/ will man ihn aber ſuͤß haben/ ſo nimmt man
Zucker- und Zimmet-Stuͤpp.
46. Wie man den Hecht im Kraut machen ſoll.
Siedet den Hecht gantz fertig/ und wann er geſotten iſt/ ſo klaubt den Fiſch
fein ſauber/ daß kein Graͤte darinnen bleibet. Darnach bachet Semmel-Schnit-
ten/ und laſſet Butter in der Schuͤſſel zergehen/ weichet die Schnitten darein/
und legt ein Kraut darauf/ pfeffert es/ thut auch Butter daran/ und legt ſo offt eine
Lage Kraut/ ſo offt eine Lage Hecht und Butter/ biß die Schuͤſſel voll wird/ dann
gieſſet man einen Milch-Rahm daran/ laſſet es auf einer Glut ſieden/ daß das
Kraut ebenfalls ſiede/ als wie man es auf den Tiſch giebet/ brennet auch ein
Meel daran.
47. Ein geſultzter Hecht.
Schneidet den Hecht zu Stuͤcken/ ſiedet ihn in halb Eſſig und Wein/ hernach
ſaltzet ihn/ ſiedet eine Hauſenblaſen darbey/ darmit er geſtehe/ thut Zucker
oder Honig/ geſtoſſenen Zimmet/ Pfeffer/ Jngwer/ Triſaneth/ Saffran und ge-
ſchnittene Limonien darzu/ laſſet es miteinander ſieden/ wann es geſotten/ leget
den Hecht in eine Schuͤſſel/ thut eine reine Baum-Wollen in einen Seyher/ gieſ-
ſet die Bruͤh dadurch uͤber den Hecht/ leget Limonien- oder Citronen-Plaͤtzlein dinn
geſchnitten darauf/ ſetzet es an einen kalten Ort/ und laſſets geſtehen.
48. Hechte auf das beſte zu daͤmpffen.
Man macht die Hechte eben ſo auf/ als wann man ſolche krumm ſieden wollte/
legt ſie eine Stunde lang in Saltz-Waſſer/ decket ſelbige zu/ dann begieſſet man
ſie mit in einer Pfannen ſehr heiß gemachten Schmaltz/ daß ſie muͤrbe werden/ her-
nach beſtreuet man ſie mit Jngwer/ nimmt einen Loͤffel voll friſch Schmaltz/ ſo viel
Wein und Naͤgelein/ laͤſſet es untereinander ſieden/ gieſſet es ein- oder zweymahl
uͤber die Hechte/ mannehme ſie wohl in Acht/ daß ſie fein braun werden.
49. Ein herꝛliches Eſſen von einem gefuͤllten Hecht-
Darm.
Wann man einen ſehr groſſen Hecht hat/ ſo nimmt man den Darm/ waͤſchet
ihn ſchoͤn aus/ blaͤſet ihn mit einem Roͤhrlein auf/ daß er deſto groͤſſer werde/ als-
dann nimmt man ein gutes Stuͤck von einem Hecht/ nachdem man vermeint/ daß
es genug iſt/ leget es eine Weile in Eſſig/ alsdann thut ſo viel Speck darzu/ ha-
cket es wohl untereinander/ ein wenig Saltz/ nachdeme der Speck geſaltzen/ wuͤr-
tzet es wohl mit ſuͤſſem Gewuͤrtz/ und grobgeſtoſſenen Naͤgelein/ fuͤllet es in den
Darm/ machet ihn gehebe zu/ thut ſolchen in ein Haͤfelein/ mit halb Wein und
Waſſer/ laſſets zugedeckt ſieden/ biß der Darm ſich ſchneiden laͤſſet/ er giebt gar
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