[N. N.]: Die Curieuse [...] Köchin. Nürnberg, 1706.Reh-Fleisch auf unterschiedliche Arten zuzurichten. 5. Oder man nimmt ein wenig schön Meel/ und röstet es in einem Schmaltz 6. Oder/ man macht vom gerösten/ geriebenem weissen Brod eine dicke Brüh 7. Oder/ wann man das Wildprät/ im Wasser und Essig ein wenig gesot- 8. Oder/ man röstet gehackte süsse Aepffel/ mit ein wenig Meel im Schmaltz/ 9. Oder/ man machet eine dünne Brüh/ von gebrenntem Meel/ Weichsel- 10. Oder/ man nimmt Essig und Fleischbrüh/ oder von dem/ so darvon treuf- 11. Man mag es mit Zucker ein wenig süsse machen/ und neben andern Ge- 12. Hirschen-Wildprät wird auch in Pasteten eingeschlagen etc. Das X. Capitel. Von wilden Schweinen. Das wilde Schwein-Fleisch wird auf vielerley Weise zugerichtet/ wird offt Num. 1. Ei- T 2
Reh-Fleiſch auf unterſchiedliche Arten zuzurichten. 5. Oder man nimmt ein wenig ſchoͤn Meel/ und roͤſtet es in einem Schmaltz 6. Oder/ man macht vom geroͤſten/ geriebenem weiſſen Brod eine dicke Bruͤh 7. Oder/ wann man das Wildpraͤt/ im Waſſer und Eſſig ein wenig geſot- 8. Oder/ man roͤſtet gehackte ſuͤſſe Aepffel/ mit ein wenig Meel im Schmaltz/ 9. Oder/ man machet eine duͤnne Bruͤh/ von gebrenntem Meel/ Weichſel- 10. Oder/ man nimmt Eſſig und Fleiſchbruͤh/ oder von dem/ ſo darvon treuf- 11. Man mag es mit Zucker ein wenig ſuͤſſe machen/ und neben andern Ge- 12. Hirſchen-Wildpraͤt wird auch in Paſteten eingeſchlagen ꝛc. Das X. Capitel. Von wilden Schweinen. Das wilde Schwein-Fleiſch wird auf vielerley Weiſe zugerichtet/ wird offt Num. 1. Ei- T 2
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Reh-Fleiſch auf unterſchiedliche Arten zuzurichten.
5. Oder man nimmt ein wenig ſchoͤn Meel/ und roͤſtet es in einem Schmaltz
braun/ nimmt dann einen guten Wein/ Jngwer/ Zimmet/ Zucker/ und klei-
ne Roſinen/ will man aber einen ſuͤſſen Wein nehmen/ ſo darff man gar keinen
Zucker darzu gebrauchen/ laͤſſet es dann miteinander ſieden/ und richtet es an/ ſo
iſt es recht gut.
6. Oder/ man macht vom geroͤſten/ geriebenem weiſſen Brod eine dicke Bruͤh
daran/ ſauer und ſuͤß/ und laͤſſet das Wildpraͤt ſittlich darinnen auskochen/ mit
Zuſatz Jngwer/ Pfeffer/ und Zimmet/ wann der Pfeffer ſuͤß iſt/ etwan auch Wein-
beer/ Roſinen/ und geſchaͤlte Mandeln.
7. Oder/ wann man das Wildpraͤt/ im Waſſer und Eſſig ein wenig geſot-
ten/ und verſchaumet/ ſo kan man rohe Speck-Grieben/ Jngwer/ Pfeffer/
gantze Naͤgelein/ und Muſcaten-Bluͤh daran thun/ und laͤſſet es alſo daͤmpffen.
Man mag auch ein wenig gerieben weiß Brod darzu thun/ oder ſelbige zuvor im
Schmaltz oder Butter roͤſten.
8. Oder/ man roͤſtet gehackte ſuͤſſe Aepffel/ mit ein wenig Meel im Schmaltz/
oder Butter/ mit Fleiſch-Bruͤh/ ein wenig Wein/ Jngwer/ Zimmet/ Zucker
und Saffran/ und/ nach belieben/ geſchaͤlte Mandeln/ und Weinbeer darzu ge-
than/ ſieden laſſen/ und ſchuͤttet es darnach uͤber das gebratene oder geſottene
Wildpraͤt.
9. Oder/ man machet eine duͤnne Bruͤh/ von gebrenntem Meel/ Weichſel-
Safft/ oder geſottenem Wein/ Jngwer/ Pfeffer und Zimmet.
10. Oder/ man nimmt Eſſig und Fleiſchbruͤh/ oder von dem/ ſo darvon treuf-
fet/ oder darinnen es geſotten/ Jngwer und Pfeffer/ laͤſſet es ſieden/ und gieſſet es
uͤber das Wildpraͤt/ ſo gebraten oder geſotten.
11. Man mag es mit Zucker ein wenig ſuͤſſe machen/ und neben andern Ge-
wuͤrtze/ auch Zimmet/ Roſinen und Citronen-Pomerantzen- oder Limonien-Schnitz
darzu thun.
12. Hirſchen-Wildpraͤt wird auch in Paſteten eingeſchlagen ꝛc.
Das X. Capitel.
Von wilden Schweinen.
Das wilde Schwein-Fleiſch wird auf vielerley Weiſe zugerichtet/ wird offt
insgemein fuͤr das Geſinde in Erbſen oder Gerſten gekochet/ ſchmecket beſſer als das
Zahme in denſelbigen.
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