[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. Die Spanische Milch/ Nates genant. NJmme zwey zimblich schwartze vnglassirte Mehr ein andere gute Milch. ERstlichen nimbt man von der gestrigen auff M
Koch-Buch. Die Spaniſche Milch/ Nates genant. NJmme zwey zimblich ſchwartze vnglaſſirte Mehr ein andere gute Milch. ERſtlichen nimbt man von der geſtrigen auff M
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Koch-Buch.
Die Spaniſche Milch/ Nates
genant.
NJmme zwey zimblich ſchwartze vnglaſſirte
Weidling/ je weiter ſie ſeyn/ je beſſer wirffts
auff; darnach nimb ein gantz neu gemolckene
Milch wie ſie von der Kuhe herkombt/ ſeihe/ thue
es in Weidling/ ſetz es auff ein gluhenden Aſchen/
thue auſſen herumb kleine gluͤhende Koͤlerl/ vnd
laß alſo ein 4. oder 5. Stund ſtehen auff dem gluͤ-
henden Aſchen/ wann er gantz außloͤſcht/ thut
man wider ein friſchen darunter/ damits alleweil
von vnten gemach/ vnd gemach walt/ nur nicht
zu vil Glut/ ſonſten wird die Haut gleich hart
vnd ſpoͤr/ aber fort muß alleweil/ nur daß mans
merckt/ wallen/ vnd wans genug auffgeworf-
fen/ ein 4. oder 5. Stund muß gar gewiß ſtehen/
nimbs von der Glut/ ſetz zudeckter in Keller/ laß
uͤber Nacht/ nimb die obere dicke Haut herab/
legs auff ein Schuͤſſel uͤber einander/ vnd zuckers/
alſo iſt es gemacht.
Mehr ein andere gute Milch.
ERſtlichen nimbt man von der geſtrigen
Milch den ſuͤſſen Ram der von eim Maͤßl/
auff
M
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 87. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/93>, abgerufen am 03.03.2025. |