[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. sieden/ so rührt man die gestossene Mandel/ wonicht alle/ doch was beliebt/ auch darein/ zu- ckerts widerumb wann man will/ daß ein rechte Süsse bekombt/ vnd man muß sehen daß das Koch nicht gar zu dick wird. Allerley Milch. Gesultzte Milch zu machen. MAn soll von 10 Ayern das Klar nemmen/ Die Spanische Milch zu machen. MAn soll gute obere süsse Milch nemmen/ ein lassen/
Koch-Buch. ſieden/ ſo ruͤhrt man die geſtoſſene Mandel/ wonicht alle/ doch was beliebt/ auch darein/ zu- ckerts widerumb wann man will/ daß ein rechte Suͤſſe bekombt/ vnd man muß ſehen daß das Koch nicht gar zu dick wird. Allerley Milch. Geſultzte Milch zu machen. MAn ſoll von 10 Ayern das Klar nemmen/ Die Spaniſche Milch zu machen. MAn ſoll gute obere ſuͤſſe Milch nemmen/ ein laſſen/
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Koch-Buch.
ſieden/ ſo ruͤhrt man die geſtoſſene Mandel/ wo
nicht alle/ doch was beliebt/ auch darein/ zu-
ckerts widerumb wann man will/ daß ein rechte
Suͤſſe bekombt/ vnd man muß ſehen daß das Koch
nicht gar zu dick wird.
Allerley Milch.
Geſultzte Milch zu machen.
MAn ſoll von 10 Ayern das Klar nemmen/
vnd mit eim Pemſel ein Loͤffel voll Waſſer
wol zerſchlagen/ vnd darzu nemmen zweymal ſo
vil ſuͤſſen Ram/ zuvor in einem Haͤfferl ſieden/
vnd wider uͤberſchlagen laſſen/ darnach die Ayr-
klar darein ruͤhren/ gar woldaß fein dick wird/ vnd
wol zuckern/ vnd auff ein Schuͤſſel legen/ anrich-
ten/ vnd kalt geben.
Die Spaniſche Milch zu machen.
MAn ſoll gute obere ſuͤſſe Milch nemmen/ ein
gutes Haͤfen voll/ dieſelbe ſieden laſſen bey
einer Viertel Stund/ oder ein wenig mehr; dar-
nach ſoll mans in gar nidere Erdene Geſchuͤr gieſ-
ſen/ vnd uͤber Nacht in einem kuͤhlen Keller ſtehen
laſſen/
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