[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. Mandel-Reiß Koch. MAn muß den Reiß sauber klauben/ waschen/ Agreß-Koch zu machen. NJmme ein gutes Häfferl voll Agreß-Beerl/ Ein gutes Aepffel-Koch. MAn soll saure Aepffel zu Spältl schneiden/ chen/ L
Koch-Buch. Mandel-Reiß Koch. MAn muß den Reiß ſauber klauben/ waſchen/ Agreß-Koch zu machen. NJmme ein gutes Haͤfferl voll Agreß-Beerl/ Ein gutes Aepffel-Koch. MAn ſoll ſaure Aepffel zu Spaͤltl ſchneiden/ chen/ L
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Koch-Buch.
Mandel-Reiß Koch.
MAn muß den Reiß ſauber klauben/ waſchen/
vnd wider doͤrren/ daß er ſich ſtoſſen laſt/
darnach muß mans durch ein Sibl faͤhen/ hernach
nimbt man das Reiß-Mehl vnd die Mandel/ vnd
ruͤhrts mit einer Milch in einer Rein fein glat ab/
vnd kochts auff einer Glut/ laß gar gemach Raͤmel
ſieden/ vnd ehe mans anricht/ muß man ein Bro-
cken Butter daran legen/ vnd zuckern/ vnd dar-
nach ein Suth laſſen thun.
Agreß-Koch zu machen.
NJmme ein gutes Haͤfferl voll Agreß-Beerl/
darnach das Reindl groß iſt/ vnd gieß ein
Loͤffel voll Waſſer daran/ laß ſieden daß es ſich
durchtreiben laſt/ vnd wann ſie durchgetriben ſeyn/
ſo nimb Zucker vnd Butter/ vnd 4. Ayrdotter/
vnd ruͤhrs durch einander ab/ vnd ſchmier zuvor
ein Reindl mit Butter/ vnd gieß das Koch dar-
ein/ vnd laß alſo bachen.
Ein gutes Aepffel-Koch.
MAn ſoll ſaure Aepffel zu Spaͤltl ſchneiden/
im Mehlvmbkehren/ vnd in Schmaltz ba-
chen/
L
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 79. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/85>, abgerufen am 03.03.2025. |