[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. Das gute Pistatzi-Koch. NJmme ein Pfund Mandel/ auch Zucker in Krebsen-Koch zu machen. NJmme von einer Rundsemmel die Schmol- zu-
Koch-Buch. Das gute Piſtatzi-Koch. NJmme ein Pfund Mandel/ auch Zucker in Krebſen-Koch zu machen. NJmme von einer Rundſemmel die Schmol- zu-
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Koch-Buch.
Das gute Piſtatzi-Koch.
NJmme ein Pfund Mandel/ auch Zucker in
ein Beck/ laͤutere den Zucker/ ſchuͤtte die ge-
ſtoſſene Mandel hinein/ druͤckers ab/ die Mandel
muͤſſen vor mit Spinat gefaͤrbt ſeyn/ vnd geruͤhrt
wie ein Mandelkoch/ ſo offt ein gantzes Ay/ ſo offt
ein Dotter/ vnd geruͤhrt biß die rechte Dicken hat/
vnd alſo bachen/ 12. Ayr/ 6. gantze/ 6. Dotter/
wann es aber noch zu dick iſt/ ſo nimb noch zwey
Ayrdotter mehr.
Krebſen-Koch zu machen.
NJmme von einer Rundſemmel die Schmol-
len/ waichs in einer guten Milch ein/ dar-
nach balgs gar wol auß/ nimb 40. Krebſen/ vnd
abgeſotten/ vnd dieſelbe außgeloͤſt/ Schwaiffel
vnd Schaͤrl nimb in Butter ein Vierling/ vnd im
Butter wol abgeruͤhrt wie zu Schmaltz-Knoͤdel/
darnach nimb die Krebſenſchweiffel vnd geweich-
te Semmel/ auch grob geſtoſſene Mandel/ auch
Butter in ein Moͤrſer/ vnd ſtoß es gar wol ab/ dar-
nach nimb Ayr in ein Haͤfferl/ vnd wuͤtels faͤumig
ab vnd vnter den geſtoſſenen Taig in einer Schuͤſ-
ſel abgeruͤhrt; wann man gern will/ kan mans
zu-
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 76. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/82>, abgerufen am 03.03.2025. |