[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. re/ thue das weisse geribene in ein Tuch oder Säckl/brenns etlich mal mit einem saubern siedigen Was- ser ab/ vnd gieß allzeit wider ein frisches darauff/ vnd drucks wol auß biß alle Härtigkeit völlig waich ist/ druck es dann gar sauber vnd woll ab/ stoß es in einem steinigen Mörser garklein/ nimb hernach ein halbes Pfund Zucker/ gieß nach be- duncken mit rothen Farb eingeweichtes Tüchlein Wasser darauff/ laß zu einem zimblich dicken Ju- lep sieden/ alsdann thue die klein gestossene Cite- roni darein/ vnd laß es sieden in rechter Maaß/ vnd rühr es mit einem Lemoni-Safft nach Belie- ben/ vnd es muß gleichwol noch die Dicke haben wie ein andere Latwerg zu einem Koch/ hernach wann es kalt ist/ so nimb es in ein saubere Schüs- sel/ vnd nimb von 7. oder 8. frischen Ayern die Klar/ die Vögerl aber weg/ rühre das Koch wie das Kittenkoch; ein gantze Stund muß die Ayr- klar in einem Häfferl gar wol abgewült werden/ vnd immerzu ein oder zwey Löffel voll zugossen/ thue auff die letzt klein geschnittene Citeronischalen die nicht handig seyn/ hinein/ thue es in ein silber- ne geschmierte Schüssel/ bach es wie das Kitten- koch/ es laufft schön auff/ man darff kein Reiff nem- men/ so ist es gerecht vnd gut. Das K 3
Koch-Buch. re/ thue das weiſſe geribene in ein Tuch oder Saͤckl/brenns etlich mal mit einem ſaubern ſiedigen Waſ- ſer ab/ vnd gieß allzeit wider ein friſches darauff/ vnd drucks wol auß biß alle Haͤrtigkeit voͤllig waich iſt/ druck es dann gar ſauber vnd woll ab/ ſtoß es in einem ſteinigen Moͤrſer garklein/ nimb hernach ein halbes Pfund Zucker/ gieß nach be- duncken mit rothen Farb eingeweichtes Tuͤchlein Waſſer darauff/ laß zu einem zimblich dicken Ju- lep ſieden/ alsdann thue die klein geſtoſſene Cite- roni darein/ vnd laß es ſieden in rechter Maaß/ vnd ruͤhr es mit einem Lemoni-Safft nach Belie- ben/ vnd es muß gleichwol noch die Dicke haben wie ein andere Latwerg zu einem Koch/ hernach wann es kalt iſt/ ſo nimb es in ein ſaubere Schuͤſ- ſel/ vnd nimb von 7. oder 8. friſchen Ayern die Klar/ die Voͤgerl aber weg/ ruͤhre das Koch wie das Kittenkoch; ein gantze Stund muß die Ayr- klar in einem Haͤfferl gar wol abgewuͤlt werden/ vnd immerzu ein oder zwey Loͤffel voll zugoſſen/ thue auff die letzt klein geſchnittene Citeroniſchalen die nicht handig ſeyn/ hinein/ thue es in ein ſilber- ne geſchmierte Schuͤſſel/ bach es wie das Kitten- koch/ es laufft ſchoͤn auff/ man darff kein Reiff nem- men/ ſo iſt es gerecht vnd gut. Das K 3
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Koch-Buch.
re/ thue das weiſſe geribene in ein Tuch oder Saͤckl/
brenns etlich mal mit einem ſaubern ſiedigen Waſ-
ſer ab/ vnd gieß allzeit wider ein friſches darauff/
vnd drucks wol auß biß alle Haͤrtigkeit voͤllig
waich iſt/ druck es dann gar ſauber vnd woll ab/
ſtoß es in einem ſteinigen Moͤrſer garklein/ nimb
hernach ein halbes Pfund Zucker/ gieß nach be-
duncken mit rothen Farb eingeweichtes Tuͤchlein
Waſſer darauff/ laß zu einem zimblich dicken Ju-
lep ſieden/ alsdann thue die klein geſtoſſene Cite-
roni darein/ vnd laß es ſieden in rechter Maaß/
vnd ruͤhr es mit einem Lemoni-Safft nach Belie-
ben/ vnd es muß gleichwol noch die Dicke haben
wie ein andere Latwerg zu einem Koch/ hernach
wann es kalt iſt/ ſo nimb es in ein ſaubere Schuͤſ-
ſel/ vnd nimb von 7. oder 8. friſchen Ayern die
Klar/ die Voͤgerl aber weg/ ruͤhre das Koch wie
das Kittenkoch; ein gantze Stund muß die Ayr-
klar in einem Haͤfferl gar wol abgewuͤlt werden/
vnd immerzu ein oder zwey Loͤffel voll zugoſſen/
thue auff die letzt klein geſchnittene Citeroniſchalen
die nicht handig ſeyn/ hinein/ thue es in ein ſilber-
ne geſchmierte Schuͤſſel/ bach es wie das Kitten-
koch/ es laufft ſchoͤn auff/ man darff kein Reiff nem-
men/ ſo iſt es gerecht vnd gut.
Das
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