[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. darzu thun/ wann der Fisch schier gesotten/ ge-würtzen/ mit Pfeffer/ Jmber/ Zimmet/ Muscat- blühe/ Safferan vnd Zucker; wann mans über Ferchen vnd Eschling will geben/ sollen die Fisch zuvor heiß gesotten seyn. Ein gute Suppen über Hechten/ Rutten/ vnd Scheiden. MAn soll ein Gauffen voll Zwiffel schnittlich Allerley Köche. Das gute Citeroni-Koch. NJmb grosse Citeroni fünff oder sechs auff ein re/
Koch-Buch. darzu thun/ wann der Fiſch ſchier geſotten/ ge-wuͤrtzen/ mit Pfeffer/ Jmber/ Zimmet/ Muſcat- bluͤhe/ Safferan vnd Zucker; wann mans uͤber Ferchen vnd Eſchling will geben/ ſollen die Fiſch zuvor heiß geſotten ſeyn. Ein gute Suppen uͤber Hechten/ Rutten/ vnd Scheiden. MAn ſoll ein Gauffen voll Zwiffel ſchnittlich Allerley Koͤche. Das gute Citeroni-Koch. NJmb groſſe Citeroni fuͤnff oder ſechs auff ein re/
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Koch-Buch.
darzu thun/ wann der Fiſch ſchier geſotten/ ge-
wuͤrtzen/ mit Pfeffer/ Jmber/ Zimmet/ Muſcat-
bluͤhe/ Safferan vnd Zucker; wann mans uͤber
Ferchen vnd Eſchling will geben/ ſollen die Fiſch
zuvor heiß geſotten ſeyn.
Ein gute Suppen uͤber Hechten/ Rutten/
vnd Scheiden.
MAn ſoll ein Gauffen voll Zwiffel ſchnittlich
ſchneiden/ Waſſer daran gieſſen/ gar waich
ſieden/ das Hechtl abſtreichen/ vnd die Suppen
mit dem Zwiffel daran gieſſen/ wanns verfaimbt
hat/ ein guten Kochloͤffel voll Schmaltz daran le-
gen/ vnd wol damit laſſen einſieden/ vnd zermil-
ten Pfeffer darzu thun/ darnach auff gebaͤhte
Schnitten anrichten; alſo kocht man auch die Rut-
ten vnd Scheiden.
Allerley Koͤche.
Das gute Citeroni-Koch.
NJmb groſſe Citeroni fuͤnff oder ſechs auff ein
Schuͤſſel/ ſchneid die Schalen gantz duͤñ her-
ab/ hernach treib die Citeroni biß auff das Saue-
re/
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