Ein gutes Süppel über ein Zung.
MAn soll ein Mehl zimblich braun in dem
Schmaltz rösten/ daran giessen Wasser vnd
Essig/ darnach mit Zucker oder süssen Safft süß
machen/ vnd ein wenig Rosmarin/ Zimmet/ vnd
Näglstup darzu thun/ vnd sieden lassen/ vnd über
die Zung so zuvor gesotten/ vnd auff dem Rost ab-
bräunt ist/ giessen.
Rosmarin-Süppel.
MAn soll ein Mehl in einem Schmaltz einbren-
nen/ zimblich braun/ daran giessen Rindsup-
pen/ vnd den Rosmarin klein darein schneiden/ vnd
muß Muscatblühe darzu legen/ vnd sieden lassen.
Nägeln-Süppel zu machen.
MAn soll ein Mehl wol braun in Schmaltz
einbrennen/ Fleischsuppen/ Näglstup/ vnd ein
wenig Essig darzu thun/ vnd sieden lassen.
Ein gute Königs-Suppen zu
machen.
NJmme ein Kapaun er sey gesotten oder gebra-
ten/ vnd nimb das Weisse darvon/ vnd mach
ein
Ein gutes Suͤppel uͤber ein Zung.
MAn ſoll ein Mehl zimblich braun in dem
Schmaltz roͤſten/ daran gieſſen Waſſer vnd
Eſſig/ darnach mit Zucker oder ſuͤſſen Safft ſuͤß
machen/ vnd ein wenig Roſmarin/ Zimmet/ vnd
Naͤglſtup darzu thun/ vnd ſieden laſſen/ vnd uͤber
die Zung ſo zuvor geſotten/ vnd auff dem Roſt ab-
braͤunt iſt/ gieſſen.
Roſmarin-Suͤppel.
MAn ſoll ein Mehl in einem Schmaltz einbren-
nen/ zimblich braun/ daran gieſſen Rindſup-
pen/ vnd den Roſmarin klein darein ſchneiden/ vnd
muß Muſcatbluͤhe darzu legen/ vnd ſieden laſſen.
Naͤgeln-Suͤppel zu machen.
MAn ſoll ein Mehl wol braun in Schmaltz
einbrennen/ Fleiſchſuppen/ Naͤglſtup/ vnd ein
wenig Eſſig darzu thun/ vnd ſieden laſſen.
Ein gute Koͤnigs-Suppen zu
machen.
NJmme ein Kapaun er ſey geſotten oder gebra-
ten/ vnd nimb das Weiſſe darvon/ vnd mach
ein
<TEI>
<text>
<body>
<div n="1">
<div n="2">
<pb facs="#f0078" n="72"/>
<fw place="top" type="header"> <hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi> </fw><lb/>
<div n="3">
<head> <hi rendition="#b">Ein gutes Suͤppel uͤber ein Zung.</hi> </head><lb/>
<p><hi rendition="#in">M</hi>An ſoll ein Mehl zimblich braun in dem<lb/>
Schmaltz roͤſten/ daran gieſſen Waſſer vnd<lb/>
Eſſig/ darnach mit Zucker oder ſuͤſſen Safft ſuͤß<lb/>
machen/ vnd ein wenig Roſmarin/ Zimmet/ vnd<lb/>
Naͤglſtup darzu thun/ vnd ſieden laſſen/ vnd uͤber<lb/>
die Zung ſo zuvor geſotten/ vnd auff dem Roſt ab-<lb/>
braͤunt iſt/ gieſſen.</p>
</div><lb/>
<div n="3">
<head> <hi rendition="#b">Roſmarin-Suͤppel.</hi> </head><lb/>
<p><hi rendition="#in">M</hi>An ſoll ein Mehl in einem Schmaltz einbren-<lb/>
nen/ zimblich braun/ daran gieſſen Rindſup-<lb/>
pen/ vnd den Roſmarin klein darein ſchneiden/ vnd<lb/>
muß Muſcatbluͤhe darzu legen/ vnd ſieden laſſen.</p>
</div><lb/>
<div n="3">
<head> <hi rendition="#b">Naͤgeln-Suͤppel zu machen.</hi> </head><lb/>
<p><hi rendition="#in">M</hi>An ſoll ein Mehl wol braun in Schmaltz<lb/>
einbrennen/ Fleiſchſuppen/ Naͤglſtup/ vnd ein<lb/>
wenig Eſſig darzu thun/ vnd ſieden laſſen.</p>
</div><lb/>
<div n="3">
<head><hi rendition="#b">Ein gute Koͤnigs-Suppen zu</hi><lb/>
machen.</head><lb/>
<p><hi rendition="#in">N</hi>Jmme ein Kapaun er ſey geſotten oder gebra-<lb/>
ten/ vnd nimb das Weiſſe darvon/ vnd mach<lb/>
<fw place="bottom" type="catch">ein</fw><lb/></p>
</div>
</div>
</div>
</body>
</text>
</TEI>
[72/0078]
Koch-Buch.
Ein gutes Suͤppel uͤber ein Zung.
MAn ſoll ein Mehl zimblich braun in dem
Schmaltz roͤſten/ daran gieſſen Waſſer vnd
Eſſig/ darnach mit Zucker oder ſuͤſſen Safft ſuͤß
machen/ vnd ein wenig Roſmarin/ Zimmet/ vnd
Naͤglſtup darzu thun/ vnd ſieden laſſen/ vnd uͤber
die Zung ſo zuvor geſotten/ vnd auff dem Roſt ab-
braͤunt iſt/ gieſſen.
Roſmarin-Suͤppel.
MAn ſoll ein Mehl in einem Schmaltz einbren-
nen/ zimblich braun/ daran gieſſen Rindſup-
pen/ vnd den Roſmarin klein darein ſchneiden/ vnd
muß Muſcatbluͤhe darzu legen/ vnd ſieden laſſen.
Naͤgeln-Suͤppel zu machen.
MAn ſoll ein Mehl wol braun in Schmaltz
einbrennen/ Fleiſchſuppen/ Naͤglſtup/ vnd ein
wenig Eſſig darzu thun/ vnd ſieden laſſen.
Ein gute Koͤnigs-Suppen zu
machen.
NJmme ein Kapaun er ſey geſotten oder gebra-
ten/ vnd nimb das Weiſſe darvon/ vnd mach
ein