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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
Suppen siedet damit mans durchtreibt/ so stopf-
fens nicht/ wann mans mit einer Suppen durch-
treibt muß mans nicht zuckern.

Schmaltz-Suppen von Maurachen.

NEmbt sauber butzte Maurachen/ schneidet ü-
berzwerch eines Messer-Rucken dick Ringl
darauß/ thuts in ein Haffen/ schneidet Petersill
vnd Perchtram darzu/ vnd Pfeffer vnd Saltz/
gieß darauff drey oder vier Schöpfflöfl voll gute
Fleischsuppen/ laß darein sieden/ alsdann schneid
ein wenig weniger als zu einer Schmaltz-Suppen
rockes Brod auf/ vnd richt die gesottenen Maura-
chen darauf an/ die Suppen muß nicht zu drucken
auch nicht zu naß seyn/ darnach ein Schmaltz heiß
gemacht/ darüber gebrennt/ vnd ein wenig Pfef-
fer.

Ein Suppen mit kleinen Vögelein.

MAn soll rockes Brod auffschneiden wie zu
einer Schmaltz-Suppen/ ein gute Rind-
Suppen darüber giessen/ vnd lassen eindrucknen/
hernach die kleinen Vögelein fein safftig abbraten/
vnd auff das Brod gelegt/ vnd im Schmaltz wol
gerösten Zwifl darauf legen/ pfeffern/ vnd ein

wenig
J 3

Koch-Buch.
Suppen ſiedet damit mans durchtreibt/ ſo ſtopf-
fens nicht/ wann mans mit einer Suppen durch-
treibt muß mans nicht zuckern.

Schmaltz-Suppen von Maurachen.

NEmbt ſauber butzte Maurachen/ ſchneidet uͤ-
berzwerch eines Meſſer-Rucken dick Ringl
darauß/ thuts in ein Haffen/ ſchneidet Peterſill
vnd Perchtram darzu/ vnd Pfeffer vnd Saltz/
gieß darauff drey oder vier Schoͤpffloͤfl voll gute
Fleiſchſuppen/ laß darein ſieden/ alsdann ſchneid
ein wenig weniger als zu einer Schmaltz-Suppen
rockes Brod auf/ vnd richt die geſottenen Maura-
chen darauf an/ die Suppen muß nicht zu drucken
auch nicht zu naß ſeyn/ darnach ein Schmaltz heiß
gemacht/ daruͤber gebrennt/ vnd ein wenig Pfef-
fer.

Ein Suppen mit kleinen Voͤgelein.

MAn ſoll rockes Brod auffſchneiden wie zu
einer Schmaltz-Suppen/ ein gute Rind-
Suppen daruͤber gieſſen/ vnd laſſen eindrucknen/
hernach die kleinen Voͤgelein fein ſafftig abbraten/
vnd auff das Brod gelegt/ vnd im Schmaltz wol
geroͤſten Zwifl darauf legen/ pfeffern/ vnd ein

wenig
J 3
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[67/0073] Koch-Buch. Suppen ſiedet damit mans durchtreibt/ ſo ſtopf- fens nicht/ wann mans mit einer Suppen durch- treibt muß mans nicht zuckern. Schmaltz-Suppen von Maurachen. NEmbt ſauber butzte Maurachen/ ſchneidet uͤ- berzwerch eines Meſſer-Rucken dick Ringl darauß/ thuts in ein Haffen/ ſchneidet Peterſill vnd Perchtram darzu/ vnd Pfeffer vnd Saltz/ gieß darauff drey oder vier Schoͤpffloͤfl voll gute Fleiſchſuppen/ laß darein ſieden/ alsdann ſchneid ein wenig weniger als zu einer Schmaltz-Suppen rockes Brod auf/ vnd richt die geſottenen Maura- chen darauf an/ die Suppen muß nicht zu drucken auch nicht zu naß ſeyn/ darnach ein Schmaltz heiß gemacht/ daruͤber gebrennt/ vnd ein wenig Pfef- fer. Ein Suppen mit kleinen Voͤgelein. MAn ſoll rockes Brod auffſchneiden wie zu einer Schmaltz-Suppen/ ein gute Rind- Suppen daruͤber gieſſen/ vnd laſſen eindrucknen/ hernach die kleinen Voͤgelein fein ſafftig abbraten/ vnd auff das Brod gelegt/ vnd im Schmaltz wol geroͤſten Zwifl darauf legen/ pfeffern/ vnd ein wenig J 3

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 67. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/73>, abgerufen am 03.12.2024.