[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. Jmber von einander gebrochen/ vnd groben Pfef-fer/ seine Kräuter/ als Roßmarin/ Kundelkraut/ drey Lorbeer-Blätter/ ein halbe Stund zuvor man anrichten will/ muß man die Faisten darvon schöpf- fen/ vnd hinein giessen ein Seidl von guten Wein/ vnd ein halb Seidl guten Essig/ nimme Schwäml vnd Oxengäm/ müssen klein geschnitten werden/ vnd laß einsieden daß die Suppen kurtz ist/ dann richte das Fleisch sauber an/ vnd reguliers mit dem Schwämel vnd Oxengäm. Von allerley Suppen. Ein gute Mandel-Suppen zu machen. MAn soll gar klein bereite Mandel nemmen/ Sup-
Koch-Buch. Jmber von einander gebrochen/ vnd groben Pfef-fer/ ſeine Kraͤuter/ als Roßmarin/ Kundelkraut/ drey Lorbeer-Blaͤtter/ ein halbe Stund zuvor man anrichten will/ muß man die Faiſten darvon ſchoͤpf- fen/ vnd hinein gieſſen ein Seidl von guten Wein/ vnd ein halb Seidl guten Eſſig/ nimme Schwaͤml vnd Oxengaͤm/ muͤſſen klein geſchnitten werden/ vnd laß einſieden daß die Suppen kurtz iſt/ dann richte das Fleiſch ſauber an/ vnd reguliers mit dem Schwaͤmel vnd Oxengaͤm. Von allerley Suppen. Ein gute Mandel-Suppen zu machen. MAn ſoll gar klein bereite Mandel nemmen/ Sup-
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Koch-Buch.
Jmber von einander gebrochen/ vnd groben Pfef-
fer/ ſeine Kraͤuter/ als Roßmarin/ Kundelkraut/
drey Lorbeer-Blaͤtter/ ein halbe Stund zuvor man
anrichten will/ muß man die Faiſten darvon ſchoͤpf-
fen/ vnd hinein gieſſen ein Seidl von guten Wein/
vnd ein halb Seidl guten Eſſig/ nimme Schwaͤml
vnd Oxengaͤm/ muͤſſen klein geſchnitten werden/
vnd laß einſieden daß die Suppen kurtz iſt/ dann
richte das Fleiſch ſauber an/ vnd reguliers mit dem
Schwaͤmel vnd Oxengaͤm.
Von allerley Suppen.
Ein gute Mandel-Suppen zu
machen.
MAn ſoll gar klein bereite Mandel nemmen/
vnd im friſchen Waſſer geweychte Semmel
wol außdrucken/ vnd darunter die Mandel ſtoſſen/
vnd mit geſottenen Waſſer oder Fleiſch-Suppen
durchtreiben daß ein dicke Mandel-Milch wird/
darnach zuckern/ vnd ein Siedl thun laſſen/ weil
es ſiedet mit dem Loͤffel wol klopffen/ vnd auff
beyde Seyten anrichten/ wann man ein Binckele
eines Ay groß Weitzene Kleyen in Waſſer oder
Sup-
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