[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. Jmber von einander gebrochen/ vnd groben Pfef-fer/ seine Kräuter/ als Roßmarin/ Kundelkraut/ drey Lorbeer-Blätter/ ein halbe Stund zuvor man anrichten will/ muß man die Faisten darvon schöpf- fen/ vnd hinein giessen ein Seidl von guten Wein/ vnd ein halb Seidl guten Essig/ nimme Schwäml vnd Oxengäm/ müssen klein geschnitten werden/ vnd laß einsieden daß die Suppen kurtz ist/ dann richte das Fleisch sauber an/ vnd reguliers mit dem Schwämel vnd Oxengäm. Von allerley Suppen. Ein gute Mandel-Suppen zu machen. MAn soll gar klein bereite Mandel nemmen/ Sup-
Koch-Buch. Jmber von einander gebrochen/ vnd groben Pfef-fer/ ſeine Kraͤuter/ als Roßmarin/ Kundelkraut/ drey Lorbeer-Blaͤtter/ ein halbe Stund zuvor man anrichten will/ muß man die Faiſten darvon ſchoͤpf- fen/ vnd hinein gieſſen ein Seidl von guten Wein/ vnd ein halb Seidl guten Eſſig/ nimme Schwaͤml vnd Oxengaͤm/ muͤſſen klein geſchnitten werden/ vnd laß einſieden daß die Suppen kurtz iſt/ dann richte das Fleiſch ſauber an/ vnd reguliers mit dem Schwaͤmel vnd Oxengaͤm. Von allerley Suppen. Ein gute Mandel-Suppen zu machen. MAn ſoll gar klein bereite Mandel nemmen/ Sup-
<TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <div n="3"> <p><pb n="66" facs="#f0072"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Koch-Buch.</hi></fw><lb/> Jmber von einander gebrochen/ vnd groben Pfef-<lb/> fer/ ſeine Kraͤuter/ als Roßmarin/ Kundelkraut/<lb/> drey Lorbeer-Blaͤtter/ ein halbe Stund zuvor man<lb/> anrichten will/ muß man die Faiſten darvon ſchoͤpf-<lb/> fen/ vnd hinein gieſſen ein Seidl von guten Wein/<lb/> vnd ein halb Seidl guten Eſſig/ nimme Schwaͤml<lb/> vnd Oxengaͤm/ muͤſſen klein geſchnitten werden/<lb/> vnd laß einſieden daß die Suppen kurtz iſt/ dann<lb/> richte das Fleiſch ſauber an/ vnd reguliers mit dem<lb/> Schwaͤmel vnd Oxengaͤm.</p> </div> </div><lb/> <milestone unit="section" rendition="#hr"/><lb/> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Von allerley Suppen.</hi> </head><lb/> <div n="3"> <head><hi rendition="#b">Ein gute Mandel-Suppen zu</hi><lb/> machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An ſoll gar klein bereite Mandel nemmen/<lb/> vnd im friſchen Waſſer geweychte Semmel<lb/> wol außdrucken/ vnd darunter die Mandel ſtoſſen/<lb/> vnd mit geſottenen Waſſer oder Fleiſch-Suppen<lb/> durchtreiben daß ein dicke Mandel-Milch wird/<lb/> darnach zuckern/ vnd ein Siedl thun laſſen/ weil<lb/> es ſiedet mit dem Loͤffel wol klopffen/ vnd auff<lb/> beyde Seyten anrichten/ wann man ein Binckele<lb/> eines Ay groß Weitzene Kleyen in Waſſer oder<lb/> <fw type="catch" place="bottom">Sup-</fw><lb/></p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [66/0072]
Koch-Buch.
Jmber von einander gebrochen/ vnd groben Pfef-
fer/ ſeine Kraͤuter/ als Roßmarin/ Kundelkraut/
drey Lorbeer-Blaͤtter/ ein halbe Stund zuvor man
anrichten will/ muß man die Faiſten darvon ſchoͤpf-
fen/ vnd hinein gieſſen ein Seidl von guten Wein/
vnd ein halb Seidl guten Eſſig/ nimme Schwaͤml
vnd Oxengaͤm/ muͤſſen klein geſchnitten werden/
vnd laß einſieden daß die Suppen kurtz iſt/ dann
richte das Fleiſch ſauber an/ vnd reguliers mit dem
Schwaͤmel vnd Oxengaͤm.
Von allerley Suppen.
Ein gute Mandel-Suppen zu
machen.
MAn ſoll gar klein bereite Mandel nemmen/
vnd im friſchen Waſſer geweychte Semmel
wol außdrucken/ vnd darunter die Mandel ſtoſſen/
vnd mit geſottenen Waſſer oder Fleiſch-Suppen
durchtreiben daß ein dicke Mandel-Milch wird/
darnach zuckern/ vnd ein Siedl thun laſſen/ weil
es ſiedet mit dem Loͤffel wol klopffen/ vnd auff
beyde Seyten anrichten/ wann man ein Binckele
eines Ay groß Weitzene Kleyen in Waſſer oder
Sup-
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/72 |
Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 66. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/72>, abgerufen am 03.03.2025. |