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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
Jmber von einander gebrochen/ vnd groben Pfef-
fer/ seine Kräuter/ als Roßmarin/ Kundelkraut/
drey Lorbeer-Blätter/ ein halbe Stund zuvor man
anrichten will/ muß man die Faisten darvon schöpf-
fen/ vnd hinein giessen ein Seidl von guten Wein/
vnd ein halb Seidl guten Essig/ nimme Schwäml
vnd Oxengäm/ müssen klein geschnitten werden/
vnd laß einsieden daß die Suppen kurtz ist/ dann
richte das Fleisch sauber an/ vnd reguliers mit dem
Schwämel vnd Oxengäm.



Von allerley Suppen.
Ein gute Mandel-Suppen zu
machen.

MAn soll gar klein bereite Mandel nemmen/
vnd im frischen Wasser geweychte Semmel
wol außdrucken/ vnd darunter die Mandel stossen/
vnd mit gesottenen Wasser oder Fleisch-Suppen
durchtreiben daß ein dicke Mandel-Milch wird/
darnach zuckern/ vnd ein Siedl thun lassen/ weil
es siedet mit dem Löffel wol klopffen/ vnd auff
beyde Seyten anrichten/ wann man ein Binckele
eines Ay groß Weitzene Kleyen in Wasser oder

Sup-

Koch-Buch.
Jmber von einander gebrochen/ vnd groben Pfef-
fer/ ſeine Kraͤuter/ als Roßmarin/ Kundelkraut/
drey Lorbeer-Blaͤtter/ ein halbe Stund zuvor man
anrichten will/ muß man die Faiſten darvon ſchoͤpf-
fen/ vnd hinein gieſſen ein Seidl von guten Wein/
vnd ein halb Seidl guten Eſſig/ nimme Schwaͤml
vnd Oxengaͤm/ muͤſſen klein geſchnitten werden/
vnd laß einſieden daß die Suppen kurtz iſt/ dann
richte das Fleiſch ſauber an/ vnd reguliers mit dem
Schwaͤmel vnd Oxengaͤm.



Von allerley Suppen.
Ein gute Mandel-Suppen zu
machen.

MAn ſoll gar klein bereite Mandel nemmen/
vnd im friſchen Waſſer geweychte Semmel
wol außdrucken/ vnd darunter die Mandel ſtoſſen/
vnd mit geſottenen Waſſer oder Fleiſch-Suppen
durchtreiben daß ein dicke Mandel-Milch wird/
darnach zuckern/ vnd ein Siedl thun laſſen/ weil
es ſiedet mit dem Loͤffel wol klopffen/ vnd auff
beyde Seyten anrichten/ wann man ein Binckele
eines Ay groß Weitzene Kleyen in Waſſer oder

Sup-
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[66/0072] Koch-Buch. Jmber von einander gebrochen/ vnd groben Pfef- fer/ ſeine Kraͤuter/ als Roßmarin/ Kundelkraut/ drey Lorbeer-Blaͤtter/ ein halbe Stund zuvor man anrichten will/ muß man die Faiſten darvon ſchoͤpf- fen/ vnd hinein gieſſen ein Seidl von guten Wein/ vnd ein halb Seidl guten Eſſig/ nimme Schwaͤml vnd Oxengaͤm/ muͤſſen klein geſchnitten werden/ vnd laß einſieden daß die Suppen kurtz iſt/ dann richte das Fleiſch ſauber an/ vnd reguliers mit dem Schwaͤmel vnd Oxengaͤm. Von allerley Suppen. Ein gute Mandel-Suppen zu machen. MAn ſoll gar klein bereite Mandel nemmen/ vnd im friſchen Waſſer geweychte Semmel wol außdrucken/ vnd darunter die Mandel ſtoſſen/ vnd mit geſottenen Waſſer oder Fleiſch-Suppen durchtreiben daß ein dicke Mandel-Milch wird/ darnach zuckern/ vnd ein Siedl thun laſſen/ weil es ſiedet mit dem Loͤffel wol klopffen/ vnd auff beyde Seyten anrichten/ wann man ein Binckele eines Ay groß Weitzene Kleyen in Waſſer oder Sup-

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 66. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/72>, abgerufen am 24.11.2024.