[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. gedruckt seyn ehe mans vnder den Speck stost/ dar-nach alles wol gestossen/ vnd auff ein Schüssel thun/ vnd drey Ayrdotter darunter gerühret seyn/ je länger mans rühret/ je besser ist es/ darnach ein Taig angemacht/ vnd zwey Ayrdotter darzu ge- nommen als wie ein Mandel-Taig/ darnach ein Blät außgewalget das nicht gar zu dick ist/ dar- nach ein Schüssel mit Butter geschmiert/ vnd das Blat darein gelegt/ hernach den Taig darein gos- sen/ vnd fein ein Raiff mit Butter geschmiert/ vnd darumb gemacht/ darnach in einer Dorten-Pfann gebachen/ dann es muß gebachen werden wie man das Mandel - Koch macht/ also ist es gut vnd recht. Von allerley Fleisch-Speisen. MAn soll ein gutes Rindfleisch von der Gerb rösten/ H
Koch-Buch. gedruckt ſeyn ehe mans vnder den Speck ſtoſt/ dar-nach alles wol geſtoſſen/ vnd auff ein Schuͤſſel thun/ vnd drey Ayrdotter darunter geruͤhret ſeyn/ je laͤnger mans ruͤhret/ je beſſer iſt es/ darnach ein Taig angemacht/ vnd zwey Ayrdotter darzu ge- nommen als wie ein Mandel-Taig/ darnach ein Blaͤt außgewalget das nicht gar zu dick iſt/ dar- nach ein Schuͤſſel mit Butter geſchmiert/ vnd das Blat darein gelegt/ hernach den Taig darein goſ- ſen/ vnd fein ein Raiff mit Butter geſchmiert/ vnd darumb gemacht/ darnach in einer Dorten-Pfann gebachen/ dann es muß gebachen werden wie man das Mandel – Koch macht/ alſo iſt es gut vnd recht. Von allerley Fleiſch-Speiſen. MAn ſoll ein gutes Rindfleiſch von der Gerb roͤſten/ H
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Koch-Buch.
gedruckt ſeyn ehe mans vnder den Speck ſtoſt/ dar-
nach alles wol geſtoſſen/ vnd auff ein Schuͤſſel
thun/ vnd drey Ayrdotter darunter geruͤhret ſeyn/
je laͤnger mans ruͤhret/ je beſſer iſt es/ darnach ein
Taig angemacht/ vnd zwey Ayrdotter darzu ge-
nommen als wie ein Mandel-Taig/ darnach ein
Blaͤt außgewalget das nicht gar zu dick iſt/ dar-
nach ein Schuͤſſel mit Butter geſchmiert/ vnd das
Blat darein gelegt/ hernach den Taig darein goſ-
ſen/ vnd fein ein Raiff mit Butter geſchmiert/ vnd
darumb gemacht/ darnach in einer Dorten-Pfann
gebachen/ dann es muß gebachen werden wie man
das Mandel – Koch macht/ alſo iſt es gut
vnd recht.
Von allerley Fleiſch-Speiſen.
MAn ſoll ein gutes Rindfleiſch von der Gerb
nemmen/ vnd fein Glidweiß hacken/ nicht
groſſe Stuck/ einſaltzen/ vnd heiſſen Eſſig daruͤber
gieſſen/ alſo zwey Stund ligen laſſen/ darnach
auff einem Roſt fein gemach abbrennen/ daß
huͤbſch braun wird/ darnach Waſſer/ Eſſig/ vnd
ein wenig Bier daran gieſſen/ darnach ſoll man
Zwiffel ſchnitlich ſchneiden/ vnd wol im Schmaltz
roͤſten/
H
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 55. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/61>, abgerufen am 03.03.2025. |