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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Koch-Buch.
man muß ein Finger breit läer lassen/ zweyfach
über einander legen/ daß am Ranfft dicker wird/
damit die Faisten nicht anbrinnen kan; ehe mans
einschiest/ muß mans aber mit Butter bestreichen/
vnd muß die Füll erst darauff streichen/ wann das
Lädl auff dem Ofen-Schisselligt/ wann mans es-
sen will/ soll mans wärmen.

Pugatschen-Brod von Kockholkhy.

EJn Mäßl Mehl/ ein Fudermäßl/ ein Mäßl
Anneiß/ ein Mäßl Fenchel/ ein Löffel voll
Schmaltz/ zwey Mäßl Milch/ vmb zwey Pfen-
ning Gärben/ ein Vierling Zucker/ ein wenig
Saltz/ ein wenig frisches Wasser. Dises alles zu-
sammen wacker abgeknedet/ vnd zu einem langen
Strutzen formiret/ hernach gehen lassen/ vnd ba-
chen/ hernach wann es bachen ist/ also warmer zu
Blättl geschnitten/ so dünn als mans haben will.

Den Butter-Taig zu machen.

WAnn man auff ein Schüssel machen will
Butter-Krapffen/ oder ein Dorten/ soll
man nemmen von zwey Ayrn die Klar/ vnd zwey
gantze Ayr/ vnd schönes kühles Wasser/ vnd mit
gar schönen Semmel-Mehl ein zimblich vesten

Taig
G 2

Koch-Buch.
man muß ein Finger breit laͤer laſſen/ zweyfach
uͤber einander legen/ daß am Ranfft dicker wird/
damit die Faiſten nicht anbrinnen kan; ehe mans
einſchieſt/ muß mans aber mit Butter beſtreichen/
vnd muß die Fuͤll erſt darauff ſtreichen/ wann das
Laͤdl auff dem Ofen-Schiſſelligt/ wann mans eſ-
ſen will/ ſoll mans waͤrmen.

Pugatſchen-Brod von Kockholkhy.

EJn Maͤßl Mehl/ ein Fudermaͤßl/ ein Maͤßl
Anneiß/ ein Maͤßl Fenchel/ ein Loͤffel voll
Schmaltz/ zwey Maͤßl Milch/ vmb zwey Pfen-
ning Gaͤrben/ ein Vierling Zucker/ ein wenig
Saltz/ ein wenig friſches Waſſer. Diſes alles zu-
ſammen wacker abgeknedet/ vnd zu einem langen
Strutzen formiret/ hernach gehen laſſen/ vnd ba-
chen/ hernach wann es bachen iſt/ alſo warmer zu
Blaͤttl geſchnitten/ ſo duͤnn als mans haben will.

Den Butter-Taig zu machen.

WAnn man auff ein Schuͤſſel machen will
Butter-Krapffen/ oder ein Dorten/ ſoll
man nemmen von zwey Ayrn die Klar/ vnd zwey
gantze Ayr/ vnd ſchoͤnes kuͤhles Waſſer/ vnd mit
gar ſchoͤnen Semmel-Mehl ein zimblich veſten

Taig
G 2
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[49/0055] Koch-Buch. man muß ein Finger breit laͤer laſſen/ zweyfach uͤber einander legen/ daß am Ranfft dicker wird/ damit die Faiſten nicht anbrinnen kan; ehe mans einſchieſt/ muß mans aber mit Butter beſtreichen/ vnd muß die Fuͤll erſt darauff ſtreichen/ wann das Laͤdl auff dem Ofen-Schiſſelligt/ wann mans eſ- ſen will/ ſoll mans waͤrmen. Pugatſchen-Brod von Kockholkhy. EJn Maͤßl Mehl/ ein Fudermaͤßl/ ein Maͤßl Anneiß/ ein Maͤßl Fenchel/ ein Loͤffel voll Schmaltz/ zwey Maͤßl Milch/ vmb zwey Pfen- ning Gaͤrben/ ein Vierling Zucker/ ein wenig Saltz/ ein wenig friſches Waſſer. Diſes alles zu- ſammen wacker abgeknedet/ vnd zu einem langen Strutzen formiret/ hernach gehen laſſen/ vnd ba- chen/ hernach wann es bachen iſt/ alſo warmer zu Blaͤttl geſchnitten/ ſo duͤnn als mans haben will. Den Butter-Taig zu machen. WAnn man auff ein Schuͤſſel machen will Butter-Krapffen/ oder ein Dorten/ ſoll man nemmen von zwey Ayrn die Klar/ vnd zwey gantze Ayr/ vnd ſchoͤnes kuͤhles Waſſer/ vnd mit gar ſchoͤnen Semmel-Mehl ein zimblich veſten Taig G 2

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 49. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/55>, abgerufen am 03.12.2024.