[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. Wie man die Weixel/ Ribesel/ vnd anders Obst gemein einmachen soll/ zum Dortenfül- len vnd dergleichen. ERstlich nimb auff ein Pfund frisches Obst ein Marillen/ Himbeer/ oder andere Salsen. NJmme die Marillen/ oder Himbeer/ vnd trei- Weixel-
Koch-Buch. Wie man die Weixel/ Ribeſel/ vnd anders Obſt gemein einmachen ſoll/ zum Dortenfuͤl- len vnd dergleichen. ERſtlich nimb auff ein Pfund friſches Obſt ein Marillen/ Himbeer/ oder andere Salſen. NJmme die Marillen/ oder Himbeer/ vnd trei- Weixel-
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Koch-Buch.
Wie man die Weixel/ Ribeſel/ vnd anders
Obſt gemein einmachen ſoll/ zum Dortenfuͤl-
len vnd dergleichen.
ERſtlich nimb auff ein Pfund friſches Obſt ein
Pfund Zucker/ zerſtoß denſelben/ hernach
butze des Obſt ſauber/ leſe die Kern herauß/ oder
ſchoͤle es nach dem das Obſt iſt/ thue es ſambt
dem Zucker in ein meſſinges Beck/ vnd ſpritz ein
wenig friſches Waſſer daran/ vnd laß es ſo dann
auff einer Glut fein langſamb ſieden/ biß die Fuͤr-
geſultz vom Loͤffel fallt/ hernach nimb es vom Feur/
vnd laß es uͤberkuͤhlen/ ſo iſt es fertig.
Marillen/ Himbeer/ oder andere
Salſen.
NJmme die Marillen/ oder Himbeer/ vnd trei-
be es durch ein Sieb/ die Marillen aber
muͤſſen vorhero geſchoͤlt ſeyn/ auff ein Pfund Obſt
drey Vierling Zucker/ thue es zuſammen in ein
Beck/ laß miteinander ſieden biß es auff einem zih-
nen Deller geſteht oder geſultzt wird/ alſo iſt es fer-
tig/ wann es ſiedet ſo muß man alleweil ruͤhren/
daß es ſich nicht anbrennt.
Weixel-
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Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 34. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/40>, abgerufen am 03.03.2025. |