[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Koch-Buch. warmen Stuben über Nacht stehn lassen/ darnachsoll man so das Kössele sauber vnd drucken ist/ die Specerey wider darein richten/ vnd den abgeflos- senen Zucker nemmen/ vnd ein Pfund srischen cla- rificirten Zucker darzu/ vnd ihn sieden lassen wie zuvor/ vnd in ein wenig wärmer als lablicht fein gemach darüber giessen/ wider zwey Nacht wie zuvor stehen lassen/ darnach wid[e]r abgesihen/ vnd von einander klauben/ vnd wider über Nacht ste- hen lassen wie zum ersten/ darnach wider ins Kös- sele einrichten/ vnd lauter frischen Zucker sieden in vorige Prob darüber giessen/ in obstehender Wärme/ diß soll man so lang treiben biß dick ge- nug candirt ist/ man soll jeden Zucker nur zwey mal brauchen/ man kan den überblibenen Zucker zu andern Sachen brauchen. Wie man das Confect weiß vnd krauß überziehen soll. DEn Zimmet muß man langlecht schneiden/ Essig C 3
Koch-Buch. warmen Stuben uͤber Nacht ſtehn laſſen/ darnachſoll man ſo das Koͤſſele ſauber vnd drucken iſt/ die Specerey wider darein richten/ vnd den abgefloſ- ſenen Zucker nemmen/ vnd ein Pfund ſriſchen cla- rificirten Zucker darzu/ vnd ihn ſieden laſſen wie zuvor/ vnd in ein wenig waͤrmer als lablicht fein gemach daruͤber gieſſen/ wider zwey Nacht wie zuvor ſtehen laſſen/ darnach wid[e]r abgeſihen/ vnd von einander klauben/ vnd wider uͤber Nacht ſte- hen laſſen wie zum erſten/ darnach wider ins Koͤſ- ſele einrichten/ vnd lauter friſchen Zucker ſieden in vorige Prob daruͤber gieſſen/ in obſtehender Waͤrme/ diß ſoll man ſo lang treiben biß dick ge- nug candirt iſt/ man ſoll jeden Zucker nur zwey mal brauchen/ man kan den uͤberblibenen Zucker zu andern Sachen brauchen. Wie man das Confect weiß vnd krauß uͤberziehen ſoll. DEn Zimmet muß man langlecht ſchneiden/ Eſſig C 3
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Koch-Buch.
warmen Stuben uͤber Nacht ſtehn laſſen/ darnach
ſoll man ſo das Koͤſſele ſauber vnd drucken iſt/ die
Specerey wider darein richten/ vnd den abgefloſ-
ſenen Zucker nemmen/ vnd ein Pfund ſriſchen cla-
rificirten Zucker darzu/ vnd ihn ſieden laſſen wie
zuvor/ vnd in ein wenig waͤrmer als lablicht fein
gemach daruͤber gieſſen/ wider zwey Nacht wie
zuvor ſtehen laſſen/ darnach wider abgeſihen/ vnd
von einander klauben/ vnd wider uͤber Nacht ſte-
hen laſſen wie zum erſten/ darnach wider ins Koͤſ-
ſele einrichten/ vnd lauter friſchen Zucker ſieden
in vorige Prob daruͤber gieſſen/ in obſtehender
Waͤrme/ diß ſoll man ſo lang treiben biß dick ge-
nug candirt iſt/ man ſoll jeden Zucker nur zwey
mal brauchen/ man kan den uͤberblibenen Zucker
zu andern Sachen brauchen.
Wie man das Confect weiß vnd krauß
uͤberziehen ſoll.
DEn Zimmet muß man langlecht ſchneiden/
deßgleichen die Jmber vnd Pomerantſchen-
Schalen/ die Naͤgelein muß man zuvor uͤber
Nacht in Waſſer waichen/ vnd mit einem ſcharpf-
fen Meſſerlein von einander ſchneiden/ den Co-
riander muß man zuvor uͤber Nacht in ein Wein-
Eſſig
C 3
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