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[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.

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Artzney-Buch.
lechter einnehmen/ oder letztlich auch kalt/ in dem
Tag so offt mans bedürfftig ist.

Für hefftige Kopffwehe.

NJmme Rosen-Essig vier Löffelvoll/ Mey-
ran-Wasser vier Löffel voll/ Haußwurtzen-
Safft/ weissen Magen ein Quintl/ von zwey
Ayern die Klar/ Weyrauch ein Quintl/ Crona-
wetbeer ein Löffelvoll/ zehen Pfersig-Kern/ das
alles gestossen/ durch einander gerührt/ vnd von
Hanffwerck Bölsterl gemacht/ diß darauff ge-
strichen/ auff beyde Schläff/ vnd in das Genäck
gelegt.

Für die Mundfäule.
ERstlichen Löffelkraut-Safft   --   --   ein Loth.
Maulbeer-Safft   --   --   ein Loth.
Blauen Feigel-Safft   --   --   ein Loth.

Mit disen Säfften/ so unter einander gemischt/
das Maul im Tag etlich mal darmit bestrichen/ zu-
vor aber allzeit Löffelkraut-Wasser genommen/
vnd das Maul darmit wol außgewaschen.

Gurgel-Wasser.

NJmb Jsop/ Salve/ dürre Margrantenschä-
ler/ Rosen-Essig/ frisch Bronenwasser/ laß

mit

Artzney-Buch.
lechter einnehmen/ oder letztlich auch kalt/ in dem
Tag ſo offt mans beduͤrfftig iſt.

Fuͤr hefftige Kopffwehe.

NJmme Roſen-Eſſig vier Loͤffelvoll/ Mey-
ran-Waſſer vier Loͤffel voll/ Haußwurtzen-
Safft/ weiſſen Magen ein Quintl/ von zwey
Ayern die Klar/ Weyrauch ein Quintl/ Crona-
wetbeer ein Loͤffelvoll/ zehen Pferſig-Kern/ das
alles geſtoſſen/ durch einander geruͤhrt/ vnd von
Hanffwerck Boͤlſterl gemacht/ diß darauff ge-
ſtrichen/ auff beyde Schlaͤff/ vnd in das Genaͤck
gelegt.

Fuͤr die Mundfaͤule.
ERſtlichen Loͤffelkraut-Safft   —   —   ein Loth.
Maulbeer-Safft   —   —   ein Loth.
Blauen Feigel-Safft   —   —   ein Loth.

Mit diſen Saͤfften/ ſo unter einander gemiſcht/
das Maul im Tag etlich mal darmit beſtrichen/ zu-
vor aber allzeit Loͤffelkraut-Waſſer genommen/
vnd das Maul darmit wol außgewaſchen.

Gurgel-Waſſer.

NJmb Jſop/ Salve/ duͤrre Margrantenſchaͤ-
ler/ Roſen-Eſſig/ friſch Bronenwaſſer/ laß

mit
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[234/0240] Artzney-Buch. lechter einnehmen/ oder letztlich auch kalt/ in dem Tag ſo offt mans beduͤrfftig iſt. Fuͤr hefftige Kopffwehe. NJmme Roſen-Eſſig vier Loͤffelvoll/ Mey- ran-Waſſer vier Loͤffel voll/ Haußwurtzen- Safft/ weiſſen Magen ein Quintl/ von zwey Ayern die Klar/ Weyrauch ein Quintl/ Crona- wetbeer ein Loͤffelvoll/ zehen Pferſig-Kern/ das alles geſtoſſen/ durch einander geruͤhrt/ vnd von Hanffwerck Boͤlſterl gemacht/ diß darauff ge- ſtrichen/ auff beyde Schlaͤff/ vnd in das Genaͤck gelegt. Fuͤr die Mundfaͤule. ERſtlichen Loͤffelkraut-Safft — — ein Loth. Maulbeer-Safft — — ein Loth. Blauen Feigel-Safft — — ein Loth. Mit diſen Saͤfften/ ſo unter einander gemiſcht/ das Maul im Tag etlich mal darmit beſtrichen/ zu- vor aber allzeit Loͤffelkraut-Waſſer genommen/ vnd das Maul darmit wol außgewaſchen. Gurgel-Waſſer. NJmb Jſop/ Salve/ duͤrre Margrantenſchaͤ- ler/ Roſen-Eſſig/ friſch Bronenwaſſer/ laß mit

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Zitationshilfe: [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 234. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/240>, abgerufen am 24.11.2024.