[N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688.Artzney-Buch. klein geschnitten/ vnd ein Maaß Wein darauff ge-gossen/ vnd den Hafen wol mit einem Leimb ver- macht/ vnd ein Seidel einsieden/ vnd dem Kran- cken/ wann er den guten Tag hat/ ein halbes Sei- del warmer zu trincken geben/ Frühe vmb sechs Uhr. Nachmittag vmb vier Uhr wider sovil zu trincken geben. Purgier-Wein zu Außführung der Gall/ vnd Reinigung deß Geblüts. NJmme Centauer/ Cordabenedict/ Zickory tzig Ee 2
Artzney-Buch. klein geſchnitten/ vnd ein Maaß Wein darauff ge-goſſen/ vnd den Hafen wol mit einem Leimb ver- macht/ vnd ein Seidel einſieden/ vnd dem Kran- cken/ wann er den guten Tag hat/ ein halbes Sei- del warmer zu trincken geben/ Fruͤhe vmb ſechs Uhr. Nachmittag vmb vier Uhr wider ſovil zu trincken geben. Purgier-Wein zu Außfuͤhrung der Gall/ vnd Reinigung deß Gebluͤts. NJmme Centauer/ Cordabenedict/ Zickory tzig Ee 2
<TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <div n="3"> <p><pb n="217" facs="#f0223"/><fw type="header" place="top"><hi rendition="#b">Artzney-Buch.</hi></fw><lb/> klein geſchnitten/ vnd ein Maaß Wein darauff ge-<lb/> goſſen/ vnd den Hafen wol mit einem Leimb ver-<lb/> macht/ vnd ein Seidel einſieden/ vnd dem Kran-<lb/> cken/ wann er den guten Tag hat/ ein halbes Sei-<lb/> del warmer zu trincken geben/ Fruͤhe vmb ſechs<lb/> Uhr. Nachmittag vmb vier Uhr wider ſovil zu<lb/> trincken geben.</p> </div><lb/> <div n="3"> <head><hi rendition="#b">Purgier-Wein zu Außfuͤhrung der Gall/</hi><lb/> vnd Reinigung deß Gebluͤts.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmme Centauer/ Cordabenedict/ Zickory<lb/> Kraut vnd Wurtzen jedes ein halbe Hand voll/<lb/> Polley/ Sonnenwend-Guͤrtl was man mit<lb/> vier Finger heben kan/ Roſmarin neun wipffel/<lb/> Rebarbara ein halb Loth/ ſchoͤne geklaub-<lb/> te Senff-Blaͤtter ein Loth/ gantzen Safferan<lb/> fuͤnffzehen Bluͤhe/ Muſcatbluͤhe fuͤnff Zincken/<lb/> ein Quintl Fenchelſaamen/ ein Quintl Lorbeer/<lb/> prœparirten Weinſtein ein halb Loth/ Seegen-<lb/> baum ein Quintl/ Lerchenſchwam zwey Quint-<lb/> lein. Diſe Stuck alle groblecht geſchnitten/ in<lb/> ein ſubtiles Saͤckel gethan/ gieß daran drey hal-<lb/> be Rein-Wein/ oder ſonſten ein guten Wein/ vnd<lb/> drey Seidl Meliſſen-Waſſer/ laß vier vnd zwain-<lb/> <fw type="sig" place="bottom">Ee 2</fw><fw type="catch" place="bottom">tzig</fw><lb/></p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [217/0223]
Artzney-Buch.
klein geſchnitten/ vnd ein Maaß Wein darauff ge-
goſſen/ vnd den Hafen wol mit einem Leimb ver-
macht/ vnd ein Seidel einſieden/ vnd dem Kran-
cken/ wann er den guten Tag hat/ ein halbes Sei-
del warmer zu trincken geben/ Fruͤhe vmb ſechs
Uhr. Nachmittag vmb vier Uhr wider ſovil zu
trincken geben.
Purgier-Wein zu Außfuͤhrung der Gall/
vnd Reinigung deß Gebluͤts.
NJmme Centauer/ Cordabenedict/ Zickory
Kraut vnd Wurtzen jedes ein halbe Hand voll/
Polley/ Sonnenwend-Guͤrtl was man mit
vier Finger heben kan/ Roſmarin neun wipffel/
Rebarbara ein halb Loth/ ſchoͤne geklaub-
te Senff-Blaͤtter ein Loth/ gantzen Safferan
fuͤnffzehen Bluͤhe/ Muſcatbluͤhe fuͤnff Zincken/
ein Quintl Fenchelſaamen/ ein Quintl Lorbeer/
prœparirten Weinſtein ein halb Loth/ Seegen-
baum ein Quintl/ Lerchenſchwam zwey Quint-
lein. Diſe Stuck alle groblecht geſchnitten/ in
ein ſubtiles Saͤckel gethan/ gieß daran drey hal-
be Rein-Wein/ oder ſonſten ein guten Wein/ vnd
drey Seidl Meliſſen-Waſſer/ laß vier vnd zwain-
tzig
Ee 2
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/223 |
Zitationshilfe: | [N. N.]: Ein Koch- Und Artzney-Buch. Zweite Aufl. Grätz, 1688, S. 217. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/oa_artzneybuch_1688/223>, abgerufen am 03.03.2025. |